Twinlab D-vitamin 5000 IU Dots (100 kapszula)

twinlab_vitamin_d_5000_100.jpg

Twinlab D-vitamin - 5000 NE D-3 (kolekalciferol) - Hogy a tested csúcsformában maradjon és erős maradjon az immunrendszered.

100 adag/kiszerelés (1 kapszula/adag)
Jelenleg a termék: Nem rendelhető
Helyette a következő termékeket ajánljuk:
twinlab_vitamin_d_5000_100.jpg

3 380 Ft -15% 2 880 Ft

Nem rendelhető

MOST 15 000 FT FELETT INGYEN KIVISSZÜK
  • Segít megőrizni a csontok egészségét, csökkenti az oszteoporozis kockázatát
  • Nélkülözhetetlen az immunrendszer egészséges működéséhez
  • Csökkenti az autoimmun betegségek kialakulásának kockázatát
  • Segíthet a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében

Hogyan működik:

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, mely kiemelt szerepet tölt be a kalcium és a foszfor anyagcseréjében, így a csontképződésben, a csontok egészséges fejlődésében, a csontritkulás megelőzésében. Élettani hatásai azonban messze túlmutatnak ezen.

A D-vitamin nélkülözhetetlen az immunrendszer egészséges működéséhez. Befolyásolja az immunsejtek, így a T-sejtek, dendrikus sejtek, makrofágok aktivitását. Hiányában a szervezet védekező rendszere legyengül és fogékonnyá válik a fertőzésekre. A Virology Journal című szaklapban publikált tanulmány tanúsága szerint az influenza szezonalitásának egyik kiemelt oka, hogy a téli hónapokban a napsütés hiányában nem tudunk elegendő D-vitaminhoz jutni! A Coloradói Egyetem egy 6 éves időtávot átfogó kutatása során azt találták, hogy az alacsony D-vitamin szinttel rendelkező alanyok körében 40%-kal gyakrabban fordult elő a légúti fertőzések valamely formája, mint a normál D-vitamin-szinttel rendelkező alanyoknál.

A D-vitamin kiegészítés javítja a sportteljesítményt. A kapcsolódó kutatások adatai szerint a sportolók teljesítménye akkor a legmagasabb, mikor 25-hidroxi-D-vitamin szintjük a maximumon van, míg annak csökkenésével a teljesítményük is csökkent. D-vitamin hiány esetén izomgyengeség és izomfájdalmak lépnek fel. A Bázeli Egyetem kutatása szerint időseknek adott napi 800 IU D-vitamin és 1,200 mg kalcium kiegészítés jelentős mértékben fokozta az izomerőt és mintegy 50%-kal csökkentette az e korban jellemző esések kockázatát.

A D-vitamin fontos szerepet tölt be a szív- és érrendszer működésének szabályozásában, így a vérnyomás optimalizálásában, az érelmeszesedés megelőzésében. A kapcsolódó felmérések szerint szívelégtelenségben a D-vitamin szérumszintjét 34%-kal alacsonyabbnak találták, az egészséges alanyokhoz mérten.

A D-vitamin így fontos szerepet tölt be a sejt proliferáció és differenciálódás szabályozásában, a kontrollálatlan proliferáció, mutáció blokkolásában, melyek rákos elfajulásokhoz vezethetnek, így a D-vitamin kiegészítés segíthet a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében. A D-vitamin aktív formája az 1,25-hidroxi-D-vitamin számos malignus tumor működését génszinten képes szabályozni, így a mell, tüdő, bőr, vastagbél és csontok esetén.

A D-vitamin befolyásolja az inzulintermelésért felelős sejtek működését, az elégtelen D-vitamin ellátottság negatívan befolyásolja az inzulin szekréciót és a glukóztoleranciát.

Adagolás:

Fogyassz napi 1 tabletta Vitamin D-t étkezés után!

összetevő
adagonként tartalmaz
RDA %
 
D-vitamin
5000 IU
1250%
 
Tájékoztatás: Ha terhes vagy, szoptatsz, beteg vagy, esetleg gyógyszereket szedsz, konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt bármiféle étrend- kiegészítőt alkalmaznál! Egyetlen általunk értékesített termék sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, így nem rendelkeznek hivatalos szakhatósági igazolással (OGYI) azok gyógyhatásának tekintetében. Nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére. A termékek ismertetőjében leírtak csupán a gyártó által adott információkon alapulnak és tájékoztató jellegűek, valamint az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek.

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem Twinlab D-vitamin 5000 IU Dots (100 kapszula) termékről.

Kérdések, vélemények
Nav.fittrainer
coronavirus_1.jpg Koronavírus gondolatok.

Mi lesz velünk, mi lesz veletek, egyáltalán, mennyire változik meg az életünk a koronavírus hatására?

tavaszi_faradtsag.jpg Támadjunk vitaminokkal a tavaszi fáradtság ellen!

A hosszú téli hónapok a legtöbb esetben teljesen lemerítik a vitamin raktárainkat. A szürke borongós napok, a kelleténél több megfázás rendesen meg tudja viselni a szervezetet. Ezért érdemes feltöltenünk a szervezetünket a legfontosabb vitaminokkal, amelyek ebben az időszakban feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a hosszú téli napok után újra energikusak és életvidámak lehessünk.

5_bicepsz_gyakorlat_2.jpg 5 kihagyhatatlan gyakorlat, ami nem hiányozhat a bicepsz edzésedből

A kar edzése sokatoknál fontos momentum az edzésben. Ahogy a csajoknál a kerekedő fenék, úgy a srácoknál a kerekedő bicepsz szokott az egyik cél lenni – most pedig pár tippel segítünk, hogy könnyebben építs izmot erre a területre.

1500_kalorias_etrend_1.jpg 1500 kalóriás diétás étrend - átmeneti böjtölőknek

Az átmeneti böjt (IF- intermittent fasting) manapság roppant népszerű diéta, így ehhez írtunk egy könnyen tartható mintát.