Szeretem a hazám
Kosaram0
kedvenceim
Fitbuilder profilom
(Belépek | Regisztrálok)
20.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
info@sportnutrition.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

Gyakorlatok - adatbázis

Mell / 

Összes cikk
Fekvenyomás negatív padon, kézi súllyal

A fekvenyomásokat is illik variálni a gazdagabb stimuláció érdekében! Például negatív padon, és rúd helyett kézisúllyal! Az élmény egészen más! Miben? Olvasd el a cikket, és kiderül!

Bicepsz / 

Összes cikk
Gironda-féle bicepsz hajlítás

Egy tökéletes gyakorlat, mely ritka, ámde annál hatékonyabb? Nézzük meg!

Húzódzkodás szűk fogással

A szűk fogású húzódzkodások a leghatékonyabb tömegnövelő gyakorlatok, amit a bicepszed valaha is átélt. Ha nem szezongyúrós vagy, akkor a karedzésed markáns része legyen ez gyakorlat!

Kalapács bicepsz

A gyakorlat főképp a bicepsz alatt futó brachialis izmot terheli, melynek edzésével elvileg teltebbé, csúcsosabbá teheted a karizmodat.

Tricepsz / 

Összes cikk
Tricepsz-gyilkos nyomás

Gyilkos, saját testsúlyos tricepsz gyakorlat?! Igen, ilyen is van! Ha nem ismerkedtetek volna össze, akkor most itt a lehetőség a találkára. Másnaposan az izomláz garantált!

Tolódzkodás tricepszre

Ha olyan nagy és erős izomzatra vágysz a karodon - mint amilyen a fekvenyomóknak, vagy épp a tornászoknak van - akkor kövesd az útjukat: végezz összetett gyakorlatokat a tricepszre is. Vagyis tanulj meg tolódzkodni.

Padlóról nyomás

Ha sonka nagyságú karokat akarsz, és ki akarod tölteni a pólóujjad, akkor fókuszálj a tricepszre jobban - és tutira a padlóról nyomás lesz az egyik leghatékonyabb fegyvered!

Tricepsz nyújtás fekve (Homlokra engedés)

Amint látni fogjátok, ennek a feladatnak is számos variációja létezik, ezért középhaladóknak, haladóknak mindenképp érdemes beépíteniük a gyakorlat valamelyik változatát a karizom edzésébe.

Váll / 

Összes cikk
Teljes előre emelés tárcsával

Kicsit az áthúzás és az előre emelés kombinációja a gyakorlat, mely remek mód megdolgoztatja a váll és a trapézizmokat! Tedd be a váll vagy hát programodba, akár már kezdőbb szinten is!

Hát / 

Összes cikk
Egykezes evezés - de rúddal!

Evezni jó egy kézzel, kábellel, kézisúllyal, rúddal… de mi lenne, ha mutatnánk egy olyan alternatívát, amit még nem próbáltatok – mégis oly hatékony, hogy a hátad legaljától a tetejéig érezni fogjátok minden egyes ismétlés nyomait? Evezzünk rúddal, de egy kézzel!

Has/törzsizom / 

Összes cikk
Janda-felülés

Egy érdekes felülés variáció - haladóknak!

Haskerék

Mindenképp megéri próbálkozni, barátkozni és lassan begyakorolni a mozdulatot, ugyanis rendszeres használatával nem csak a hasizmodat, hanem az egész törzsizmodat kőkeményen karban tarthatod.

Harangozás – avagy hasprés csigán

A has izomzata alapvető stabilizáló funkcióval rendelkezik, így érdemes keményebb gyakorlatokkal is alaposan megedzeni. A harangozás tulajdonképpen egy fordított hasprés, viszont ebben az esetben kellően nagy súllyal nagyszerűen lehet plusz terhelést adni a rostoknak!

Vádli / 

Összes cikk
Vádli step padon

Nincs a teremben vádli-gép? Esetleg a szabadban edzel, és szeretnéd az alsó lábszárat is extrán terhelni? Akkor próbáld ki a vádlizást emelvényen!

Comb és farizom / 

Összes cikk
Lelépegetés fitball labdáról

Mutatunk egy kevésbé ismert, ámde annál hatékonyabb fenék és hasizom erősítő gyakorlatot!

Alkar / 

Összes cikk
Csuklófeszítés/csuklófelhúzás

Az alkar hajlító izmai a népszerű hát és bicepszgyakorlatokon is rendesen kapnak stimulációt – ezért ezen izomcsoport általában erősebb, mint az alkar feszítők. Ezért kiváltképp fontos az alkar feszítő izmait is megfelelően terhelni – például a csuklófeszítés gyakorlattal!

Csuklóbehúzás/csuklóhajlítás

Ismerkedjünk meg az egyik legnépszerűbb alkar-gyakorlattal, variációival és használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalóival!

Teljes test / 

Összes cikk
Renegát evezés – plank tartással!

Mi lenne ha kombinálnánk a legnépszerűbb has gyakorlatunkat a kedvenc hátizom erősítő feladatunkkal? Mondjuk egy brutál kőkemény, teljes hát és törzsizmot megcélzó feladat!