-6% Nutrend Unisport (1000 ml)

most
6%
kedvezmény
nutrend_enduro_unisport_500_1000.jpg

Nutrend Unisport - Az éltető víz megkoronázása, rengeteg frissítő ízben. Energizál, hidratál, és egészségesen tart!

50 adag/kiszerelés (20 ml/adag)
Bodza
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
Feketeáfonya-citrom
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
mojito.jpg
Mojito
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
Zöld tea-citrom
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
keserucitrom.jpg
Keserű citrom
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
Szamóca
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
ananasz.jpg
Ananász
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
grapefruit.jpg
Grapefruit
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
narancs.jpg
Narancs
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
pirosgrapefruit.jpg
Piros grapefruit
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
afonyamalna.gif
Áfonya-málna
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
meggy.jpg
Meggy
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
feketeribizli.jpg
Feketeribizli
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
citrom.jpg
Citrom
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
Barack-maracuja
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
gyumolcs.jpg
Gyümölcs
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
szállítás1-2 nap
Citromfű
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
Nem rendelhető
dragonfruit.jpg
Sárkánygyümölcs (Pitaya)
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
Nem rendelhető
Kaktusz-zöldtea
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
Nem rendelhető
pomelo.jpg
Pomelo
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
Nem rendelhető
granatalma.jpg
Gránátalma
4 880 Ft -6% 4 580 Ft
Nem rendelhető

MOST 15 000 FT FELETT INGYEN KIVISSZÜK

Az ember étel nélkül hetekig is kibírja, de víz nélkül másfél nap után meghal.

A VÍZ ÉLETTANI SZEREPE

A felnőtt emberi szervezetnek napi 2 - 2,5 liter folyadékra van szüksége. A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme, aránya azonban az életkor előrehaladtával csökken. Míg a csecsemő szervezete 80 %, a felnőtt emberé 72 %, addig az idősek szervezete már csak 50 % vizet tartalmaz. A szervezetben lévő víz biztosítja a vérkeringést; szabályozza a vérnyomást; lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását; befolyásolja a vér összetételét; hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet közel állandó belső hőmérsékletét, eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, rugalmassá teszi az izületeket a csontok összekapcsolásához, és végül víz alkotja a legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot. A veséken naponta kb. 180 l testnedv folyik át. Az agynak 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.

Hol van a testben ennyi víz?

A víz nagy része a szervezeten belül a sejtekben található, a sejten kívüli mennyiség pedig a nyálkahártyában, a különböző testváladékokban - például a nyálban, az emésztőnedvekben, a vizeletben, a könnyben vagy az izzadságban - és a vérben.

Mennyi az ember folyadékszükséglete?

Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot iszik. Az elfogyasztott víz az emésztőrendszerből felszívódik a vérbe, majd az egész szervezetben szétáramlik és a különböző szervekben,szövetekben átmenetileg tárolódik, ahol leadja a benne oldott anyagokat, és egyúttal felveszi és továbbviszi az anyagcseretermékeket, ezzel méregtelenítve a szervezetet. A napi vízfelvétel és vízleadás állandó egyensúlyban van, melynek eredményeként a test folyadékmennyisége szűk határok (kb. 500 ml) között ingadozik. A szervezet állandóan üríti a folyadékot, melynek összmennyisége normális hőmérséklet mellett, megerőltetés nélkül napi 2,5 liter.Kánikulában vagy sportolás közben azonban ez akár 4-5 liter is lehet. Az elvesztett folyadékot - amely vizelet (1300 ml), széklet (150 ml), verejtékezés (500 ml) és légzés (450 ml) útján távozik szervezetünkből, folyamatosan pótolnunk kell. Normális körülmények között testünk szomjúságérzettel jelzi, mikor van szüksége folyadékpótlásra. De ne várjuk meg míg a szervezet szomjúságot jelez, gondoskodjunk rendszeres folyadékfelvételről. A szükséges folyadékmennyiséget italok és táplálékok formájában vesszük magunkhoz. A folyadékbevitel kb. 70 % ivóvízből, üdítőkből, gyümölcsléből, teából, kávéból, levesekből, tejből, sörből és egyéb alkoholos italokból, kb. 20 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik, míg a maradék kb. 10 % kenyérrel,hússal, tojással, hüvelyesekkel kerül a szervezetbe.

A vízhiányra a szervezet az alábbi módon reagál:

0,5-1 % - szomjúságérzet jelentkezik,

3 % - növekedik a szomjúságérzet, csökken a nyálelválasztás,

5 % - élénkül a szívverés, fáradság, gyengeségérzet jelentkezik,

10 % - testműködés, szellemi tevékenység zavara áll fenn,

15-20 % - bekövetkezik a halál.

Általában kényesek vagyunk az elfogyasztott ételek minőségére, de sokan elfelejtjük az egészséges élethez szükséges legfontosabb összetevőt, a tiszta ivóvizet. Pasteur azt találta kutatásai során, hogy a betegségek 95%-ának a forrása a víz, amit megiszunk. A Nutrend méltán népszerű UNISPORT itala - sokkal több mint víz!

A víz élettani szerepe

A víz mennyisége lehetővé teszi a vérkeringést.

Fontos szerepet játszik a vér összetételében.

Részt vesz a tápanyagok és az oxigén szállításában.

Hozzájárul a salakanyagok és a gázok oldásához.

Befolyásolja a testhőmérsékletet.

Alakítja a sav-bázis egyensúlyt.

Hogyan veszíthetsz belőle?

Vizet veszítesz emésztéskor és a vizelet távozásakor. Nyáron, amikor mindenki izzad, rengeteg folyadék, ásványi só, és vitamin távozik testedből. Legfontosabb az edzés közben vesztett folyadékpótlás, megfelelő minőségű és összetételű sportitallal. Ha eleget iszol, folyadékháztartásod egyensúlyban marad. Az azonban mindenben meglátszik, ha nem iszol tudatosan eleget. Könnyebben elfáradsz, esetleg szédülsz, émelyegsz, fokozódhat a savtermelésed, nem tudsz kellőképpen koncentrálni, romolhat a munkabírásod, sőt még az is előfordulhat, hogy ingerültebb leszel, vagy rosszul alszol.

Mennyit és mit?

Nagyon jó volna, ha naponta meginnál legalább két liter, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet. Mert nem mindegy mit iszol. Tökéletes megoldás a méltán népszerű Nutrend UNISPORT frissítő italkoncentrátuma, ami 19 egzotikus, frissítő ízben elérhető. Vitaminokkal, ásványi anyagokkal dúsított hipotóniás ital. Minden korosztálynak elengedhetetlen összetételű frissítő itala, mely nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.

SOKKAL TÖBB MINT VÍZ!

Az éltető víz megkoronázása, 19 egzotikus, frissítő ízben. Energizál, hidratál, és egészségesen tart!

Az elveszített ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat főleg a táplálkozásból kell kinyerned, ezért a megfelelő összetételű folyadékpótlás mellett a változatos étrend is különösen fontos.

Ha diétázol, sportolsz, esetleg valamilyen állandó betegségben szenvedsz, a folyadékigényed is megváltozik. Ilyenkor általában többet kell innod, de legjobb, ha konzultálsz az orvosoddal, és kikéred tanácsát. Természetesen nem csak vízzel pótolhatod a napközben elveszített folyadékot. A levesek, a gyümölcslevek, a cukormentes, leginkább otthon elkészített üdítőitalok és a lédús gyümölcsök is remek folyadékforrás lehetnek. Nyáron az ember kevésbé kívánja a forró levest, így ez helyettesíthető gyümölcsturmixokkal, cukormentes limonádéval vagy jégkásával is.

SPORTOLÓKNAK

Ionizált Nutrend UNISPORT sportitalok = hatékony hidratáció az edzések alatt

A Nutrend Unisport közepes energia tartalmú hipotóniás ital, melybe olyan hasznos aminosavak kerültek be összetevőként, mint a taurin, a glicin, az L-Karnitin, és ásványi anyagok, emelt magnézium tartalommal. Az UNISPORT egyaránt alkalmas a szervezet energizálására, az elvesztett folyadék és ásványi anyag pótlására és a regeneráció felgyorsítására.

1 liter Nutrend Unisport termékből 50-70 liter oldat készíthető!

A víz csak folyadékot pótol, de nem tartalmazza azokat a fontos szénhidrátokat és más hasznos összetevőket amelyek az edzés teljesítményének javításához szükséges.

Édes ásványvizek és üdítők nagyon sok szénhidrátot tartalmaznak és épp ezért nem alkalmasak a szervezet hidratálására, mert az ellenkező hatást váltják ki! A szervezetre és az edzés intenzitására egyaránt negatívan hatnak.

Ionizált Nutrend sportital (lehet izotóniás vagy hipotóniás sportital keverési aránytól függően), mely olyan fontos folyadékkal látja el a szervezetet, ami tartalmazza azokat a szénhidrátokat, ásványi anyagokat, melyek az izzadással távoznak a szervezetből. Akkor van rá szükség, ha a tréning intenzitása magas és 60 percig tart. A hipotóniás sportitalok hosszabb edzésidő és közepes intenzitási szint mellett hasznosak. A sportitalok használata edzés előtt, közben és azután (napközben) is nagyon fontos!

A szervezet hidratálása edzés előtt: Az edzést csak teljesen hidratált szervezettel szabad elkezdeni! Igyon hipotóniás sportitalt 2 órával az edzése előtt! Az edzés előtt maximum 15-30 perccel fogyassza el az utolsó adag sportitalt!

A szervezet hidratálása edzés közben és után: A sportolók az edzések alatt az izzadás által elvesztett folyadékot már a tréningek közben pótolják. 15-30 percenként 2-3 dl UNISPORT bevitele javasolt. Előfordul azonban, hogy ez nem megoldható, ilyen esetben az edzés befejezése után kell pótolni a Nutrend sportitalt. Ekkor akár az elvesztett folyadék 150%-a is bevihető a szervezetbe két órán belül.

Javasolt használat:

Gyermekeknek (3 éves korig) 20 ml termék naponta, a keverési arány 1:40 vagy 1:66, felnőtteknek 50 ml termék naponta

1 liter termékből 50-70 liter oldat készíthető.

Pumpa használata esetén: 1 pumpa = ízlés szerint 3-4 dl vízhez

Izotóniás: 10 ml (mérőkupakon jelzésig) 0,5 liter vízben

Hipotóniás: 10 ml 0,7 liter vízben

Miután a Nutrend Unisport terméket feloldotta vízben, ne adjon hozzá más adalékot (különösen igaz ez vitaminokra és ásványi anyagokra), annak tartalma könnyen károsíthatja az eredeti összetételt! Használat előtt felrázandó.

összetevő
adagonként tartalmaz
RDA %
 
Energia
263 kJ
 
 
Kalória
62 kcal
 
 
Fehérje
200 g
 
 
Szacharid
13,6 g
 
 
Cukor
13,6 g
 
 
Zsír
0
 
 
Zsír
0
 
 
Rost
0
 
 
Nátrium
112 g
 
 
 
 
Kálium
17,2 mg
 
 
Foszfor
13,6
 
 
Magnesium
12 mg
 
 
Taurine
200 mg
 
 
Glycine
100 mg
 
 
L-Carnitine
10 mg
 
 
Tájékoztatás: Ha terhes vagy, szoptatsz, beteg vagy, esetleg gyógyszereket szedsz, konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt bármiféle étrend- kiegészítőt alkalmaznál! Egyetlen általunk értékesített termék sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, így nem rendelkeznek hivatalos szakhatósági igazolással (OGYI) azok gyógyhatásának tekintetében. Nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére. A termékek ismertetőjében leírtak csupán a gyártó által adott információkon alapulnak és tájékoztató jellegűek, valamint az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek.

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem Nutrend Unisport (1000 ml) termékről.

Kérdések, vélemények
Nav.fittrainer
sportorak_1_1.jpg Sportóra kisokos 1. rész

Manapság az egyik legkelendőbb kiegészítő a sportóra lett a fizikai edzést végzők körében. Míg húsz évvel ezelőtt volt két-három gyártó a piacon nagyon szűk termékportfólióval, mostanra már a néhány ezer forintos távol-keleti gagyitól a félmilliós precíziós mérnöki műremekig mindent megtalálunk. Annyi a funkció, hogy sokan csak pislognak amikor megveszik az elsők órájukat. Még ennél is többen vannak, akik egyszerűen szégyellik beismerni, hogy nem igazodnak ki rajta. Úgy gondoltuk itt az ideje, hogy ezeket bemutassuk, mivel meggyőződésünk, hogy egy roppant hasznos eszközökről van szó és ha adekvát mód tudjuk kezelni, akkor az edzéseinket tudatosabb szintre emelhetjük. Elsőként ismerjük meg a sportórák legfontosabb funkcióját a pulzus mérést!

hict_1.jpg Ismerd meg a HICT módszert

Ismerd meg a HICT-et, azt az edzésmódszert, ami elmossa a határokat a kardió és a súlyzós edzés között! A HICT azt ígéri, hogy végig az anaerob küszöb felett dolgozol, de sokkal durvábban, mint azt a korábbi magas intenzitású edzések során megtapasztalhattad. Tényleg hatékony lehet? Vajon valóban van-e új a nap alatt és tényleg mást takar-e ez a módszer és nem csak egy átnevezett HIIT?

hosszu_pihenoido_2.jpg Növekedj úgy, hogy kevésbé fájjon másnap

Azt már régóta tudjuk, hogy a különféle hosszú pihenőidők a sorozatok közt kihatnak az edzésmunkád eredményességére és befolyásolják, hogy inkább erőt, vagy inkább állóképességet fejlesztesz az edzés során. Most már az is bizonyosodni látszik, hogy az edzést követő izomlázra is más hatással vannak, mint azt korábban hittük. Rövidebb izomláz, gyorsabb regenerálódás, azaz hamarabb fogsz készen állni az újabb megmérettetésre!

boseges_reggeli_2.jpg A bajnokok reggelije

Bizonyára számtalan alkalommal hallottad már az elcsépelt frázist, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ami azt illeti úgy tűnik, még most 2021-ben is helytálló az állítás nem csak egy üres közhely. Mostani cikkünkben a frissebb kutatások közt szemezgettünk, hogy utánajárjunk miért kellene odafigyelni fokozottan arra, hogy úgy indítsd a reggelt kiváltképp akkor, ha nem "csak" egészséges, hanem eredményes sportoló is szeretnél lenni.