Melyik a legjobb kreatin fajta?

A kreatinnak mára számos változata kapható. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, azonban erősen egyénfüggő, kinek melyik válik be leginkább. Jelenleg az alábbi kreatin fajták a legkeresettebbek: 

•    Kreatin-monohidrát: ez a legrégebben kapható formula, klasszikus értelemben az emberek általában erre gondolnak, ha kreatinról beszélnek. Ahogy az elnevezése is utal rá. a keatin molekulához egy (mono) víz (hidro) molekula kapcsolódik. A kreatin-monohidrát előnye, hogy messze ez a legolcsóbb változata a kreatinoknak.

•    Kreatin-foszfát: a következő generáció volt a monohidrát után. A kreatin az emberi szervezetben is foszfát gyökökhez kapcsolódik.

•    Kreatin etil-észter: a kreatin etil-észter egy továbbfejlesztett monohidrát, ahol még egy extra molekula láncot kapcsoltak. Ennek következtében könnyebben jut át a sejtfalon, és összességében jobban hasznosul, mint a hagyományos változat.

•    Magnézium kreatin-kelát: A létrejöttét szintén az adta,hogy a magnéziumra szükség van kreatin-foszfátból való energianyerésre. Emiatt elve hozzáadott magnéziummal megtámogatva hatékonyabbá tehetik a felszívódást.

•    Kreatin HCL: A kreatin hidrocloridot úgy promózták, hogy talán a legkisebb vízvisszatartással, és zero puffadással jár a szedése, emiatt aki korábban az érzékenyebb gyomra miatt elképzelhetetlennek tartotta a kreatin szedést annak ez a legjobb választás. Emellett az egyik legjobban felszívódó kreatin!

•    Trikreatin-malát: Az almasavnak - amit adott esetben a kreatinhoz kapcsoltak - fontos szerepe van a citromsav ciklus során. Azaz még hatékonyabban támogatja az energiatermelő folyamatokat.

kreatin_012.jpg

Gyakran Ismételt Kérdések a kreatinról 3. rész

"Melyik kreatint válasszam?" – egy gyakori kérdés, amellyel sokan fordultok hozzánk. A tanácstalanság teljesen érthető, de most segítünk eligazodni a választékban!

kreatin_hcl_03.jpg

Kreatin HCL

Gyakorlatilag a kellemetlen mellékhatások és a feltöltési mizéria nélkül, szinte tökéletes hatékonysággal tud felszívódni – és a tapasztalatok szerint hozza is az ígért teljesítménynövekedést.

kreatin_017.jpg

Kreatin: por, kapszula, tabletta vagy folyékony formula?

Milyen formátumú kiszerelést válassz a kreatin kúrádhoz? Folyadék? Tabletta? Kreatin kapszula? Vagy porban az igazság? Esetleg megéri a pezsgő formula? Most sorra vesszük ezek előnyeit, hátrányait – a kreatin esetében!

20 680 Ft -15% 17 580 Ft -tól
animal_pump.jpg
Animal Pump (30 csomag)
gyorsnézet
14 480 Ft -5% 13 780 Ft -tól
olimp_nutrition_kre_alkalyn_2500.jpg
Olimp Kre-Alkalyn 2500 (120 kapszula)
gyorsnézet
3 780 Ft -16% 3 180 Ft -tól
optimum_nutrition_creatine_powder_317.jpg
Optimum Nutrition Creatine (317 g)
gyorsnézet
15 880 Ft -15% 13 480 Ft -tól
muscletech_celltech_performance_series_2700.jpg
Muscletech Celltech Performance Series (2700 g)
gyorsnézet
3 580 Ft -28% 2 580 Ft -tól
mutant_creakong.jpg
Mutant Creakong (300 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
bsn_dna_series_creatine.jpg
BSN Creatine DNA (216 g)
gyorsnézet
7 980 Ft -6% 7 480 Ft -tól
nutrend_creatine_mega_strong_powder.jpg
Nutrend Creatine Mega Strong (500 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
amix_kre_alkalyn_120.jpg
Amix Kre-Alkalyn (120 kapszula)
gyorsnézet
animal_pump.jpg
Növekvő teljesítmény, hatalmas erő és bedurranás... igen, ez nem csak egy kreatin! Az Animal Pump messze túlmutat egy szimpla kreatin készítményen! A kis tasakban nemcsak a leghatékonyabb kreatin formulákkal találkozhatsz, hanem olyan komplex energizáló, sejttérfogat-növelő hatóanyagokkal, melynek köszönhetően a tápanyagok kitűnően szívódnak fel és minden anabolikus összetevő ténylegesen az izomsejtekbe lesz tuszkolva!
biotech_usa_100_creatine_monohydrate_1000_g_new.jpg
A 100% Creatine Monohydrate egy gyógyszerészeti tisztaságú, íztelen por. A BioTech által gyártott és forgalmazott erőnövelő termék.
olimp_nutrition_kre_alkalyn_2500.jpg
A Kre-Alkalyn® modern 12 pH feletti szabadalmazott kreatin forma, mely nagy stabilitású és gyors felszívódású, ami nem okoz diszkomfort érzetet a gyomorban.
optimum_nutrition_creatine_powder_317.jpg
Az Optimum Nutrition Creatine Powder színtiszta kreatin-monohidrát rendkívül tiszta formában.
muscletech_celltech_performance_series_2700.jpg
A legfrissebb klinikai kutatások és technológiai innovációk felhasználásával megalkotott kreatin formula, azoknak, akik HATALMAS IZMOKAT akarnak! A CELL-TECH szabadalommal védett hatóanyagmátrixának hatékonyságát 30 KLINIKAI KUTATÁS IGAZOLJA!
mutant_creakong.jpg
A három leghatékonyabb kreatin analóg. Klinikailag igazolt hatékonyság. Zéró felesleges adalék.
bsn_dna_series_creatine.jpg
A termék az izomerő, a regeneráció és a teljesítmény növelésének eszköze. 100%-ban mikronizált kreatin-monohidrátot tartalmaz, adagonként 5 grammnyi mennyiségben. Nincs íze, így hozzáadható bármilyen edzés utáni shake-hez vagy italhoz.
nutrend_creatine_mega_strong_powder.jpg
A Nutrend Creatine Mega Strong Powder koncentrált kreatin termék, hat kreatin formula hatékony kombinációja, a kimagasló izom növekedés érdekében
amix_kre_alkalyn_120.jpg
Nincs töltési fázis, nincs ciklizálás, nincsenek mellékhatások (pl. fokozott vízvisszatartás), és az eredmény is azonnal érezhető.
Ezek a témák is érdekelhetnek
További cikkek a 'Ismerd meg a kreatin fajtákat!' témában
kreatint_nagyinak_02.jpg

Kreatint a nagyinak!

Táplálékkiegészítő a nagyinak? Miért ne?! Bizony sokkal kevésbé lenne káros, hogyha a töménytelen mennyiségű gyógyszerek helyett inkább egyszerű étrend kiegészítőkkel próbálnák orvosolni a helyzetet.

kreatin_020.jpg

Létezik olyan kreatin, ami nem vizesít?

A következőben a kreatin mellékhatásairól, például a kreatin vizesítő hatásáról szeretnénk eloszlatni a felmerülő lila ködöt és kétségeket.

kreatin_023.jpg

Kreatin-monohidrát használati kisokos

Ismét a beérkező kérdésekre szeretnék választ adni egy cikkel – mivel úgy látom, hogy sok kezdőbb sportoló számára még komoly hiányosságok és végeláthatatlan kérdések sorozata merült fel a kreatin és használatát illetően.