Comb és farizom

bicska_fittball_02_1.jpg

Lelépegetés fitball labdáról

Mutatunk egy kevésbé ismert, ámde annál hatékonyabb fenék és hasizom erősítő gyakorlatot!


hip_thrust_02_1.jpg

Csípőtolás térdelésből

Keresed a módszereket, hogy minél erősebb legyenek a csípőizmaid? Szeretnél erősebb és gyorsabb lenni? Vagy egyszerűen csak szenvedélyesen kerekebb feneket akarsz? Amikor már azt hiszed, hogy minden gyakorlatot próbáltál a hátsó mozgási láncra, akkor jött el az ideje, hogy teszteld a gyakorlatot, amit kábé 100-ból ha egy ember ismer: a térdelős hip thrust-ot!


egylabas_02.jpg

Egylábas guggolás padon

Az egy lábas guggolás bizony az alsótestes saját testsúlyos gyakorlatok királya - de a kivitelezése sajnos sokaknak komoly fennakadásokat okoz… azonban most mutatunk egy olyan alternatívát, amit szinte minimális edzettségi szinttel is elkezdhetsz, és azt is megmutatjuk, miképp növelheted benne a terhelést!


kitores02.jpg

Kitörés forgással

A kitörés számos verzióját megtanulhattuk, most itt van még egy csemege, mellyel a lábizmokon túl a közkedvelt középső szekciót is munkába vesszük!


combhajlts_01.jpg

Combhajlítás fekve, kézisúllyal

A gyakorlatnak több szempontból is hasznát veheted! A terhelés módosítása miatt nemcsak új ingereket kap a combizom, de Neked sem kell a teltházas teremben az egy szem lábhajlítónál tolonganod… hiszen ezt a gyakorlatot egy kézisúlyzóval és egy paddal is simán kivitelezheted!


felhzs_024.jpg

Egykezes (koffer) felhúzás

A következő gyakorlat duplán is kiérdemli a közkedvelt funkcionális jelzőt! Egyfelől maga a mozdulat is a mindennapi élet része, így helyes kivitelezése/megtanulása rengeteg sérüléstől és fájdalomtól óvhat meg. Másfelől az aszimmetrikus tartás miatt még intenzívebben bevonódnak a törzsizmok a munkába, így a nagyobb izomcsoportokon túl a mélyebb réteg is terhelést kap!


Bolgár felhúzás

Egylábas gyakorlat különlegesség következik, mely lehetővé teszi, hogy nagyobb súlyokkal dolgozva szépen meggyűrd a combhajlító és farizmokat, anélkül, hogy az egyensúlyod elveszne!


deck_guggols_06.jpg

Deck guggolás

A gyakorlat több mint egy egyszerű láb és törzserősítő feladat: tökéletesítheted vele a guggolásod, illetve az egylábas guggolás elsajátításához is egy remek kezdeti lépés!


guggols_sllyal_03.jpg

Kézisúlyzós guggolás

Akiknek problémát okoz a rúdsúlyzót (akár egészségügyi okok miatt) a vállon tartani, azok számára remek alternatívát jelenthetne! Lássuk tehát a guggolás variációk közül ezt az újabb gyöngyszemet!


hipthrust_03.jpg

Hip Thrust

Most egy olyan remek kis gyakorlatot tanulunk meg, mely a szakavatott edzői körökben úgy terjedt el, mint az alsótest fekvenyomása!


lbhajlts_fitball_04.jpg

Lábhajlítás Fitball labdán

Próbáld ki ezt a gyakorlatod és bizton állíthatom, másnap olyan izomláz fogad a combhajlítódban, ami biztos nem teszi gördülékennyé a reggeli munkába menetelt! Kicsit olyan ez, mint a combhajlító gép… mégis egészen más!


kbeles_thzs_03.jpg

Mély - kábeles áthúzások

Egy ritkán látott gyakorlat, pedig a farizmokat és a combhajlítót durván szétszedi, a gerincmerevítőket erősíti, viszont a derekadat nem irritálja. Igen, az edzőtermi csigás szerkezetet hasznos dolgokra is lehet használni!


kitrs_04.jpg

Kitörés hátra rúddal - elölguggolás fogással

Mit szólnátok ahhoz, ha ma vinnénk egy igazán kőkemény csavart egy jól ismert, és könnyű gyakorlatba? Ez már haladó szint, és egyáltalán nem piskóta a feladat. Aki kemény mag, annak kötelező legalább egyszer kipróbálnia!


guggolas_0200.jpg

"Elöl terhelt" guggolás


szumo_felhzs_01.jpg

Szumó elemelés


sissy_guggolas_10.jpg

Sissy-guggolás módosítva!


hack_guggolas_ruddal_06.jpg

Hack guggolás rúddal / Guggolás hátsó fogásban


jefferson_guggols_01.jpg

Jefferson guggolás


zercher_guggolas_01.jpg

Zercher-guggolás


power_guggols_01.jpg

Guggolás erőemelő stílusban


ghr.jpg

Far-lábbicepsz extenzió


padra_lepes_05.jpg

Padra fellépések


egy_labas_felhuzas_05.jpg

Felhúzás merev lábbal, egy lábon


hyperextention_fenekre_01.jpg

Felhomorítás farizomra


bolgar_guggolas_06.jpg

Bolgár guggolás


setalos_kitores_03.jpg

Sétálós kitörés


felhuzas_merev_labbal_2.jpg

Felhúzás merev lábbal


hack_gepes_guggolas_2.jpg

Hack gépes guggolás


sissy_guggolas_5.jpg

Sissy guggolás


32_2.jpg

Kitörés előre kézi súlyzóval


elol_guggolas_3.jpg

Elől guggolás


labhajlitas_fekve_4.jpg

Lábhajlítás fekve


labnyujtas_ulve_3.jpg

Lábnyújtás ülve


labtolas_4.jpg

Lábtolás


guggolas_nagy_1.jpg

Guggolás rúddal