Témák nekem: Mire jó a BCAA?

Regenerációs tippek

kovetkezo_edzes_gyorsan_1.jpg

Állj készen a következő edzésre minél hamarabb!

A sportsérülések és sportártalmak az egyik kedvenc témánk, hiszen sokakat érint és hozzá meglehetősen gyakran. A valódi akut sérüléseken túl, azonban most foglalkoznánk a regenerációval is, hiszen ha sérülést nem is, de egy-egy igazán kemény edzés utáni izomlázat bizonyára megtapasztalt már mindegyikünk. Lássuk mik a legalapvetőbb lépések, mind a regeneráció, mind pedig a sérülés kezeléseket illetően.


fogorvos_utan_02.jpg

Szabad-e edzeni fogászati kezelések után?

Nézzük meg, mikor szabad és mikor nem edzeni a fogorvosi kezelések után!?


munka_egeszseg_03.jpg

Dolgozni egészségtelen, de muszáj!

Te tudod, hogy melyik munka a legkárosabb? Most kiderül, Te ott vagy-e a "körben"!


edzes_nyaron_02.jpg

A nyaralás para: mennyi idő alatt tűnnek el az izmaid?!

Mennyi idő alatt épülnek le az izmaid, és mennyi az a minimális edzés, amivel ezt megelőzhetjük? Most megtudod!


smr_henger_01.jpg

Ezek a leggyakoribb hibáid SMR közben!

Az SMR hengerezés egyre népszerűbb - és valóban hatékony! - regenerációs technika! Így ha csinálod, amondóak vagyunk: csináld is jól!


estimuszak03.jpg

Több műszak, kevesebb regeneráció? Íme pár tipp, amivel mentheted a helyzeted!

Több műszakban melózol, mégis szeretnéd elkerülni a negatív hatásait az edzésben, vagy úgy az életben? Itt van pár tipp!


regeneracio01_1.jpg

Megéri "jégre tenni" magunkat?

Csak egy mítosz, vagy valóban igaz a jeges víz legendája?


stress01.jpg

A mindennapi stressznek mégis van pozitív oldala is?

A stressz valóban mindig rossz? A folyamatos pörgés tényleg egyenes út a kiégéshez? - vagy esetleg a stressznek lehet bármi pozitív hatása az egészségünkre, vagy akár az edzésre? A válasz a cikkben!


alvas02.jpg

Pontosan milyen hatással van a rossz alvás a testedre?

Talán el sem hiszed mennyire hátráltatod a saját fejlődésed és a kinézeted a rossz alvással... alább a legfontosabb hatások!


alvs_04_1.jpg

Mi történik, ha betegen edzünk?

A télies idő beköszöntével a teremben bizony exponenciálisan megnő a tüsszögő, köhögő, hörgő, már alapjáraton emelt testhő feletti baktériumtelepet kihordó vendégek száma. Persze nagyon kemény, akit egy kisebb (?) baci sem tántorít el az edzéstől… de vajon tényleg okos dolog most a fanatizmus?


fajdalom_csill_02.jpg

Használhatunk-e fájdalomcsillapítókat az izomláz kezelésére?

Mindenki máshogy áll az izomlázhoz. Van, aki büszkén kihordja, van, aki az újabb edzés előtt inkább a fájdalomcsillapítás irányába megy. De vajon jól teszi?


smr_011.jpg

SMR a gyakorlatban: az alsótest komplett kezelési útmutatója!

Most végre kapsz egy teljes használati útmutatót arról, hogy milyen módon érdemes az SMR kezelést elvégezni. Kezdjük az alsótest kezelésével!


alvs_02.jpg

Szép álmokat! Avagy az alvásról és a sportteljesítményről...

Vajon mi számít rossz minőségű alvásnak és milyen következményei lehetnek a teljesítményedre? Vajon mit tehetsz ellene? Fontos kérdések, melyekre a válasz a cikkben!


edzs_tetovlssal_01.jpg

Edzés friss tetoválással?

A mai cikkben arról lesz szó, hogy friss tetoválással mikortól, mennyire szabad edzeni és mi az, amit kerülni kellene!


szenhidrat_05.jpg

Újabb érv a szénhidrát mellett!

Még pár érvet sorakoztatunk fel, amikkel igyekszünk eloszlatni a tévhitet, hogy a szénhidrátok fogyasztását minden esetben kerülni kellene. Mai írásunkban kifejezetten azt fogjuk tárgyalni, milyen módon hathat a szénhidrát a regenerációra.


regenercis_tippek_egyenruhsoknak_02.jpg

Regenerációs tippek egyenruhásoknak

Ha a termen kívül is aktív fizikai munkát végzel rendszeresen, akkor a regeneráció bizony sajátos követelményeket támaszt! Nézzük miképp étkezz és milyen trükköket vess be ahhoz, hogy bírd a strapát a termen innen - és azon túl!


smr_hasznalata_02.jpg

SMR masszázs használata

Most megtudhatjátok, hogyan használjátok a szivacshengert, illetve arra is rávilágítunk, hogy ez miért is lesz olyan jó nekünk!


smr_04.jpg

SMR masszázs


sauna.jpg

Edzés után vajon jó szokásunk a szaunázás?

A szauna jótékony hatásait már mindenki ismerheti, mivel több gyógyító erőt tulajdonítottak neki, mint bármely személynek a Bibliában. De miért is NEM tesszük jól, ha edzés után az első utunk rögtön a szaunába vezet?


alvas.jpg

Hogyan hasznosítsuk magunkat alvás közben?

Eljutottunk lassan az esti-mesénk végére: nézzük meg milyen táplálékok és kiegészítők azok, melyek segítenek nekünk abban, hogy az alvás alatti biológiai folyamatokat roppant cseles módon az előnyünkre fordíthassuk.