Tojás fehérje
Tojás fehérje – amin Schwarzenegger felnőtt
A tojás fehérje kiemelkedő aminosav tartalommal rendelkezik. A tojás fehérje 80-90-es évekig egyeduralkodó volt a fehérjeiparban, majd végül a tejsavó fehérje fölé kerekedett – a jobb emészthetőség és olcsóbb gyártás miatt. A tojás fehérje biológiai értéke az egyik legmagasabb, laktózmentes (tehát tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják), közepesen gyors felszívódású. A tojás fehérje tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Előszeretettel használják vegyes fehérjekészítményekben, mert a felszívódása miatt beilleszthető a különböző emésztési időket kombináló termékbe. A tojás fehérje kiegyensúlyozott aminosav profilja miatt, inkább a nappali, kora délutáni órákban érdemes fogyasztani.
Más Fehérje kategória érdekel
Tojás fehérje témák: