Zsírmentes tömegnövelés vagy gyorsabb zsírvesztés a CLA-val? Igen!

Miért jó nekünk egy zsírsav?

A CLA, azaz a konjugált linolénsav tipikusan az a kiegészítő, amit mindenki ismer, hallott róla, de szinte senki nem szedi. Ami teljesen érthetetlen, hiszen aki egyszer is próbálta csak jót tud róla mondani! Éppen emiatt itt az ideje már egy cikknek, amiben jobban bemutatjuk ezt a remek kiegészítőt, és bebizonyítjuk, hogy miért is van helye ott a polcon. Egy szó mint száz...adj egy esélyt a CLA-nak, mivel egészen meglepő hatásait fogjuk bemutatni az alábbiakban!

A CLA - mint azt írtuk fentebb is - a konjugált linolénsavnak a rövidítése, ami a többszörösen telítetlen esszenciális omega-6 zsírsavak családjába tartozik, melyet először lenolajban azonosítottak. A népszerűsége nem is olyan régen kezdődött, talán akkor, amikor az első nagy szemléletváltások történtek a zsírok egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban... azaz rájött a többség is: nem minden rossz, ami zsír...

Mi is pontosan a CLA és miért jó neked a szedése?

Elsősorban mint a fogyást, pontosabban a zsírvesztést elősegítő kiegészítő tartják számon, és többnyire emiatt a szálkásító csomagok egyik alappilléreként tekintenek rá. Lényegében a zsír-anyagcserére hat, és hatására egyaránt gyorsul a zsírégetés, és maga a zsírszintézis is lassabb lesz.

5 980 Ft -15% 5 080 Ft
dymatize_cla_90_kapszula_new.jpg
9 480 Ft -5% 8 980 Ft
weider_cla_120.jpg
13 380 Ft -15% 11 380 Ft
now_cla_extreme_900.jpg

A szedése alatt bizonyíthatóan nagyobb mértékben fogja a szervezet a szabad zsírsavakat energiaforrásként hasznosítani. Azonban ez nem az egyetlen pozitív hatása, sokkal több van benne mint pusztán egy a zsírégetést támogató szer.

Mivel támogatja a fehérje szintézist is, ezért tulajdonképpen egyszerre növeli az izomzatot és csökkenti a zsírt.Tehát segít a szálkás, zsírmentes izmok építésében. 

Annyira hatékonyan működik ez, hogy egy több kutatás szerint (két amerikait találtunk első körben 2000-ből és 2006-ból, valamint egy  2012-eset Kínából – a szerző), hogy gyakorlatilag semmilyen sportot nem végző, és mozgásszegény életet élő embereknél is csökkent a testzsírszázalék, ha legalább naponta 3-4 g gramm CLA-t szedtek.

3 180 Ft -16% 2 680 Ft
nutrex_lipo_6_cla_90.jpg

Egy másik nagyon pozitív oldala, hogy erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is rendelkezik. Erős katabolikus hatása is van, a Medicnie and Science in Sport and Execrise folyóirat egyik cikke szerint egy szintén 2006-ban folytatott kísérlet során a CLA-t is kapó sportolók egy 7 hetes alapozó ciklus során átlagosan 1,4 kg-mal gyarapodtak többet tiszta izomtömegben azonos edzés, és kiegészítők mellett.  

Ezt a hatást főleg az erős anti-katabolikus hatással magyarázzák.Mint tudjuk az antioxidánsokanak sokkal nagyobb szerepe van az edzésből való regenerációban, mint azt korábban hitte sporttudományi társadalom. Emellett mint antioxidáns az izomláz csökkentésében is nagyon jó eredmények érhetünk el vele!

Az olyan tények, hogy mostanában kezdik bizonyítani a rákkutatásban is a hatásosságát a daganatok ellen az már csak a sokadik pozitívum mellette...

Tégy egy próbát most és próbáld ki 8 héten át, naponta 3-5 grammal (testsúlytól függően), és meg fogod tapasztalni, hogy mennyire alulértékelted eddig a CLA-t!

Gil / FitBuilder team


Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

cla.jpg

CLA

Könnyed gyorsasággal leolvadó zsírpárnákat és vissza nem térő kilókat és lehetőségeket kínál a fogyni vágyóknak. Nézzük meg tulajdonképpen mi is a CLA, és mi az, amit valóban várhatunk a fogyasztásával kapcsolatban.

dita_023.jpg

5 + 1 jótanács a zsír elleni harchoz!

Bár vannak, akik tartják egész évben a diétát, de a többség a nyár közeledtével keresi trükköket, hogy kerüljön versenysúlyba minél egyszerűbben, minél kisebb ráfordítással. Íme alább 5+1 egyszerű, praktikus tanács.

telitett_es_a_telitetlen_zsirsavak_010.jpg

A zsír nem ellenség!

Nézzük, miért kell zsírt is bevinni a szervezetünkbe - és miért ne dőljünk be annak a túlhaladott nézetnek, hogy mindig csak a zsírszegény, zsír csökkentett, illetve zsíroktól teljesen kasztrált élelmiszereket kell fogyasztani!

carnitine_02.jpg

A zsírégetésen túl: mire jó MÉG az L-carnitine?!

Az L-carnitine az egyik legnépszerűbb zsírégető - azonban hatása a testsúlyszabályozáson bőven túlmutat! Ismerd meg, mire jó még ez a kiegészítő!

regenerci_01_1_1.jpg

Jó zsírégető sport az úszás?

Az úszás népszerű mozgásforma, főképp nyáron... sokan a fogyás miatt vágnak bele... de vajon megéri?

zsigerizsir03.jpg

Szabadulj meg a zsigeri zsírtól!

Zavar a vastag derekad? Lehetséges, hogy a szövetek közti zsír a felelős!