Pharmekal Omega-3 1000 mg (100 kapszula)
Koleszterinszint javításra, szív és érrendszeri problémákra, gyerekeknek is! Gazdaságos családi kiszerelésben
Kutatók szerint a koszorúér-betegségben szenvedők számára napi 1000 mg, az egészségesek számára pedig napi 500 mg zsírsav bevitele javasolt, a magas trigliceridszint csökkentése érdekében viszont már legalább napi 3.000-4.000 mg-ot ajánl az omega-3 zsírsavak fogyasztásából (ez a mennyiség az adatok alapján akár már 20-50 százalékkal is képes csökkenteni a a trigliceridszintet).
Magyarországon a halálesetek több mint felét a szív- és érrendszeri megbetegedések okozzák, vagyis minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedés következtében hal meg, ez az EU-átlag közel duplája.
A legfontosabb kockázati tényezők
- magas vérnyomás
- cukorbetegség
- zsíranyagcsere-betegség
- elhízás
- dohányzás
- alkoholizmus
- egészségtelen táplálkozás
- mozgásszegény életmód
Az omega-3 zsírsavaknak a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében játszott kedvező szerepe különféle hatásokon keresztül érvényesül.
Ilyenek - többek között - a koleszterin- és a trigliceridcsökkentő hatás.
Az omega-3 zsírsavakból képződő bioaktív anyagok befolyásolják
E a gyulladásos folyamatokat,
E a véralvadást,
E az érfal tónusát.
Étrendünkben növelni kellene a nagy omega-3 zsírsavtartalmú élelmiszerek mennyiségét, és rendszeressé kellene tenni fogyasztásukat.
Ezek a következők:
- diófélék
- len-, repce-, szójaolaj
- tengeri halak (halolaj kapszula)
- édesvízi halak: busa, csuka, harcsa, halkonzervek
- omega-3 zsírsavval dúsított termékek
- nagy n-3 zsírsavtartalmú, állati eredetű élelmiszerek
(takarmányozás útján megnövelt n-3-tartalom)
A krónikus megbetegedések hosszú lappangás után jelentkeznek.
Az étrendi változtatás elengedhetetlen, mert egészséges táplálkozással növelhető a betegségmentes életévek száma.
A lágyzselatin kapszulák kiszúrhatóak, így ételbe keverve gyerekeknek is adhatóak, vagy a nagyobbak le is nyelhetik egészben.
Étrend-kiegészítő Halolaj kapszula
Nettó tömeg: (1350 g?5%)
Összetevők 1 kapszulában:
Név Mennyiség Napi érték%
Energiatartalom 10kcal
Kalória zsírból 10kcal
Összes zsír 1 g 2%
elített zsír 0 g **
Többszörösen telítetlen
Zsír 0,5 g **
Egyszeresen telítetlen
zsír 0 g **
Koleszterin 10 mg 3%
Halolaj 1000 mg **
Ebből: EPA 180 mg
DHA 120 mg
Egyéb összetevők: E-vitamin, fényező: zselatin, glicerin
Napi ajánlott mennyiség: 2x1 db étkezés után
Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem Pharmekal Omega-3 1000 mg (100 kapszula) termékről.


Élettanilag nélkülözhetetlen vegyületekről beszélünk, amikor a zsírokat emlegetjük. Viszont most áttekintjük, mi lehet az oka, mégis, hogy annyira sok vita van körülöttük a táplálkozástudományi körökben. Különös figyelemmel arra, hogy mi különbözteti meg a telített és a telítetlen zsírokat. Kicsit úgy gondoltuk elő kellene venni ezt a témát újra, és egy komolyabb, átfogóbb néhány részes cikksorozattal beszélni róluk. Elsőként vizsgáljuk meg a telített és telítetlen zsírsavak közti különbségeket!

Unod már a hagyományos plank-et, mert a végtelenségig tudod tartani? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj egy olyan verziót, ami annyira kemény, hogy attól sírni fogsz! Ez egy olyan gyakorlat, ami azoknak való, akik azt szeretik, amikor az edzés igazán embert próbáló és folyton keresik az új kihívásokat! Kombináljuk össze a jól megszokott gyakorlatot egy nyomó mozdulattal, ezzel sokkolva a vállövet és a törzset egyszerre!

Sportolók generációi nőttek fel tojáson, és mai napig kedvelt formája a fehérjeszükségletünk fedezésének. Nemcsak az emberi szervezet számára elsőrendű fehérjeforrást tartalmaz, de bizonyítani látszódik, hogy közvetlen hatása van az izomépítésre… Az, hogy a tojásban lévő koleszterint a szervezet anabolikus hormonok kiválasztásához is felhasználja nem feltétlenül újdonság, de immár bizonyítható, hogy a rendszeres tojás fogyasztás pozitívan befolyásolja a növekedést. Lássuk a tojás tényleg annyira anabolikus-e.

Az elmúlt tíz-tizenöt év során alapjaiban változott meg az emberek reform táplálkozásról alkotott képe: számos olyan élelmiszer fajta, ami korábban még kuriózum volt, és csak bio élelmiszerboltokban lehetett kapni manapság már a szupermarket láncok heti akciós újságjaiból köszön ránk vissza. Az egyik ilyen kategória az úgynevezett "növényi tejek".