Súlyemelés

hibak_felvetel_03_2.jpg

Kell-e kezdőknek súlyemelő gyakorlatokat végezni?

Kell? És ha igen, akkor hogyan és miképp végezzük?


robbanekonysag04.jpg

Helyettesíthetjük-e a súlyemelő gyakorlatokat?

Az olimpiai súlyemelő gyakorlatok hatása a dinamikára és a robbanékonyságra vitathatatlan. Sajnos emellett a helytelenül végzett OL gyakorlatokkal kéz a kézben járnak a húzódások vagy akár még annál is komolyabb sérülések. Esetleg más módon is elérhető ez a dinamikus erő?


ero05.jpg

Milyen gyakran emelj maximális súlyokat?

Akit az edzésben elsősorban az erő és a tömeg érdekel, azoknál természetes, hogy újra és újra tesztelik a maximumukat. Mi van azokkal, akik nem erő sportolók? Érdemes nekik is tesztelni a maximális erejüket? Milyen gyakran mérd fel a saját maximális erődet? Ezekre a kérdésekre keressük a választ mostani cikkünkben.


tomegnoveles_sulyemelo_gyakorlatokkal_02jpg_1.jpg

Így kellene súlyt emelned!

Robbanékonyság, erő, gyors fejlődés... ez az, amit a súlyemelés nyújtani tud! Persze ha odafigyelsz a legfontosabb alappillérekre!


olimpiai_sulyemeles_02_1.jpg

Inkább ollózva!

Miért érdemesebb a szakítás gyakorlatot inkább ollózva végezni nem verseny-súlyemelőknek? Most kiderül!


lks_03.jpg

Bevezető a lökéshez


hibak_felvetel_03.jpg

Gyakori hibák a rúdsúlyzós felvétel során - 1. rész

Úgy gondoltuk, hogy egy külön cikket megér, hogy alaposan végignézzük azokat a hibákat, amiket a súlyemelő felvétel elsajátítása során el lehet rontani.


bevezetes_a_rudsulyos_felvetelbe_01.jpg

Bevezető a rúdsúlyzós felvételhez

Illeszd be a dinamikus elemeket az edzésprogramodba, és nemcsak egy olyan gyakorlatot kapsz, mely a felső hátat és a teljes alsótestet egyszerre fejleszti… hanem az erődet is egy merőben új dimenzióba repíti!


olimpiai_sulyemeles_04.jpg

Olimpiai súlyemelés kezdőknek - Az első menet!

Sajnos korábban találsz józan tizenéveseket egy punk koncerten, mint egy olyan személyt, aki meg tudja tanítani neked az OL technikáit. Emiatt "hivatalosan" elindítjuk az olimpiai súlyemelő gyakorlatokra felkészítő cikk-sorozatunkat!