Tippek a hátizom edzéséhez

nem_tudsz_huzodzkodni_1.jpg

Nem tudsz húzódzkodni? Végezd addig ezeket a gyakorlatokat!

Ugye nem is kell mondani, hogy a húzódzkodás a hátedzés guggolása. Nélküle nincs is igazi latissimus... nem beszélve arról, hogy nemtől függetlenül menő, ha két karunkkal a magasba repítjük a testünket... és amilyen szép, annyira nehéz gyakorlat is, így sokan nem tudják érdemben beleilleszteni az edzéstervükbe. Emiatt persze nem az a terv, hogy ki is hagyjuk - hanem könnyített verziókkal, de beleillesztjük.


hatedzes_03.jpg

Nem érzed a hátad edzés közben? Három tipp, amivel az ego helyett a hátadra edzhetsz!

Ezt a három trükköt betartva lehet, hogy nem egora fogsz edzeni, hanem végre hátra... és hidd el, a felsőtested méretes-széles izmokkal idővel meghálálja!


hatizom_01_1.jpg

Milyen egy jó hátedzés edzésterv? Adunk egy mintát!

Már az előzőekben beszéltünk elméletben arról, milyen is egy hatékony hátazás - most gyakorlatiasabbra vesszük, és egy konkrét edzéstervvel rukkolunk elő!


hatizom_02.jpg

A hátedzésről modern felfogásban: a tökéletes hátedzés alapjai

Nagy és szép hátat akarsz - ami erős és sérülésálló? Akkor fogadd meg ezeket a tanácsokat, és építsd e szerint az edzésterved... és az izmod!


hat06.jpg

Melyik a hatékonyabb gépes hát gyakorlat?

Lássuk a gépes hátizom gyakorlatok párbaját - ki fogja nyerni?


egykezes_evezes_4_1.jpg

Legyen óriás hátad óriás sorozatokkal!

Kísérletező vagy? Esetleg kiégtél, és a hátedzésed valami változatosságért kiált? Oly elvetemült lennél, hogy nem elégszel meg a szuper-, triszettekben rejlő élményekkel? Akkor biztos be fog jönni Neked a mai technika!


hat02.jpg

Izzítsd fel a hátedzésed!

A mai cikk egy apró kis módszerrel járul hozzá ahhoz, hogy Te továbbra is intenzíven edzhesd a felsőtested hátsó részét!


edzs_kis_sllyal_02_4.jpg

Így kezd el a hátedzést!

Egy apró, de fontos mozdulat, mellyel újraértelmezheted a hátedzésed!


corner_barbell_press_04_1.jpg

A hátedzés dogmái: a kockahas után a csuklya az új trend!

Kockás hasa bármilyen vézna, vékony srácnak lehet...az igazi erőt a szép, széles, kidolgozott hát mutatja! Legyen a Tiéd is az!


fogs_01.jpg

Hátedzés-fogások: mit befolyásol a fogás távolsága és a tenyér állása?

Tény, hogy a lehúzásoknál és a húzódzkodásoknál korántsem mindegy sem a fogás szélessége, sem a fogás fajtája. Mivel számos mende-monda él erről, jobbnak láttuk kicsit kutatni a témában, és egyértelműen helyretenni ezt a kérdést!


hat04_2.jpg

Egy hatékony módszer a hátizmok maximális kifárasztására!

Jöjjön egy kis technikai tipp, melynek segítségével a lehető leghatékonyabban munkába vonhatod a hátizmodat!


ht_03.jpg

Főszerepben VÉGRE a hátizom! Alakítsd ki a tökéletes izom-érzetet a tippjeinkkel!

A hátizmokat nem olyan könnyű edzés közben érezni, vagyis itt nehezebben alakul ki a szükséges izom-érzet. Nézzünk meg pár trükköt, amivel segíthetünk ezen a problémán, és megadhatjuk a hátunknak a főszerepet!


htedzs_040.jpg

Három klasszikus hát gyakorlat - módosítva!

Most nem vadonatúj gyakorlatokkal fogunk Titeket bombázni - hanem egyszerűen szeretnénk bemutatni néhány alternatívát a már jól bevált, kedvenc, kedves klasszikus gyakorlatokra.


htizom_01.jpg

Tippek, hogy Te is szárnyra kapj!

Nem tudod a hátadat kellően kifárasztani edzésen? Nincs meg a megfelelő izom-érzet, nem jut el hozzá a vágyott stimuláció? Most a probléma nyomába eredünk és számos tippel segítünk!


Húzódzkodás gyorshalál – újratöltve!

Egy gyilkos-négyfogásos kör, mely mindenképpen az egyike a legjobb felsőtest gyakorlatsoroknak. Garantáltan nagy kedvence lesz azoknak, akik szeretik gyorsan és hatékonyan kinyírni magukat!


elso_alkalmon_a_huzodzkodasnal_07.jpg

Essünk végre túl az első alkalmon… a húzódzkodásnál!

A húzódzkodás egy remek, bár kemény gyakorlat... de nem vagyunk egyforma szinten, így különféle szinteket mutatok, hogy mindenki erejéhez méltóan becsatlakozhasson az edzéstervbe!


hzdzkods_01.jpg

Húzódzkodás "gyorshalál"!

Egy gyilkos-négyfogásos kör, mely az egyik személyes kedvencem és mindenképpen az egyike a legjobb felsőtest gyakorlatsoroknak.


csuklya_03.jpg

Csuklya-fejlesztés ... hiperfokozattal!

Amennyiben Te is tekintélyes, vállak felett kiemelkedő csuklyával szeretnél rendelkezni, akkor olvass tovább!


szelesebb_hat_04.jpg

Szélesebb hát nyomában

Az a jó a húzódzkodásokban, hogy annyi verzióija van, hogy nem győzünk velük betelni - most egy két kevéssé használt változatot szeretnék bemutatni.


hat_tizparancsolat_5.jpg

A hátedzés tíz parancsolata. A második menet.

Íme pár tipp, hogy a hátedzéseiden valóban a hátizmoké legyen a főszerep!


hat_tizparancsolat_4.jpg

A hátedzés tíz parancsolata

Úgy érzed, hogy tökéletes a hátedzésed? Lehet. Lehet, hogy fejlődsz az eddigi módszereddel. Viszont rengeteg időt megspórolhatsz, ha betartod ezeket a szabályokat. És hamarabb szárnyra kapsz, mint hinnéd.


hat_fogas_3.jpg

Hogyan FOGJUNK hozzá? – avagy jöjjenek a terítékre a különféle fogások.

Szűken, szélesen, befelé, vagy kifelé? Merj hátat fordítani eddigi hát edzéseidnek... mert a hátad megérdemli, hogy minden irányból és különféle fogásvariációkkal dolgoztassuk meg.


hat_edzes.jpg

Merj hátat fordítani eddigi hát edzéseidnek

Itt és most azt szeretném, ha elfelejtenéd az eddigi hanyag hátedzésed, és kipróbálnál valami újat, ahol a hátad - minden egyes porcikájára maximális figyelmet fordítva - végre kiélheti a benne rejlő adottságokat.


invertalt_evezes_1.jpg

Ki tudja mi az invertált evezés?

Amíg nem megy olyan jól a húzódzkodás, akkor ebben az esetben milyen gyakorlatok a legjobban a háti szakasz erősítésére? A válasz a cikkben!


csajos_huzodzkodas_1.jpg

Küzdjük fel magunkat a magasba

Örülök, hogy TE úgy döntöttél, meg akarsz tanulni húzódzkodni! Nem is vesztegetem az időt, csapjunk bele. Lépésről lépésre küzdjük egyre jobban fel magunkat a csúcsra!