peak_d_vitamin_180_1.jpg

Magas dózisú D vitamin a kialakuló vitaminhiány megelőzésére, főképpen télen - létfontosságú vitamin a csont-, izom-, hormon-, ideg-, és immunrendszer működéséhez.

360 adag/kiszerelés (0,5 tabletta/adag)
peak_d_vitamin_180_1.jpg

3 680 Ft

Inaktív

MOST 15 000 FT FELETT INGYEN KIVISSZÜK

Mennyi időt töltesz a szabadban télen? Napi 5 percet? Akkor szinte bizonyos, hogy D vitamin hiányod van! Magas dózisú D vitamin a kialakuló vitaminhiány megelőzésére, főképpen télen – létfontosságú vitamin a csont-, izom-, hormon-, ideg-, és immunrendszer működéséhez.

A vitaminok és ásvány anyagok az úgynevezett mikro tápanyagok, melyeket ellentétben a makro tápanyagokkal (zsír, szénhidrát, fehérje) energiaként nem tud a szervezet felhasználni, azonban építőanyagként szüksége van rá. A vitaminok és ásványanyagok a szervezetben szabályozóanyagokként működnek, tehát rengeteg életfontosságú folyamatban szerepelnek. Például a D vitamint a testünk nem képes előállítani, azonban alapvető fontosságú a szerepe, így azt a táplálkozással kell bejuttatnunk a szervezetbe.

Miért jó számodra a Peak D vitamin?

A D vitamin hiány az emberek nagy százalékán igen gyakori. A modern városi életvitel, a mai élelmiszereink, a szabad levegőn való tartózkodás megkívánja, hogy D vitamint használj, hiszen szinte egész nap a munkahelyeden vagy az iskolában tartózkodsz és nem a szabadban. Ez a hiány fokozódik a téli időszakban.

A D vitamin keletkezése a napsütés hatására indul meg a testben, a bőrödben. Ezért főképpen télen, mikor kevés a napsütéses órák száma, a D vitamin szint az emberek nagy részében lecsökken. Ezt pótolnod szükséges, mivel a D vitamin fontos anyag a hormonrendszered, immunrendszered, csont,- izom, és idegrendszered normális működéséhez. 30 éves kor felett a nőknek kiemelten figyelniük kell a megfelelő D vitamin bevitelre, hiszen a nők az idő előrehaladtával egyre inkább ki vannak téve a csontritkulás veszélyének.

Mit várhatsz el a D vitamin alkalmazásától?

A étrend-kiegészítőként szedett D vitamin segít a hiány megelőzésében, és így a különböző hiánybetegségek kialakulásában. A hosszan tartó D vitamin hiány elégtelen csontkeménységet, fáradékonyságot, és további alacsony teljesítőképességet eredményez. Ha kevés ideig tartózkodsz a szabad levegőn, napsütés nem ér, vagy keveset, akkor a D vitamin szedésével a hormonértékeid javulnak, az egészséges csont-, izom-, ideg-, immunrendszer működése normális marad, és számtalan betegséget előzöl meg.

Mi köze van a D vitaminnak a tesztoszteron szintedhez?

A “Clinical Endocrinology” című orvosi lapban megjelent egy vadonatúj tanulmány, mely arról számol be, hogy leszámolhatunk ezekkel a téli negatív hatásokkal egy kis D vitamin bejuttatásával a szervezetbe. A fent említett klinikai vizsgálat összefüggést tár fel a szervezet D vitamin készletei, és a vér tesztoszteron értékei között – ezt a tényt a Synlab kutatócsoportja állapította meg Heidelbergben. A vizsgált csoportban, mely 2300 férfiból állt, kutatók azt állapították meg, hogy a magasabb D vitamin értékekkel bíró személyek magasabb tesztoszteron értékekkel is rendelkeznek.

Ebben a klinikai vizsgálatban a legmagasabb tesztoszteron értékeket a nyári, augusztus hónapban mérték, majd ősszel és télen ezek az értékek fokozatosan csökkentek, márciusra pedig elérték a legalacsonyabb lehetséges tesztoszteron szinteket a vizsgált alanyok szervezetében. Amennyiben egész évben optimálisan feltöltött D vitamin raktárakat szeretnénk, akkor kerül szóba a D vitamin étrend-kiegészítő alkalmazása.

A D vitamin kiegészítők alkalmazásakor figyelj arra, hogy a legszürkébb hónapokban is maximum 10000 IU D vitamin mennyiségnek megfelelő adagokat fogyassz, majd a tavasz és a nyári napsütéses hónapok beköszöntével csökkentsd a dózisokat.

Mindenkinek, aki a téli hónapokban fáradékonysággal, csökkent szexuális vággyal, erőtlenséggel, kedvetlenséggel, alvászavarokkal, téli depresszióval küszködik, érdemes elgondolkodnia D vitamin kiegészítő szedéséről, illetve esetleg a D vitamin szintjének megméréséről.

Hogyan működik a D vitamin?

A D vitamin (cholecalciferol) valójában nem egy vitamin, hanem egy többszörös prohormon, és vitamincsoport, mely az emberi szervezetben a napsütés hatására szintetizálódik. A szervezeten belül a D vitamin a hormon calcitriol –á alakul át.

A D vitamin vagy a calcitriol jelentős szerepet játszik a kalcium háztartásban és a csontok mineralizációjában. De elengedhetetlenül szükséges a egészséges csont-, izom-, ideg-, immunrendszer működéséhez, tehát az izomzatépítéshez és a regenerációhoz.

A szakemberek számára is már tény, hogy a D vitamin hiány egy rizikófaktor több súlyos betegség kialakulásában pl – autoimmun betegségek, fertőzőbetegségek, izomsorvadás, izomfájdalmak, magas vérnyomás, az agyműködés zavarai, szív és érrendszeri betegségek, rengeteg fajta rákbetegség stb. Összevéve magasabb a halálozási arány a D vitamin hiánnyal küszködő lakosság között.

A szervezeten belüli D vitamin szintézis mellett, a testünk hozzájuthat élelmiszerekkel is – ilyen a zsírosabb halak például. Több országban – sajnos kevésben Európában – a D vitamin az élelmiszerekben már mint adalék szerepel – ilyen a tej, ezzel a módszerrel a hiánybetegségek szinte az egész népesség körében elkerülhetőek.

A Peak D vitamin nagy dózisú D vitamin (2000 IU / tabletta), mely időkésleltetett formában van jelen, a szervezetben könnyen hasznosul.

Fogyasztása: Naponta fél tablettát vegyél be sok folyadékkal (a tablettákat a közepén jelzett vonalnál kell félbe törni).

összetevő
adagonként tartalmaz
RDA %
 
D-vitamin
25 mcg
500%
 
Tájékoztatás: Ha terhes vagy, szoptatsz, beteg vagy, esetleg gyógyszereket szedsz, konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt bármiféle étrend- kiegészítőt alkalmaznál! Egyetlen általunk értékesített termék sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, így nem rendelkeznek hivatalos szakhatósági igazolással (OGYI) azok gyógyhatásának tekintetében. Nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére. A termékek ismertetőjében leírtak csupán a gyártó által adott információkon alapulnak és tájékoztató jellegűek, valamint az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek.

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem Peak D-vitamin (180 tabletta) termékről.

Kérdések, vélemények
Nav.fittrainer
coronavirus_1.jpg Koronavírus gondolatok.

Mi lesz velünk, mi lesz veletek, egyáltalán, mennyire változik meg az életünk a koronavírus hatására?

tavaszi_faradtsag.jpg Támadjunk vitaminokkal a tavaszi fáradtság ellen!

A hosszú téli hónapok a legtöbb esetben teljesen lemerítik a vitamin raktárainkat. A szürke borongós napok, a kelleténél több megfázás rendesen meg tudja viselni a szervezetet. Ezért érdemes feltöltenünk a szervezetünket a legfontosabb vitaminokkal, amelyek ebben az időszakban feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a hosszú téli napok után újra energikusak és életvidámak lehessünk.

5_bicepsz_gyakorlat_2.jpg 5 kihagyhatatlan gyakorlat, ami nem hiányozhat a bicepsz edzésedből

A kar edzése sokatoknál fontos momentum az edzésben. Ahogy a csajoknál a kerekedő fenék, úgy a srácoknál a kerekedő bicepsz szokott az egyik cél lenni – most pedig pár tippel segítünk, hogy könnyebben építs izmot erre a területre.

1500_kalorias_etrend_1.jpg 1500 kalóriás diétás étrend - átmeneti böjtölőknek

Az átmeneti böjt (IF- intermittent fasting) manapság roppant népszerű diéta, így ehhez írtunk egy könnyen tartható mintát.