Vidd magaddal a reggelid! Gyors protein keksz!

Gyors, gyúrós, protein keksz!

Nincs időd reggel belapátolni a kiporciózott zabkása adagod? Vagy csak unod az ízét, állagát, mert már azóta ezt eszed, hogy megvetted az első proteined? Akkor itt a megoldás!

Gyorsan elkészíthető, könnyen hurcolászható (nem folyik, nem szökik, dobozba téve nem is törik) elemózsiát készítünk, melyet több napra előre is elkészíthetsz – hogy sose legyen gond a reggeli tápanyagbevitel! Természetesen szállítható mivoltából következik, hogy akár étkezések közötti éhhalál állapotot is hajlandó megszüntetni, de edzések előtt-után is bevethető energia-visszapótlás!

A keksz két markáns összetevőre épít – ahogy a reggelid is: a zabra és a proteinre.

A zabpehely olcsó, magas rosttartalmú, összetett szénhidrát forrás. A rostok lassítják és elnyújtják a szénhidrát felszívódást, sokáig teltségérzetet okoznak, így segítve elő, hogy korgó gyomor nélkül is átvészeld a délelőttöd.

A reggelik során a zab hű társa általában a fehérje por szokott lenni. A fehérjék alapvető építőkövei a testednek, izmaidnak – melyek szükségesek a sportos alakhoz, a magasabb alapanyagcseréhez, a jobb kondícióhoz.

17 880 Ft -23% 13 780 Ft
musclepharm_combat_powder_1814g.jpg
39 980 Ft -25% 29 980 Ft
bsn_syntha_6_4540.png
17 880 Ft -22% 13 980 Ft
powertrack_power_protein_4000.jpg

Hozzávalók:

100 g zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
50 g zabpehely (apró vagy nagy szemű)
50 g fehérje por
2 db tojás (M-es)
120 g (közepes méretű) alma (megpucolva és leturmixolva - vagy konzerves püré formában)
20 g olvasztott kókuszzsír
1 tk vanília aroma
folyékony édesítő ízlés szerint
+ fakultatívan: fahéj, mazsola, mogyoró vagy dió apróra törve

Elkészítés:

Mindent belepakolunk egy nagy edénybe, és alaposan összekavarjuk. Javaslom a késes botmixer használatát, hiszen ezzel egy kalap alatt megdarálódik a zab, az alma – és a hozzávalók is szépen elegyednek. Ha nem akarsz full homogén kekszet, akkor ne a teljes zab-muníciót daráld le!

Általában az alma, a tojás és a kókuszzsír nedvessége elég szokott lenni, de ha úgy látod, hogy nagyon száraz a tészta, akkor pár csepp tejet még önts hozzá. Az a jó állag, amikor nem folyós, hanem kézzel jól formálható a massza! Ha ezt elérted, akkor vizes kanállal pakolj kis kupacokat egy sütőlapra vagy szilikonos felületre, lapítsd keksz alakúvá, majd tedd a sütőbe!

Előmelegítve, 170 fokon süsd körülbelül 20 percig! Vigyázz, hogy ne pörköld oda az alját, illetve ne süsd túl, mert akkor könnyen ki fog száradni! Akkor már jó lesz a kekszünk, ha a közepe egy nagyon picit még puha… Zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni és megszilárdulni!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
király :)
Drótos Emese Regina | 2015-09-20 02:40:58
Imádom !! Nagyon bevált recept! Nagyon sokféle fűszerekkel variálható !!
König Zsanett | 2015-12-10 06:38:06
Nagyon-nagyon finom, mióta kipróbáltam, már 4x sütöttem újabb adagot. :)
2017-11-04 07:09:03