Túró alapú fitnesz pizza - (nemcsak) diétázóknak!

Pizza...egyszerűen, diétásan, egészséges összetevőkből! Minek a gagyi bolti, ha Te otthon olcsóbban, mérföldekkel jobbat és egészségesebbet készíthetsz?

A pizza igazi jolly joker, hiszen szinte mindenki szereti, csak a feltétet kell kedvünkre manipulálni. Aki diétázik, az viszont mint a kiátkozott, ócska szénhidráttal és zsírral teli junk food-ként próbál meg rátekinteni… persze addig a pillanatig, még be nem törnek a paradicsomszószos, roppanós tésztás, sok sajttal és sonkával megpakolt emlékek…és onnantól nincs megállás.

Győzött a pizza. Nos, hasonló esetek elkerülésére mutatok egy egyszerű, kalóriacsökkentett, magas fehérjetartalmú variációt – melyet otthon is lazán elkészíthetünk, sőt, még a diétától megkínzott lelkünknek - testünknek sem tesz semmi rosszat!

Hozzávalók

250 g zsírszegény túró
1 tojás (legalább L-es)
60 g zabpehelyliszt
50 g kefír
1 evőkanál kókuszzsír
1 tk szódabikarbóna vagy fél tasak sütőpor
só, oreganó, bazsalikom, fokhagymagranulátum

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb, ha nem vagy mosogatás-gyűlölő) és voálááá, el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kókuszszírral kikent tepsibe szedjük, és körülbelül ujjnyi vastagságra pofásítjuk. Ha belepaskoltuk a tésztát a megfelelő felületre, akkor 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kábé 20 percig sütjük, amíg némi színt és szilárdságot nem nyer az alapunk.

Ha ez megtörtént, akkor kikapjuk, kicsit várunk, még nem lesz tűzforró a környezet – majd megpakoljuk minden földi jóval rogyásig, amit szeretünk (izé, otthon találunk). Paradicsompüré, sonka, gomba, hagyma, és persze zsírszegény sajtot sem fogjuk elfeledni.

Ha rápakoltuk a hűtő minden mozdítható beltartalmát, akkor toljuk vissz a sütőbe egy negyed órára, még a pizza jellegzetes csábító illata nem lengi köre a lakást. Innen már nincs menekvés. Sütő lekapcs, pizza kiszed, várunk, várunk még hűl…aztán a türelem legcsekélyebb meglétét SEM tanúsítva nekiesünk.


… egy kis idő után: égési sérüléseket elszenvedve, de büszkén nyugtázzuk: soha többé bolti, hizlaló, egészségtelen pizza! Mert ez nem jobb! Ez mérföldekkel a legjobb!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Ha diéta/étrend tervezés terén személyre szabott segítséget szeretnél, vagy személyi edzést-edzéstervet szeretnél, keress bátran: szilvi.toke@gmail.com

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
Nem tudom ki találta ki, de így az éteren át had rázzam meg virtuális kezeit. Nagyon finom! NAGYON! FINOM! Újabb kaja, aminek nem kell a csalónapra várnia. Köszönöm!
Szombat Renáta | 2015-03-21 12:29:44
a túró darabos vagy a krémes forma? Sose tudom :(
Peo Don | 2015-05-01 10:22:54
Isteni, most lett kesz. Koszi a receptet
Adrienn Osgyan-Kotanyi | 2015-07-01 03:21:04
Tesztelve, nagyon jó! Köszi a tippet! :)
Get Fit | 2015-08-21 07:12:07
Sziasztok!szeretném kipróbálni,de allergiás vagyok a tojásra.Mivel tudnám helyettesíteni?Vagy ki is hagyhatom belőle?
Klaudia Szabó | 2015-08-25 06:54:17
Joghurt mehet kefír helyett?
Ildikó Törzsök | 2016-01-11 07:49:28
Nekem nagyon puha lett a tészta, ezidáig "egészségtelen pizzát" sütöttem, de az ropogós, szárazabb volt. Valamit elrontottam..? vagy ez egy kompromisszum?
Gabo | 2017-04-01 06:39:37