Paleo diéta

A paleolit táplálkozás arra utal, hogy az időben több tízezer évet visszaugorva az ősi korszaknak megfelelő táplálkozást követjük: vagyis azokat az élelmiszer típusokat esszük, mint az őseink.

A módszer alapvetően jól használható a civilizációs betegségek megelőzésében, mint amilyen a 2-es típusú cukorbetegség vagy a lisztérzékenység, esetleg a laktózérzékenység. 

A paleo étrend nagyobb része állati eredetű (főleg húsok, hal és tojás), illetve magokból, maglisztekből áll - ebből kifolyólag magas fehérje- és zsírbevitelt eredményez. Ehhez viszonylag alacsonyabb szénhidrát bevitel társul, ezek is többnyire lassú felszívódású forrásokból állnak. Sok paleolit táplálkozástudós kizárja teljesen a tejet és minden tejterméket - viszont a kemény sajtok megengedettek. 

A paleolit diétát segíti a marhahús, illetve tojás tartalmú fehérje porok, illetve a vega vonalon a növényi fehérjék használata.

paleolit_dita_09.jpg

Paleolit diéta

Valóban hatékony-e a módszer vagy csak egy újabb trend, amivel mossák az agyunkat a reggeli műsorokban? Kicsit járjunk utána a dolognak!

paleo_protein_01.jpg

Paleo proteinek

A Paleolit étrendet követve még nem feledkezhetünk meg az edzés utáni fehérjeturmixról sem… és bár az ősember valószínűleg azt nem nagyon fogyasztott, mégis nézzük meg, milyen lehetőségünk maradt az edzés utáni fehérje utánpótlásra!

paleo03.jpg

1500 kalóriás diétás étrend - paleo diétához!

A következő étrendet paleo diétát követők - így glutén-, laktóz-érzékenyek, és cukorbetegek is fogyaszthatják!

Nem elérhető
musclemeds_carnivor_2088_1.jpg
MuscleMeds Carnivor (2088 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
universal_100_beef_aminos_200.jpg
Universal 100% Beef Aminos (200 tabletta)
gyorsnézet
Nem elérhető
musclemeds_carnivor_mass_25900.jpg
Musclemeds Carnivor Mass (2590 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
mhp_paleo_protein_908.jpg
MHP Paleo Protein (908 g)
gyorsnézet
14 480 Ft -tól
biotech_usa_beef_protein_2000.png
BioTech Beef Protein (1816 g)
gyorsnézet
8 980 Ft -tól
nutrend_100_beef_protein_900.jpg
Nutrend 100% Beef Protein (900 g)
gyorsnézet
19 480 Ft -15% 16 580 Ft -tól
amix_monster_beef_2200g.jpg
Amix Anabolic Monster Beef Protein (2200 g)
gyorsnézet
6 680 Ft -tól
vitaking_multi_paleo_profi_30.png
Vitaking Multi Paleo Profi (30 csomag)
gyorsnézet
musclemeds_carnivor_2088_1.jpg
A marhahús jó kis anabolikus fehérjeforrás, és évszázadok óta számos sportoló tapasztalta, hogy a marhahúsban gazdag étrend valóban jótékony hatással volt az izomépítésre.
universal_100_beef_aminos_200.jpg
100%-ban marhahúsból kivont aminosavakat tartalmaz. Adagolás: 2 tabletta minden étkezéshez.
musclemeds_carnivor_beef_amino_300.jpg
Ultra koncentrált marha amino a Musclemeds-től.
musclemeds_carnivor_mass_25900.jpg
Megállíthatatlan, gyors és száraz tömegnövelés! Üdv az izomépítés új világában! A marhahús alapú proteinforrással a MuscleMeds gyártói igen hamar a legjobbak közé kerültek. És tudjátok, hogy ez mit jelent? Azt, hogy nagy eséllyel olyan terméket dobtak a piacra, ami valóban hat! Nézzük meg tehát, mit is tud a Carnivor Mass! Szupergyorsan felszívódó, kiváló minőségű proteinek és szénhidrátok (cukor nélkül!), melyek megemelve a vér aminosav és glükóz szintjét olyan anabolikus környezetet teremtenek, hogy az izmaidnak nincs más dolga, csak gyarapodni, gyarapodni és gyarapodni... Üdv az izomépítés új világában!
mhp_paleo_protein_908.jpg
Az MHP PALEO PROTEIN az aktív sportolóknak kifejlesztve a természet két legmagasabb biológiai értékű fehérje forrását egyesíti magában, a prémium minőségű marha fehérjét és tojásfehérjét.
biotech_usa_beef_protein_2000.png
100% HYDROBEEF PRÉMIUM MARHAFEHÉRJE ALAPÚ, KÖNNYEN EMÉSZTHETŐ FEHÉRJE POR, HOZZÁADOTT KREATIN, LAKTÓZ- ÉS SZÓJA NÉLKÜL.
nutrend_100_beef_protein_900.jpg
Nutrend 100% Beef Protein 100%-ban hidrolizált HYDRObeef komponensű marhahús fehérje.
amix_monster_beef_2200g.jpg
90%-os fehérje szárazanyag tartalmú enzimatikusan hidrolizált (előemésztett) marha albumin! Az egyik legjobb minőségű fehérjeforrás a piacon!
vitaking_multi_paleo_profi_30.png
A Vitaking Multi Paleo Profi vitamin, népszerű vitamin csomagjaink legújabb tagja. Kifejezetten Paleo életmódot követőknek készült.
Ezek a témák is érdekelhetnek
További cikkek a 'Egy életmód a glutén, tejcukor érzékenyeknek és a cukorbetegnek!' témában
csoki_10.jpg

Kettő az egyben: Paleo protein csoki és szaloncukor!

A mai recept igazi 2 in 1 lesz! Eredetileg egy gyorsan összedobható kis protein csoki receptet akartunk Nektek mutatni - viszont az ünnepek közeledtével és némi méretre szabással és csomagolással akár szaloncukorként is fel lehet vonultatni(nemcsak) a gyúrós és/vagy diétázó rokonok előtt!

paleo_01.jpg

Miért nem tudok hatékonyan fogyni a Paleo-val?!

A tapasztalatok ellentmondásosak. Egyesek gyors fogyásról, még mások stagnálásról, sőt, testsúlygyarapodásról is beszámoltak. Nézzük meg, hogy alkalmas-e a paleo étrend a testzsír csökkentésre – és ha igen, akkor pontosan miképp?

paleo_liszt_02.jpg

Paleo-lisztek: mit tudnak és mit nem?!

Az áruk nem olcsó, így nem árt tudni, hogy mégis mire képesek, mit tudnak, és mi az, amire inkább ne használjuk őket a konyhai manőverek során!