Témák nekem: Diétás vacsora

Vacsora tippek diétázóknak!

Az esti étkezésektől manapság már mindenki retteg, hiszen valahol, valaki szépen szájról-szájra elterjesztette az este 6 után már "nem eszünk és így nem hízunk" aranyszabályt. Ha még nem is követjük magunkat olyan meredeken ehhez a trendhez, akkor is egy óvatos diétázó jól átrágja, mit is fogyaszthatna vacsorára.

Most olyan vacsi ötleteket szeretnék Nektek bemutatni, melyek relatív alacsony kalóriát tartalmaznak, könnyedek, könnyen összedobhatóak – és magas fehérjetartalmukkal még az izomzatunkat is ellátják hasznos tápanyagokkal!

Vaníliás retro krémtúró

125 g túró, egy kanál vaníliás fehérjével, édesítővel, vanília aromával, és minimális vízzel. Keverd össze a hozzávalókat, majd tedd be az elkészült krémet a hűtőbe 20 percre.ha belefér, akkor pár szem mazsolával is felturbózhatod!

Madártej light kiadásban

Egy adag vaníliás fehérjét keverj el körülbelül két deci tejben vagy vízben. Verjél kemény habbá 2 tojásfehérjét egy kis édesítővel, majd jön a forradalmi megoldás: tej helyett tedd őket mikróba és magas fokozaton (750 watt) melegítsd 1-2 percig. Fontos, hogy nézd őket, nehogy megsüljenek! Akkor kell kikapcsolni a mikrót, ha a galuskát a duplájára nőttek.

Amerikai palacsinta

50 g vaníliás fehérjepor
1 tojás + 1 tojásfehérje (L-es)
50 g zsírszegény túró (krémesebb a jobb)
50 g zabpehely ledarálva vagy zabliszt
édesítő

Az összetevőket egy turmixgép segítségével összekevered, majd felforrósított kókuszzsíron kisütöd. Ne lepődj meg, a tészta sűrűsége miatt nem a hagyományos vékonykás palacsintákat, hanem a pufibb, amerikai változatot tudod elkészíteni.

Csokis mogyorós protein puding

15 g zsírszegény kakaópor
3 dl tej
30 g csokis protein
20 g zabpehely finomra darálva vagy zabliszt/rizsliszt (itt inkább a bolti zab vagy rizslisztre szavazok, mert otthoni körülmények között nem igen lehet olyan finomságúra ledarálni a zabpelyhet...)
1 ek tejszínes mogyoró aroma
édesítő

A szilárd összetevőket tegyük egy lábasba, és keverjük össze. Öntsük rá lassan a tejet, majd folyamatos keverjük ki csomómentesre. Adjuk hozzá az aromát és az édesítőt, majd főzzük kis lángon addig, amíg be nem sűrűsödik.

Mikrós "majdnem" kenyér

25 g darált zabpehely vagy zabkorpa
50 g zsírszegény túró
1 tojás és 2 tojásfehérje
fél tk szódabikarbóna

Keverd össze a hozzávalókat és egy mikrózható téglalap alakú tálba töltve süsd meg magas fokozaton, körülbelül 4 percig. A tetejét megkenheted túróval, tehetsz rá csirkesonkát…és persze egy csomó zöldséget!

Csirkés tortilla

A tortilla a szokásos palacsinta-pótló módszerrel készül: 1 tojás + 1 evőkanál víz + pici só, bors. Ezeket összekevered és kisütöd. Mellé ízlés szerint fűszerezett csirkét és salátát csomagolj!

Császármorzsa

Amik kellenek: 30 g kókuszliszt, 20 g vaníliás protein, 2 tojás, 2 dl tej és némi édesítő. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel, az édesítővel és a kókuszliszttel. A fehérjéket  egy kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a kókuszlisztes masszába. Egy teflon serpenyőben kis kókuszzsíron folyamatosan kavargatva, forgatva addig sütjük amíg szép morzsa állagúvá válik.

Tehát! Vacsizni tessék! Ahogy már hangsúlyoztuk és fogjuk is: ami fontos, az az egész napi kalória bevitel (még precízebben: a bevitt makrotápanyagok mennyisége és minősége) - és nem az időpont, amikor elfogyasztjuk.

Szilvi / FitBuilder TEAM

Ha edzés vagy diéta/étrend tervezés terén személyre szabott segítséget szeretnél, keress bátran: szilvi.toke@gmail.com

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
Mi a rosseb az a vanílás fehérje??? Csak azért kérdem, mert nagyon szeretném "kötni magam a trendhez"...
Csajbi Judit | 2015-05-30 06:46:34
Vanília ízesítésű fehérjepor. Jellemzően tejsavó fehérje, hogy ne legyen jellegzetes mellékíze.
Tamás Kauker | 2015-12-01 05:18:06
A "Madártej light kiadásban" receptnél a habot önmagában kell a mikróba tenni vagy a vízzel összekevert fehérjével együtt (rákanalazva)?
Rikiki | 2018-10-25 03:20:20