peak_glucofast_3000_1.jpg

Szénhidrát izolátum, mely energiát juttat a szervezetbe!

60 adag/kiszerelés (50 g/adag)
peak_glucofast_3000_1.jpg

5 980 Ft

Inaktív

MOST 15 000 FT FELETT INGYEN KIVISSZÜK

Gyors regeneráció edzés után és brutális tömegnövelés! Ez a Glucofast gyors felszívódású szénhidrát izolátum!

A Glucofast egy modern szénhidrát hirdolizolátum maltodextrinből. A Glucofast gyorsan elérhető a szervezet számára, tehát ideális energiaforrás sportoláshoz és edzés utáni regenerációhoz egyaránt. A Glucofast javítja az izmok tápanyag ellátottságát, így remek azoknak akik érzékenyek az árakra. A jobb hatékonyság érdekében vitamin komplexszel van dúsítva.

Mit várhatsz a Glucofast szénhidrát alkalmazásától?

A Glucofast egy a szervezet számára gyorsan elérhető a hidrolizált szénhidrát kiegészítő, ami nagy mennyiségű energiát képes szolgáltatni. A Glucofast szénhidrátjai biztosítják a maximális teljesítményt és regenerációt.

Az inzulin kiválasztás elősegíti a tápanyagok szállítását az izmokhoz (a zsírsejtek helyett). Megfelelő táplálkozással és edzéssel akár +10kg-ot is felszedhetsz az első hetekben. További kiegészítők szedésével (kreatin, fehérje, aminosav) fokozhatod az inzulin hatását és növelheted az izomerődet zsírosodás veszélye nélkül.

Az izomrostoknak szükségük van megfelelő mennyiségű és minőségű aminosav ellátottságra. A leépülési folyamatok ellen szükséged van még gyors és lassú felszívódású proteinekre is Glucofast mellett.

Milyen hatása van a szervezetedre a Glucofast gyors felszívódású szénhidrát?

A Glucofast egy maltodextrinből készült szénhidrát hidrolizolátum melynek a GI-e 155 és alacsony ozmolaritása 100 mOsm/kg. Glucofast izotóniás körülmények között, bizonyítottan magasabb energiamennyiséget visz a szervezetbe, mint a monoszacharidok - a dextróz, vagy a fruktóz. A Glucofast energia lökete tovább tart, mint a pl. a dextrózé. Így a legjobb edzés előtt és után alkalmazni.

A magas glikémiás indexű Glucofast modulálja az inzulint, ami a legerősebb anabolikus hormon. Az inzulin blokkolja atz izombontó kortizol hormont és segíti a tápanyagok eljutását a sejtekbe. Amint az izomsejtekbe jutnak a tápanyagok, azonnal felhasználhatóak lesznek energiaként vagy építőanyagként.

A Glucofast alacsony ozmolaritása kedvez a sejteknek. Ennek köszönhetően sokkal nagyobb pótlás lehetséges kellemetlen érzés nélkül. A Glusocfast 200 gramm gyors felszívódású szénhidráttal (800kcal) képes ellátni a szervezetet 30 percen belül.

Legjobban edzés után alkalmazható az izmok glikogén raktárainak feltöltéséhez, a kortizol szint csökkentéséhez, a regeneráció gyorsításához és a fejlődés optimalizálásához.

Mi a különbség a nagymamád süteményébe kerülő kukoricakeményítő, és a tömegnövelődben lévő keményítő hidrolizátum között?

Első lépésként, ezt kell megértened. A kukoricakeményítő gyökeresen mást jelent, mint a kukoricakeményítő hidrolizátum! A kukoricakeményítő, akár a burgonyakeményítő és más keményítők, nagyon összetett szénhidrátok, azonban csak süteménykészítéséhez vagy a leves sűrítéséhez használhatóak jól, az inzulin és a hormonszinted szabályozásához már egyáltalán nem.

Már biztos vettél a szupermarketben kukoricakeményítőt és dextrózt. A kukoricakeményítő nehezen emészthető, nem édes, a nagymamád főz vagy süt vele. A dextróz, azaz szőlőcukor édes, és a tested 100%-ban képes azonnal hidrolizálni és felszívni. Emiatt, mint az előbb is említettem a kukoricakeményítő a sportban egyáltalán nem használható, mindössze csak a szószok sűrítésére alkalmas. Ezt elsőként megfőzni vagy hidrolizálni kell, hogy táplálkozásfiziológiailag értelme legyen a fogyasztásának.

Melyik a legelterjedtebb szénhidrát, amivel a leggyakrabban találkozhatsz a tömegnövelődben?

A maltodextrin nagyon gyakori a étrend-kiegészítők szénhidrát összetevői között. Ő keményítőből készült hidrolizátum. Főképpen kukoricából készül, de más keményítőből is gyártják savas vagy enzimes hidrolízisssel. A kukoricakeményítő egy polimer glukóz molekulákból, és egy darab fruktóz molekulából. A maltodextrin tehát egy nagymolekulás szénhidrát polimer.

A kukoricakeményítő hasonlóan a maltodextrinhez, glukózsziruphoz, és a dextrózhoz tehát ugyanolyan nagymolekulás anyag, de egyáltalán nem tartalmaz glukóz monohidrátot.

A étrend-kiegészítőkben, kémiailag a legtöbb használatos szénhidrát megegyezik egy nagymolekulás maltodextrin szerkezetével, tehát ezek keményítő hidrolizátumok. A legáltalánosabb a maltodextrin, azaz az egyszerű nagymolekulás kukoricakeményítő hidrolizátum.

Azt javaslom, hogy figyeld a végződéseket az összetevők között, ha erre figyelmet fordítasz. Ha hidrolizátumra (hydrolysat) végződik a szénhidrát összetevő vége, akkor az nem más, mint egy egyszerű nagymolekulás kukoricakeményítő hidrolizátum.

Milyen hidrolizátumok léteznek a csúcs étrend-kiegészítők között?

A hidrolizátumokban nagyon sokféle, különböző, összetett molekula van, mint pl. glukóz-monohidrát is. A keményítő hidrolizátumok különböző hidrolizálási fokkal rendelkeznek, ezek kb. DE 1 -DE 20 hidrolizálási fokú termékeket jelentenek. A DE 21 fokú hidrolizátumok, sűrűbbek már, mint a glukózszirup. Az ilyen fokú hidrolizátumok, mind nagyon jól felhasználhatóak, sokkal hatékonyabbak, mint a főzött keményítő. A hidrolzálás tehát, egy mesterséges emésztést jelent a keményítők esetében.

A DE rövidítés, a dextróz-ekvivalenciát jelenti, ez a szám fejezi ki a szénhidrátod hidrolizáltsági fokát. A DE fordítottan arányos a molekula mérettel. Megmutatja, hogy a keményítő molekula hány %-a alakult glukóz molekulákká. Tehát a teljesen hidrolizált kukorica DE-je 100, mely így egyenlő a 100%-os dextrózzal. Általában a sportolók DE 16 - DE 19 fokú maltodextrint fogyasztanak. Ilyen a mi Glucofastunk, illetve ez áll a Createston verziók és a Buildup tömegnövelő analízisében is.

Miért fontos figyelned, hogy milyen szénhidrát kiegészítőt használsz?

Valójában teljesen igazad van, minek ilyen mélyen belemenni a témába? Mert mostanra már teljességgel bizonyított és vitathatatlan, bárki számára elérhető tudományos információ, hogy a gyomorproblémák, a hasmenés és az ozmolaritás összefüggésben van egymással.

A sportolóknak problémákat okoz, ha 40 - 50 g dextrózt (egyéntől függően) egyszerre vesznek be. Ez a mennyiség, az ozmolaritása miatt, rengeteg vizet von be a bélrendszeredbe. Ennél kisebb mennyiség esetén, egyszerre történő bevételkor, nem jön létre túl nagy ozmotikus nyomás, ezért ez nem fogja a gyomrodat terhelni.

Nézzük át akkor ezt:
    40 g dextróz még nem okoz problémát, de már 50 g dextróz általában igen.
    200 g maltodextrin, mely DE 20 fokú, általában maximum 40 g dextrózt tartalmaz, még probléma mentes mennyiség. De egyszerre bevéve, érzékenyebb személynél már problémát okoz.
    2000 g maltodextrin, mely DE 2 fokú, pont 40 g dextrózt tartalmaz, ez a mennyiség már pont a határérték. Szinte biztos, hogy gyomorpanaszod lesz.

Láttál már azonban sportolót, akik egyszerre több mint 200 g maltodextrint vesz be egyszerre?

Egyszerű a válasz: nem! A Glucofast például arra alkalmas, hogy nem túlzott mennyiségekkel, hanem normál adagok fogyasztásakor tökéletesen feltöltse az izomzatod glikogén raktárait.
Szénhidrátok esetében jelentéktelen, hogy DE 20, DE 10 vagy DE 2 hidrolizáltság fokú maltodextrint alkalmazol.

A magasabb DE értékű vegyületek, kevesebb édesítést igényelnek, az egyébként is édes ízük miatt. Az utóbbi három évben már tisztázták a tudósok, hogy az inzulin háztartás tekintetében, teljesen mindegy melyik szénhidrát hidrolizátumot használod. A különböző maltodextrin vegyületek keverékei, a szervezeted inzulin háztartásra gyakorolt hatása alapján szinte egyenlőek voltak. Az eredmények csak abban az esetben javultak, ha a szénhidrát bevitellel egy időben whey proteint vagy/és szabad aminosavakat is fogyasztasz.

A szénhidrát mennyiségek túlzott emelése helyett, inkább a nagyon erős hatékonyságú növényi kivonatok inzulin háztartásra gyakorolt hatásait kihasználva kellene ezen felül még jelentősebb eredményeket elérned. Ebben gondolkodj!

Fogyasztása: Az ajánlott adagolás kb. 70 kg-os sportoló számára van kalkulálva. Oldj fel 50 g (kb 5 evőkanál) Glucofastot 250 ml vízben, vagy gyümölcslében, a fizikai terhelések előtt, vagy után.


összetevő
adagonként tartalmaz
RDA %
 
Kalória
192 kcal
 
 
Fehérje
<0,5 g
 
 
Szénhidrát
48 g
 
 
Zsír
<0,5 g
 
 
E-vitamin
5
50%
 
C-vitamin
30 mg
50%
 
B1-vitamin (Tiamin)
0,7 mg
50%
 
B2-vitamin
0,8 mg
50%
 
B3-vitamin
9 mg
50%
 
B6-vitamin
1
50%
 
Folsav
100 µg
50%
 
B12-vitamin
0,5
50%
 
B7-vitamin
0,08 mg
50%
 
Pantothenic Acid
3 mg
50%
 
Tájékoztatás: Ha terhes vagy, szoptatsz, beteg vagy, esetleg gyógyszereket szedsz, konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt bármiféle étrend- kiegészítőt alkalmaznál! Egyetlen általunk értékesített termék sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, így nem rendelkeznek hivatalos szakhatósági igazolással (OGYI) azok gyógyhatásának tekintetében. Nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére. A termékek ismertetőjében leírtak csupán a gyártó által adott információkon alapulnak és tájékoztató jellegűek, valamint az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek.

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem Peak Glucofast (3000 g) termékről.

Kérdések, vélemények
Jó napot kivánok a normálisan étkezem,és szeretném a tömegemet és az izomat nagyittani erre lehet szedni a glucofast-et??
2013-08-30 03:01:45
Szia! Ha tömeget növelni szeretnél, akkor a Glucofast jó megoldás, ha edzés után használod egy jó minőségű tejsavó fehérjével. Természetesen mellette a megfelelő táplálkozás és egy multivitamin alapvető!
FitbuilderTeam | 2013-09-03 03:34:23
Nav.fittrainer
sportorak_1_1.jpg Sportóra kisokos 1. rész

Manapság az egyik legkelendőbb kiegészítő a sportóra lett a fizikai edzést végzők körében. Míg húsz évvel ezelőtt volt két-három gyártó a piacon nagyon szűk termékportfólióval, mostanra már a néhány ezer forintos távol-keleti gagyitól a félmilliós precíziós mérnöki műremekig mindent megtalálunk. Annyi a funkció, hogy sokan csak pislognak amikor megveszik az elsők órájukat. Még ennél is többen vannak, akik egyszerűen szégyellik beismerni, hogy nem igazodnak ki rajta. Úgy gondoltuk itt az ideje, hogy ezeket bemutassuk, mivel meggyőződésünk, hogy egy roppant hasznos eszközökről van szó és ha adekvát mód tudjuk kezelni, akkor az edzéseinket tudatosabb szintre emelhetjük. Elsőként ismerjük meg a sportórák legfontosabb funkcióját a pulzus mérést!

hict_1.jpg Ismerd meg a HICT módszert

Ismerd meg a HICT-et, azt az edzésmódszert, ami elmossa a határokat a kardió és a súlyzós edzés között! A HICT azt ígéri, hogy végig az anaerob küszöb felett dolgozol, de sokkal durvábban, mint azt a korábbi magas intenzitású edzések során megtapasztalhattad. Tényleg hatékony lehet? Vajon valóban van-e új a nap alatt és tényleg mást takar-e ez a módszer és nem csak egy átnevezett HIIT?

hosszu_pihenoido_2.jpg Növekedj úgy, hogy kevésbé fájjon másnap

Azt már régóta tudjuk, hogy a különféle hosszú pihenőidők a sorozatok közt kihatnak az edzésmunkád eredményességére és befolyásolják, hogy inkább erőt, vagy inkább állóképességet fejlesztesz az edzés során. Most már az is bizonyosodni látszik, hogy az edzést követő izomlázra is más hatással vannak, mint azt korábban hittük. Rövidebb izomláz, gyorsabb regenerálódás, azaz hamarabb fogsz készen állni az újabb megmérettetésre!

boseges_reggeli_2.jpg A bajnokok reggelije

Bizonyára számtalan alkalommal hallottad már az elcsépelt frázist, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ami azt illeti úgy tűnik, még most 2021-ben is helytálló az állítás nem csak egy üres közhely. Mostani cikkünkben a frissebb kutatások közt szemezgettünk, hogy utánajárjunk miért kellene odafigyelni fokozottan arra, hogy úgy indítsd a reggelt kiváltképp akkor, ha nem "csak" egészséges, hanem eredményes sportoló is szeretnél lenni.