Tribulus terrestris

Királydinnye kivonat.

A Tribulus terrestris vagyis a királydinnye kivonat, talán jelenleg a legnépszerűbb tesztoszteron fokozó gyógynövény ami manapság kapható. Nem csak az erőszint növelésére, hanem mint szexuális egészséget fokozó afrodiziákumot is előszeretettel használják nemtől függetlenül. Emellett népszerűségét annak köszönheti, hogy nem kell tartani pozitív dopping teszttől szedése során.

Felfedezése
A tradicionális kínai  és keleti orvoslás már alkalmazta időszámításunk előtt óta, azonban az Egyesült Államokba és Európába csak a 90-es években vált ismerté. Az első komolyabb sporttudományi kutatás során 2001-ben felnőtt, férfi súlyemelőkön 5 hetes kúra során mérhető testsúly és izomerő változást tapasztaltak.

Természetes előfordulása
Királydinnye növény, ami egyaránt honos Ázsiában, és Kelet-Európában

Hatása (kiemelve a sportoláshoz, egészséghez fűződő hatást)
Klinikai tesztekkel igazolhatóan növeli a szervezetben a tesztoszteron termelését. Átlagosan 30-50%-kal növelve a hormon termelését a célcsoportban. Ami nemcsak erő növekedéssel jár, hanem javítja a sperma termelést és támogatja az anabolizmust. Nem közvetlenül a tesztoszteront tartalmaz ahogy tévesen van a köztudatban, sőt nem is a tesztoszteron pre-kurzor hormonjait (mint az Androstenedione és a Dehidroepiandroszteron) befolyásolja. Maga a növény közvetlenül az luteinizáló hormont az LH-t stimulálja. Ami nőknél a peteérést szabályozza férfiaknál pedig a tesztoszteron kiválasztását! Sportolók körében mint legális teljesítmény fokozó szerként vált népszerűvé, illetve a tribulus tapasztalatok szerint a szexuális panaszokkal küzdők számára a potencianövelő hatása miatt!

Alkalmazása, használatával kapcsolatos tudnivalók 
A Tribulust kúra szerűen szokás szedni 6-8 hetes ciklusokban, ezt követően átlag egy hónapos szünetekkel. Napi átlag 750 és 1250 mg közötti dózisokban. Mivel a hormon kiválasztás a mély alvás fázisban történik leginkább, emiatt lefekvés előtt célszerű bevenni. Az esti étkezés során, amire abból a szempontból van szükség, hogy védjük a gyomorfalat csakúgy, mint bármilyen más gyógyszer vagy kiegészítős esetében. Olyan sportolók is szedhetik akiket ellenőriznek doppingra!

4386,5468,923,1417,6107,5277,5278,1924,2506,8305,8744,6497

Hiánya esetén
Mivel gyógynövényi kivonatról van szó amit mesterségesen viszünk be a szervezetbe, emiatt hiánytünete nem ismert.

A tribulus terrestris mellékhatásai
A tribulus terrestris mellékhatásai nem ismertek. Biztonságos készítmény, amelyet nem lehet elviekben túladagolni.  Ennek ellenére szedése nem javasolt 18 év alatt, illetve a tribulus terrestris nőknek terhesség során. Kísérleti állatoknál néhány esetben előfordult prosztata nagyobbodás, és vércukorszint csökkenés. Embereknél azonban ezt még extrém nagy adagok esetében sem számoltak be hasonlókról a tribulus tapasztalatok során. Tehát az olyan mellékhatásokról szóló rémhírek, mint amit mondjuk egy mesterséges tesztoszteron származék esetében hallani (hajhullás, heresorvadás) egyszerűen nem igazak!

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

fekvenyomas_03_1_2.jpg

A tesztoszteron és az edzés.

Tudj meg mindent a tesztoszteronról: hogyan optimalizálható a szintje edzéssel és táplálékkiegészítőkkel!

A tesztoszteron serkentők.

A tesztoszteron termelés fokozóknak több fajtájával találkozhatsz, most ismertetném a két legnépszerűbbet, legszélesebb körben használtat mutatnám be.

vegetarianus_etrend_10.jpg

Nemcsak a húsevőké a világ...

Megpróbálunk most azon embertársainkon segíteni, akik valamilyen oknál fogva felhagytak bizonyos állati eredetű ételek fogyasztásával... Ja, és persze nem utolsó soron izmot építeni, vagy épp fogyni is szeretnének.

vll_sokkol_01_1.jpg

Harcosok táplálék-kiegészítői

Akár tetszik akár nem, a harcművészet és küzdősport igenis veszélyes, ezért fel kell készíteni a testet még a technikai képzés előtt arra, hogy ellen tudjon állni a szélsőséges behatásoknak.

labedzes_05.jpg

Többet nem fogod ellógni a lábedzést!

Olvasd el ezt a néhány sort, és változtasd meg Te is végre a hozzáállásod arról az átkozott láb-napról!

d_vit_01.jpg

D-vitamin

Mostanában egyre több helyen kerül elő a D-vitamin amolyan csodaszerként emlegetve - és ami még külön érdekesség, hogy a rettegett zsírban oldódó vitamin-teória ellenére a régebbi napi beviteli ajánlás többszörösét kell bevinni.

tapkieg_idoseknek_020.jpg

Tesztoszteron fokozót a nagypapának!

Sok esetben az idősebb korosztály is nyugodtan szétnézhetne az étrend kiegészítők között, hiszen a marékszám beszedett gyógyszerek helyett a táplálékkiegészítők egy egészségesebb, mellékhatásoktól jóval mentesebb utat jelentenének.

tpkieg_idseknek_03.jpg

Sohasem késő! Avagy testformálás 50 felett!

"Két dologhoz nem lehetsz túl öreg: a sporthoz és a szerelemhez." Na már most a romantikus oldalunk erős hiányosságai miatt inkább maradjunk az elsőnél: vagyis a sportnál!

teltett_zsr_01.jpg

Telített zsírok: egészségromboló vagy tesztoszteron fokozó?

A telített zsírokról mindig csak a rosszat halljuk, így nem csoda, hogy mindenki kiátkozta az étrendjéből... de vajon biztos jól tesszük? Lehetnek a telített zsíroknak előnyei? Igen, kapásból kettő!

cink_01.jpg

Egy alulértékelt kiegészítő vallomásai

Nem csak erőt, javult kedélyállapotot, megnövekedett szexuális teljesítményt hozhat, hanem arra is részletesen ki fogunk térni, hogy a rák elleni kutatások mostanában ünnepelt csodafegyverként tekintenek rá!

teszto_01.jpg

Természetes tesztoszteron fokozás

Nézzük meg, hogy milyen étkezési irányelveket érdemes betartani, hogy a teszto-szinted maximalizáld - szteroidok nélkül is!