peak_bcaa_tst_500_1.jpg

A BCAA TST hatékonysága egyenértékű egy aminosav- infúzió beadásával, egyenesen a véráramba.

38 adag/kiszerelés (13 g/adag)

MOST 15 000 FT FELETT INGYEN KIVISSZÜK

Esszenciális aminosavak nélkül nem élnél sokáig!

Keress rá az esszenciális aminosavakra a Google-ban! Találni fogsz 10-féle aminosavat, amelyek egyszerűen nélkülözhetetlenek a tested számára. Esszenciális aminosavak nélkül nem  élhetünk. Ilyen aminosavakat tartalmaz az BCAA - TST is!

Miért ajánlott a BCAA TST a férfiak számára?

Kalóriafelhasználásunk kimutathatóan nagyobb igényű mint a nőké. Ez azt jelenti, hogy több energiára van szükségünk. Ha te is hasonló alkatod szeretném mint az aesthetic férfi versenyzők, akkor bizony ideje diétázni és célzottan izmot építeni. Bizony jól hallottad, szálkás jól definiált izmokra lesz szükséged, ami nem izomkolosszussá tesz hanem észtétikusan izmossá.

A BCAA TST lehetővé teszi a szálkás izomzat fejlesztését. Kiváló kiegészítő diéta alatt is! Az egyik legfontosabb dolog a diéta alatt, hogy a nehezen megszerzett izmod ne fejlődjön vissza. Ezt a folyamatot az aminosavak szignifikánsan lassítják.  További jó hatása, hogy elnyomja az éhségérzetet. Ez főleg akkor lesz hasznos a számodra, amikor edzés után este elindulnál a hűtő felé... ugye ismerős? Ilyenkor fogyassz egy BCAA TST italt és nyomd el vele az éhséget.

Egyre többen férfi választja a reggeli edzést, a délutáni nyüzsgés helyett. Felébredsz és irány edzeni, de ezek után még egy teljes munkanap vár rád. Ha fáradékonynak érzed magad és kimerülsz kora délutánra. A BCAA TST ezt meggátolhatja! Elnyomja a fáradság érzetet és energiával tölt fel!

BCAA TST technológiával készült finom aminosav italpor

A BCAA TST hatékonysága egyenértékű egy aminosav- infúzió beadásával egyenesen a véráramba. A BCAA TST olyan BCAA-malátsav, amely azonnali és közvetlen BCAA aminosav bevitel a szervezetedbe, B vitaminokkal, finom ital formájában. Természetesen hozzáadott szénhidrátok nélkül!

Gyors felszívódású elágazóláncú aminosavak, melyek nélkülözhetetlenek az izomépítéshez és a szellemi frissességhez. Az elágazóláncú aminosavak (BCAA-k, Brained-Chain-Amino-Acids) az esszenciális aminosavak alcsoportját alkotják, az élethez nélkülözhetetlenek. A BCAA-k háromféle aminosavat jelentenek, ez pedig az L-leucin, L- izoleucin és az L-valin. Ezek közül az L-leucin aminosav a legfontosabb.

Mindez számodra akkor sem érdektelen, ha nem vagy sportoló, mert a BCAA aminosavak a tested életben tartásához nélkülözhetetlenek, azaz a normál ételeidből kell bevinned őket. A legtöbb nő és férfi ezekből az aminosavakból hiányt szenved, kevés fehérjét, kevés húst, halat, tojás fogyaszt, emiatt a testük és a mentális frissességük is gyorsabban használódhat el az évek során. Míg más aminosavak nagyrészt a biológiailag aktív molekulák (hormonok, enzimek) felépítéséhez kellenek a szervezetedben, addig a BCAA-k elsősorban a testedet felépítő anyagok, tehát a testszöveteid-főleg az izomzat és szervek- felépítéséhez nélkülözhetetlenek. Az izomzatod 35%-a áll BCAA aminosavakból.

Az ételeidben lévő BCAA aminosavak (és ez igaz a fehérjeporodra is), kötött formában vannak jelen, azaz először meg kell emésztened az ételt ahhoz, hogy ezekhez a BCAA aminosavakhoz hozzájusson a szervezeted. Ha ezeket a BCAA aminosavakat szabad formában egy étrend-kiegészítővel veszed be, kötetlen állapotukban, akkor az előnyeit azonnali és rendkívüli módon felerősített formában élvezheted!

- Edzés közben sokkal később fáradsz el, pedig nem is vittél be gyakorlatilag plusz kalóriákat!
- Diéta alatt megakadályozza, hogy a szervezet elkezdje a nehezen megszerzett izmok lebontását
- Zsírégető tulajdonságokkal is rendelkeznek.Kevésbé vagy éhes, ám többet tudsz edzeni!

A leghatékonyabb BCAA aminosav, az L-leucin képes a mentális funkcióidat felerősíteni:
- a koncentrációképességedet javítja,
- az agyi működésed "sziporkázó" lesz,
- ha éhes vagy, oda tudsz figyelni a munkádra,
- egy hosszú kardióedzés után is van energiád, koncentrálni tudsz a feladataidra, ettől válik kihagyhatatlanná azok számára, akik reggel munka előtt szeretnek edzeni.

A BCAA -k, de ezek közül legfőképpen az L-leucin, az izomzatodat alkotó fehérjék képződését, az izomszövet növekedését gyorsítja sokkal nagyobb intenzitással, mint bármely más aminosav. Ha a sejtek közötti térben a BCAA-k mennyisége különösen magasra ugrik, akkor ez a szervezeted számára azt jelzi, hogy az izomfehérjék építését gyorsítja és növeli, melyekkel az izomzatépítés történik. Ez a sejtépítő hatás azonban csak akkor érvényesül teljes valójában, ha minden egyes építőanyag a rendelkezésre áll – tehát minden esszenciális aminosav megvan a szervezetedben, és a fent említett összes BCAA is készenlétben áll igen nagy mennyiségben. A BCAA-k (főleg az L-leucin) blokkolja a fáradtságot az agyad számára jelző transzmitterek bejuttatásával a vér-agy gáton, ezáltal csökkentve a transzmitterek által okozott szellemi-, és fizikai fáradtságérzésedet.

Mi az a Total Solution technológia, amivel a BCAA TST is készül?

A TOTAL SOLUTION technológia már 2009 óta elérhető a Peaknél, ez azt jelenti, hogy a vízben oldhatatlan szabad aminosavakat oldhatóvá tettük, így azonnal az izomzatodba nyomulhatnak! Az izomfehérje képződése során gyorsan működő és nagy mennyiségű BCAA aminosavakra van szüksége az izomzatodnak, melyek pontosan ilyen formában vannak jelen a malátasavban feloldott, megszárított, és kristályosított legújabb Peak kiegészítőnkben! (Total-Solution-Technológia, röviden: TS-Technológia vagy TST).

Ez az új TST aminosav étrend-kiegészítő vízben kb. 10 perc alatt maradéktalanul feloldódik, és már 10 perccel a bevétele után az ÖSSZES AMINOSAV a véráramba kerül, ahonnan igen gyorsan az izomzatépítés indításához szükséges sejtek közötti térbe kerülnek. A nem TST technológiával gyártott BCAA kiegészítők (tehát az összes a TST technológia alkalmazása előtt gyártott BCAA étrend-kiegészítő), a kapszulázott termékek esetében kb. 15 perccel a bevételük után jelennek meg a vérben, majd még 60 percig keringenek az erekben, és csak ezután jutnak be a sejtek közötti térbe.

Bizonyára tudod, hogy az esszenciális aminosavak (EAA-k), de legfőképpen az L-leucin, L-izoleucin és az L-valin, tehát a BCAA-k közvetlenül szabályozzák és irányítják az új izomfehérje képződését, mely azt jelenti, hogy az izomzatod növekszik. Ahhoz, hogy meginduljon ez az izomszövet építés a szervezetedben, ahhoz e fenti aminosavaknak túlnyomásban kell lenniük a sejteket körülvevő, sejtek közötti térben. A leghatékonyabb módszer ahhoz, hogy elegendő EAA/BCAA legyen az izomépítés megindulásához a sejtek közötti térben, a gyógyszer tisztaságú aminosavak infúziója, egyenesen a vénába. Az infúziók használata azonban nem a legegyszerűbb megoldás, bár néhány amerikai sportoló időről időre felbukkan a kórházakban az aminosavinfúzió bekötése céljából.

Az EAA-k/BCAA-k többsége nem oldódik egykönnyen – pl. csak 2,2 g l-leucin képes feloldódni 100 ml vízben, az ízük pedig borzalmasan keserű. E két tényező miatt a szájon át bevett EAA-k/BCAA-k nem annyira hatékonyak, mint az aminosav-infúziók. Annak ellenére, hogy a kapszulák elfedik az aminosavak keserű ízét, az emésztőrendszerednek akkor is szüksége van némi időre az aminosavak feloldásához és vérbe juttatásához, ahonnan aztán sejtek körüli térbe kerülhetnek és izomnövekedést indukálhatnak.

Hogy az EAA-k/BCAA-k gyorsabban a sejtek körüli térbe jussanak, ahhoz az aminosav port vízben kellene feloldani a szájon át történő bevétel előtt. Egy ilyen oldat majdnem olyan gyors lenne, mint egy aminosav- infúzió. Mindössze csak 10 percet vesztenél az oldat bevétele után, az infúzióval szemben. (Ennyi idő kell ahhoz, hogy az aminosavak az emésztőrendszerből a vérbe jussanak.)

A BCAA-k (főleg az L-leucin) különösen fokozza az inzulin kiválasztódását a szervezetben, mely az egyik tényező a BCAA-k erős izomzatépítő hatásában. Az inzulin a tesztoszteronnál is anabolikusabb hormon.  Képes vagy a szénhidrátok inzulogén hatékonyságát BCAA-kal, illetve L-leucinnal fokozni, tehát pl. kreatin vagy más tápanyagok szállítását is segítheted velük az izomsejtekhez.

Végezetül pedig a BCAA-k a diétában is rendkívüli módon hatékonyak.

Stabilizálják a már megszerzett izomzatot, a fogyókúra alatt  képes leszel megtartani általuk az izomzatot. Segítségükkel az alacsony szénhidráttartalmú diéta alatt is viszonylag magasan tudod tartani a vércukorszintedet, mely által  nem érzel olyan erős éhséget és a fizikai teljesítőképességed is magasabb szinten lesz. Továbbá egy klinikai tanulmány bizonyította, hogy a BCAA-k segítenek elégetni az igen nehezen eltávolítható zsírszöveteket pl. a hasról, a csípőről és a hát alsó részéről!

Ajánlott adagolás: 13 g port 500 ml vízben keverj el egy shakerben, és az edzés előtt, vagy az edzés alatt fogyaszd el (lehetőség szerint éhgyomorra). A jelzett adag növelhető is, szigorú diéta esetén illetve nagyobb testsúlyú személyeknél. A megadott 13 g, egy kb 70 kg-os atlétának elegendő. Peak tipp: Ha a diéta során már szörnyen éhes vagy, igyál meg egy adag BCAA-TST-t. Máris normalizálódni fog a vércukor szinted, az éhség érzet csillapodik/elmúlik és a diétát se szeged meg. A teljes oldódásra kb. 10 percet kell várni.

összetevő
adagonként tartalmaz
RDA %
 
Kalória
40 kcal
 
 
Kalória
0
 
 
Zsír
0,1 g
 
 
Szénhidrát
0,1 g
 
 
Fehérje
10 g
 
 
L-Leucine
5000 mg
 
 
L-Isoleucine
2500 mg
 
 
L-Valine
2500 mg
 
 
B3-vitamin
1,8 mg
10%
 
B6-vitamin
0,2
10%
 
B12-vitamin
0,1
10%
 
Tájékoztatás: Ha terhes vagy, szoptatsz, beteg vagy, esetleg gyógyszereket szedsz, konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt bármiféle étrend- kiegészítőt alkalmaznál! Egyetlen általunk értékesített termék sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, így nem rendelkeznek hivatalos szakhatósági igazolással (OGYI) azok gyógyhatásának tekintetében. Nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére. A termékek ismertetőjében leírtak csupán a gyártó által adott információkon alapulnak és tájékoztató jellegűek, valamint az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek.

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem Peak BCAA TST (500 g) termékről.

Kérdések, vélemények
Sziasztok ! Csak annyi kérdésem lenne,hogy egy aminosavban és ráadásul magát barmi nagy gyártónak és természetes összetevőnek tartó cég miért tesz a termékébe idegmérget ??? Köszönöm ...
caryka | 2016-08-10 09:18:38
Szia! Melyikre is gondolsz pontosan? A Peak valóban nem szokott kétes eredetű dolgokat használni, a legtöbb elterjedt "méreg" is csak hírverés, és nagyobb mennyiségben, vagy nem megalapozott bizonyítékokkal okozhat mellékhatásokat...
Tőke Szilvia | 2016-08-10 01:51:20
Nav.fittrainer
coronavirus_1.jpg Koronavírus gondolatok.

Mi lesz velünk, mi lesz veletek, egyáltalán, mennyire változik meg az életünk a koronavírus hatására?

tavaszi_faradtsag.jpg Támadjunk vitaminokkal a tavaszi fáradtság ellen!

A hosszú téli hónapok a legtöbb esetben teljesen lemerítik a vitamin raktárainkat. A szürke borongós napok, a kelleténél több megfázás rendesen meg tudja viselni a szervezetet. Ezért érdemes feltöltenünk a szervezetünket a legfontosabb vitaminokkal, amelyek ebben az időszakban feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a hosszú téli napok után újra energikusak és életvidámak lehessünk.

5_bicepsz_gyakorlat_2.jpg 5 kihagyhatatlan gyakorlat, ami nem hiányozhat a bicepsz edzésedből

A kar edzése sokatoknál fontos momentum az edzésben. Ahogy a csajoknál a kerekedő fenék, úgy a srácoknál a kerekedő bicepsz szokott az egyik cél lenni – most pedig pár tippel segítünk, hogy könnyebben építs izmot erre a területre.

1500_kalorias_etrend_1.jpg 1500 kalóriás diétás étrend - átmeneti böjtölőknek

Az átmeneti böjt (IF- intermittent fasting) manapság roppant népszerű diéta, így ehhez írtunk egy könnyen tartható mintát.