Tippek a nyári csúcsformához! Vágj bele még most!

Kezd el a lepucolást még a téli hónapokban!

Te ott! Igen Te! Megvan már az akcióterved, hogyan pattintod ki magad a nyárra? Már csak pár hónapod maradt, hogy csúcsformában legyél! Még van kábé 4-5 hónapod arra, hogy strand-kompatibilis formában legyél. Ezért szeretnénk, most néhány olyan tanáccsal ellátni, amelyek végtelenül egyszerűek, másrészt pedig mégis iszonyatosan hatékonyak!

Kezdjük a legcsodálatosabb és legjobb kiegészítővel, amit csak el tudunk képzelni: a vízzel! Iszol naponta legalább 8 pohár vizet, ugye? Ez már valami, ha csak az átlagos egészséged megőrzése a cél, ha azonban a célod, hogy nézzél is ki valahogyan, akkor ennél is több kell, naponta 4-6 liter víz sem sok!

Minden folyamat a szervezetben vizes közegben játszódik le, emiatt az alap az volna, hogy eleget iszol. A víz segít abban, hogy az anyagcsere bomlástermékeket kimossa a kiválasztó szervrendszerből. A víz a legjobb vízhajtó, de komolyan! Ha nem iszol eleget, akkor egyből puffadni fogsz, mert raktározni kezdi azt a szervezeted az első pohár víztől kezdve.

Különösen fontos a sportolók esetében a folyadékbevitel. A terhelés okozta fokozott izzadás hatásairól már írtunk korábban. Az elektrolit háztartás megbolondul megfelelő só bevitel nélkül.

Nézzük az étkezésed! Most abból indulunk ki, hogy valahol Te az arany középutat képviseled. Vagyis nem a mirelit szilvás gombócot fojtod le két zacskó chipsszel és nem is a megrögzött aszkéta vagy, aki grammra számítja a protein, zsír és szénhidrát bevitelét.

Mire kell odafigyelni? Elsőként ugye ott van az egyszerű szabály, hogy kerüld az éhezést. Ne várd meg amíg Rád nem tör a vágy, hogy kiedd a hűtőd. Naponta ugye 5-6 kisebb étkezés, ezt a mantrát már mindenki tudja azt hiszem.

Második ugye a minőségi kérdés. Az arányok tekintetében teljesen felesleges a fehérje bevitelt annyira felemelni, ahogyan azt mondjuk a fitnesz versenyzők szokták. Egyrészt nem egészséges, másrészt pocsékba megy, mert ugye már azt is megtanulhattuk, hogy szteroid nélkül már 2g/testsúlykilogramm feletti fehérje már nem hasznosul. Miért vennéd a drága húst, és innád a fehérjét, ha azon kívül, hogy a veséket terheli, nem sok haszna van már?

Végül természetesen az edzésedről néhány gondolat. Nagyon egyszerű dolgokat fogunk mondani, mivel az egész cikk amolyan "minimál" stílusú. Szóval a kulcsmondatok:

- Heti 4 súlyzós edzés

- Nagyobb súlyok használata (bárki bármit is mondjon a 20+ ismétlésekről és szálkásításról)

- Rövid, vagyis olyan 60 mp alatti pihenő idők

- Hetente 2-3 alkalommal HIT kardió edzés

De komolyan! Csak tegyél egy próbát azzal, hogy a hagyományosnak mondott, mindenki által majmolt szálkásító programok helyett megpróbálod azt, hogy nagyobb súlyok, alacsonyabb 5-6 ismétléstartomány, rövidebb pihenők és az edzés végén egy 10-15 perc HIT. Meglepődsz mennyire másképp fogod majd érezni magad a bőrödben!

Az alacsonyabb ismétléstartomány és nagyobb súlyok segítenek az erő és tömeg megtartásában, amíg az alacsony pihenők és a HIT segít a zsír lefaragásában!

Gil / FitBuilder TEAM


Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények