Témák nekem: Otthoni edzésterv

Edzéseszközök és edzőfelszerelés

sportorak_1_1.jpg

Sportóra kisokos 1. rész

Manapság az egyik legkelendőbb kiegészítő a sportóra lett a fizikai edzést végzők körében. Míg húsz évvel ezelőtt volt két-három gyártó a piacon nagyon szűk termékportfólióval, mostanra már a néhány ezer forintos távol-keleti gagyitól a félmilliós precíziós mérnöki műremekig mindent megtalálunk. Annyi a funkció, hogy sokan csak pislognak amikor megveszik az elsők órájukat. Még ennél is többen vannak, akik egyszerűen szégyellik beismerni, hogy nem igazodnak ki rajta. Úgy gondoltuk itt az ideje, hogy ezeket bemutassuk, mivel meggyőződésünk, hogy egy roppant hasznos eszközökről van szó és ha adekvát mód tudjuk kezelni, akkor az edzéseinket tudatosabb szintre emelhetjük. Elsőként ismerjük meg a sportórák legfontosabb funkcióját a pulzus mérést!


clubbell_02.jpg

Élet a kettlebellen túl: isemrkedj a clubbellel és a macebellel!

Két új eszköz, amivel brutális törzs és karizmokat fejleszthetsz - kitombolva a barbár ösztöneidet! :)


gyuru03.jpg

Építs szikár, erős felsőtestet a gyűrűvel!

Ismert, már megunt gyakorlataidat most még durvábbá teheted - egyetlen eszközzel! Edzésterv és jó sok tipp!


rud_a_sarokban_02.jpg

Zsúfolt a terem? Elég egy rúd a sarokba! 1. rész

Zsúfolt a terem? Alig van eszköz, kicsi a hely? Így is lehet gyilkos, súlyzós, minden pocikát átmozgató edzést végezni! Egy eszköz, kicsi hely, elvetemült, antiszociális jellem... és mehet is!


ugrlktl01.jpg

Az ugrálókötelezés forradalma

Egy eszköz, mely segíthet az állóképességed fejlesztésében, a zsírégetésben, sőt más remek előnyökkel is bír! Tippek a vásárláshoz, használathoz!


smr_021.jpg

SMR a gyakorlatban: a felsőtest és a törzsizmok komplett kezelési útmutatója!

Folytatva az előzőeket, most lássuk az SMR kezelési technikákat a felsőtestünk törzsizmaira. Mostani területeink a derék, a felső hát, a nyak, az oldalsó törzsizmok lesznek!


zsiros_mitoszok_01_1.jpg

Edzés és regeneráció: ez a két kulcsa a sikerednek!

Az edzésről már sokat írtunk, mindenki egyértelmű a jelentősége a fejlődéshez. Azonban a siker nem csak ezen múlik! Hiába edzettél minden alkalommal kőkeményen, ha a regeneráció nem megfelelő! Nézzük a sikeres testépítés ezen - elhanyagolt, ámde ugyanolyan fontos - oldalát is meg közelebbről!


smr_040_1.jpg

Miért jók és miért kellenek az SMR eszközök?

Mire jó ez az eszköz és miképp tudod vele növelni a teljesítményedet, csökkentve a sérülések kockázatát? A válasz a cikkben!


Talán mégsem olyan ártatlan az a fitball labda?!

3 gyakorlat, mellyel megváltozik a labdáról alkotott naiv elképzelésed!


erkeret_01.jpg

Az erőkeret dicsőítése: mert ő leguniverzálisabb objektum a teremben!

Az erőkeret a végső válasz az erő és tömeg kérdéseire! Hogy miért? Kattints a cikkre, és ismerd meg minden oldalát: hogy mennyire széles körben alkalmazható, mennyire hatékony és összetett edzésekre használható...biztonságosan!


kardi_010.jpg

Eszközök az állóképesség fejlesztésére

Mivel nemrégiben beszéltünk az állóképesség fejlesztés lehetséges módjairól, akkor most nézzük meg azt is, hogy milyen eszközpark állhat a rendelkezésünkre – vagyis melyek azok, amiket a leggyakrabban használnak világszerte.


edzfelszerels_05.jpg

Edzésfelszerelés - kalauz

Súlyemelő öv, gurtni, bandázs... mindig tudni akartad, hogy pontosan mire való, kell-e Neked, és ha igen, vajon melyiket válaszd a különféle típusok közül... most megadjuk mindenre a választ!


szanhuzas_090.jpg

Hogyan csinálj házilag szánt?

Új témakör! Hogyan csinálhatsz klassz, edző eszközöket otthon, szinte fillérekért!


keszty_02.jpg

Kesztyűvel vagy nélküle?

A mostani írásban igyekszünk pro és kontra érveket felsorolni az edzőkesztyű mellett... illetve néhány jó tanács is olvasható arról, hogyan tudod szépen ápolgatni a sebeidet... vagyis a bőrkeményedéseket!


smith_gep_04.jpg

Smith-gép: hasznos dolog vagy csak törölköző tartónak jó?!

A hőn imádott – vagy épp hasztalannak kikiáltott Smith-gép... Ha Te is az utolsó csapatot erősíted, akkor adj egy esélyt és olvass tovább: íme öt módszer, mellyel valóban hasznát vehetjük a gépnek! ;)


zene_01.jpg

Testednek-lelkednek őrjítő ereje…

A történet úgy kezdődött, hogy megkértetek minket, hogy javasoljunk pár motiváló zenei löketet, ami hozza az erőt és az energiát a brutál kemény edzésekhez. No, hát akkor rajtunk nem múlik a dolog! ;)


mi_lapuljon_az_edzotaskaban_02.jpg

Mi lapuljon a sporttáskádban?

Hasznos tippek a kezdetekhez: nézzük meg mik azok a dolgok, amiket feltétlenül magaddal kell vinni a terembe.


hogyan_valasszunk_edzotermet_04.jpg

Hogyan válasszunk edzőtermet?

Milyen az amikor valaki életében nem volt még teremben? Mit illik? Mit vigyen magával? Most összeszedtük nektek a sok "hogyan" és "mit"-re a válaszokat.


szabad_suly_vs_gep_1.jpg

Szabad súlyok vagy gépek?

Szabad súlyokkal vagy gépekkel jobb edzeni. A két tábor kibékíthetetlen és örök ellentétre ítéltetett. Nem igazságot szeretnék tenni, hanem objektíven felsorakoztatni érveket és ellenérveket mindkettő mellett és ellen.