Fehérje hatása

A fehérjebevitel kiemelkedően fontos az egészséges testformálásban. A fehérje fogyasztása fokozza a szervezet saját fehérjéjének a szintézisét, így segít az izomzat építésében, illetve véd az izomlebomlás ellen. A fehérje por használatával gyorsabb és nagyobb izom tömegnövekedés érhető el.

A protein por segíthet a zsírégetésben is. A magasabb protein hatására az inzulin érzékenység is javul, így a szervezet kevésbé fog "zsír-tároló” üzemmódba kerülni. Továbbá a fehérjék emésztése több energia - ráfordítást igényel a szervezetedtől, mint a zsírok vagy szénhidrátok esetén - így a fehérjedús diéta növeli az alapanyagcserét akár 20%-kal is!

A fehérje por használata az erőszint is megnövekedhet. A hatásmechanizmus lényege, hogy a fokozottabb fehérje bevitel hatására az izomzat minőségileg megváltozik. A bőségesen rendelkezésre álló építőanyag miatt több ponton tudnak majd az izomrostot alkotó fehérjék kapcsolódni (több kereszthíd alakul ki), vagyis az egyes rostszálak húzó ereje növekszik meg.

A fehérje plusz mellékhatása, hogy javul a regeneráció! A napi protein bevitel miatt nemcsak az izomszöveted épül, de az ízületek is sokkal gyorsabban fognak majd regenerálódni egy esetleges rándulás vagy húzódás után, illetve később is ellenállóbbá válnak – hiszen ezek a szövetek is fehérjékből épülnek fel!

A megfelelő (testsúlykilogrammonként 2 g) fehérjebevitelnek nincs mellékhatása egészséges embereknél!

protein.jpg

Alapvető tudnivalók a fehérjékről.

A legalapvetőbb tápanyagfajta közül kezdjük a sort a fehérjékkel, melyek a fitnesz ipar virágzásával és bizonyos diétás trendek megjelenésével egyre nagyobb rajongói táborra tettek szert.

fehrje_07.jpg

Fehérje – nem a gyúrósok kulacsába való?!

Ez írás nem(csak) aktívan sportolóknak szól, hanem átlagemberek olyan célcsoportjainak is, akik szintén nem tudják, mire jó a fehérje bevitel!

protein06.jpg

Kötelező! 3+1 gyakori tévhit a fehérjéről!

A fehérje igazi celeb tápanyag fitnesz körökben...így megannyi pletyka terjed róla! Nézzük meg mi igaz, és mi az, ami csak nagy rágalom!

23 480 Ft -19% 18 980 Ft -tól
optimum_nutrition_gold_standard_100_whey_2270g.jpg
Optimum Nutrition 100% Whey Protein (2270 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
musclemeds_carnivor_2088_1.jpg
MuscleMeds Carnivor (2088 g)
gyorsnézet
19 480 Ft -23% 14 980 Ft -tól
71mht2txz2l_sy550_.jpg
BSN Syntha 6 (2270 g)
gyorsnézet
16 080 Ft -7% 14 980 Ft -tól
100_whey_protein_2250.jpg
Nutrend 100% Whey Protein (2250 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
trec_perfect_whey_protein_2500.jpg
Trec Perfect Whey Protein (2500 g)
gyorsnézet
Nem elérhető
animal_whey_1816.jpg
Animal Whey (1816 g)
gyorsnézet
16 880 Ft -23% 12 980 Ft -tól
dymatize_100_elite_whey_2100_g.jpg
Dymatize Elite Whey New (2100 g)
gyorsnézet
14 980 Ft -tól
biotech_100_pure_whey_2270.jpg
Biotech 100% Pure Whey (2270 g)
gyorsnézet
optimum_nutrition_gold_standard_100_whey_2270g.jpg
Amerika nagy kedvence: Prémium minőségű, díjnyertes protein, mely évek óta töretlenül viszi a pálmát! Az Optimum Nutrition 100% Whey Protein évek óta piacvezető termék, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az USA legjelentősebb webáruházának - a bodybuilding.com - vásárlóinak milliói körében folyamatosan viszi a pálmát. A siker évek óta töretlen: 2005-től kezdve évről évre nyeri el folyamatosan "Az Év Táplálékkiegészítője" és "Az Év Legjobb Proteinje" címet! Most mi is leteszteljük, hogy mit tud a proteinek királya!
musclemeds_carnivor_2088_1.jpg
A marhahús jó kis anabolikus fehérjeforrás, és évszázadok óta számos sportoló tapasztalta, hogy a marhahúsban gazdag étrend valóban jótékony hatással volt az izomépítésre.
71mht2txz2l_sy550_.jpg
Anabolikus bomba, akár nyolc órán át! A BSN Syntha-6 gondoskodik arról, hogy a keményen megszerzett izomtömeg egy percig se maradjon tápláló aminosavak nélkül! HAT különböző extra magas minőségű fehérje, HAT eltérő aminosav profil, HAT eltérő felszívódási tulajdonság… mindez EGY formulában!
100_whey_protein_2250.jpg
100%-os tisztaságú kevert tejsavó fehérje koncentrátum (WPC) csábítóan finom ízekben magas biológiai érték mellett. 75% fehérjetartalom és 5g BCAA adagonként!
muscletech_100_whey_premium_protein_2270g_2018.jpg
Hatékonyabb, mint a hagyományos tejsavó formulák. Pokolian finom íz - az American Masters of Taste arany minősítésével!
trec_perfect_whey_protein_2500.jpg
A Perfect Whey Protein az étrendkiegészítők azon speciálisan megtervezett családjába tartozik, amelyeket különösen sportolóknak, vagy olyan embereknek fejlesztettek ki, akik intenzív fizikai tevékenységet végeznek.
animal_whey_1816.jpg
Az ANIMAL WHEY egy fehérjekeverék, mely tejsavófehérje-izolátumot, -koncentrátumot, illetve emésztést elősegítő enzimeket, papaint és bromelint tartalmaz. Könnyen oldódik, íze nagyszerű, így fogyasztása öröm és nem kellemetlen teher - íme, a legalapvetőbb táplálékkiegészítő, végre az ANIMAL égisze alatt.
dymatize_100_elite_whey_2100_g.jpg
A fogyasztói világ kegyetlen... kiemelkedő minőség, megfizethető ár és pokolian finom íz... ezek a tényezők döntenek el mindent! A Dymatize Elite Whey fehérjéje vajon megfelel-e beton kemény elvárásainknak?
biotech_100_pure_whey_2270.jpg
Gluténmentes tejsavó-fehérje komplex, hozzáadott extra aminosavakkal, édesítőszerekkel.
További cikkek a 'A fehérje hatása az izomépítésre, erőre, fogyásra!' témában
tomegnovelo_vagy_feherje_02.jpg

Melyiket válasszam: tömegnövelőt vagy fehérjét?

Hogy mindenkinek rend legyen a fejében, nézzük meg, mi a különbség a fehérje és a tömegnövelő használata között, mire jó a fehérje, illetve, hogy kell-e Neked egyáltalán tömegnövelő por!

rvek_a_fehrjk_mellett_03.jpg

Kikezdhetetlen érvek a fehérje mellett

Nézzük meg, hogy milyen hatása van a fehérjének és miért kellene valóban elkezdeni iszogatni azt a fehérje turmixot!

fehrje_040.jpg

Miért kell a magas fehérjebevitel a diétádhoz?

Diéta trendek jönnek-mennek... de a folyamatosan magas protein bevitel általában minden épeszű testsúlycsökkentő diéta alapja. Nézzük meg, hogy miért kell a protein a fogyáshoz!