Testednek-lelkednek őrjítő ereje…

...edzés alatt a motiváló zene!

A történet úgy kezdődött, hogy megkértetek minket, hogy javasoljunk pár motiváló zenei löketet, ami hozza az erőt és az energiát a brutál kemény edzésekhez. No, hát akkor rajtunk nem múlik a dolog! ;)

Az nyílván nem igényel különösebb magyarázatot, hogy egy jó ízléssel összeállított pörgős zenei aláfestés bizony sokat tud dobni a teljesítményen. Legalább még egy és egy és egy… ismétlést! Biztos éreztétek már milyen az, amikor a tested fárad, az izom majdnem feladja, de a zene visz tovább és az erő féktelen...;)

Ellenben nézzünk egy kis hazai körképet. Általában a termek részéről a legkisebb erőfeszítést igénylő megoldás a rádió szokott lenni. A dolog a részükről egyszerűen letudva, nekünk pedig nagyjából egy a millióhoz az esélye annak, hogy azt halljuk, amit igazán szeretnénk… nem beszélve arról, hogy biztos akkor csúszik be egy Enya vagy valamilyen pop ballada, amikor a maximál közeli súlyokkal kacérkodunk...

A másik eset a "trendi" termek végtelenített DJ mixei, bár kisebb kutatómunkával találhatunk olyan termeket is, ahol a zenei aláfestés annyira egyedi, mint amilyen a hely maga.

No, de ha láttál már bármilyen USA-beli edzőteremről szóló kisfilmet - ahol akár gyakorlatot vagy esetleg valamelyik sztár edzését mutatták be - biztos feltűnt, hogy nyoma sincs a mi kis európai tingli-tangli zenéinknek, amelyek a nagyobb fitnesz központokban szólnak… Csak és kizárólag valami über-mocskos rap szól, vagy éppen olyan metal klasszikusok, mint a Pantera vagy éppen Slayer. (Mi mindig elmorzsolunk egy-egy öröm könnycseppet, amikor mondjuk a legújabb Elite FTS-es videó alatt éppen Hatebreed vagy valami hasonló zene "csendül" fel! )

Szóval, ahogy tapasztaltuk, a döntő többség a metal/rock vagy a rap/hip-hop zenékre esküszik, amikor nyomja az edzést! Nos sajnos a teremtulajdonosok nem mindig becsülik a kifinomult ízlésvilágunkat…

De most eljátszva a gondolattal... egy ideális világban - a mi esetünkben - a teremtulajdonos a következőképp állítaná össze a heti hallgatnivalót, természetesen a hangerőt kellően inspiráló szintre feltekerve:

Grendel - Soilbleed v.3.0
Haunted - 99
Pantera – 5 minutes alone, Cowboys from hell
Fear Factory – Self-Bias Resistor
Suicide Commando - Faces of Death (Implant remix)
Machine Head - Halloweed  Be Thy Name (Iron Maiden cover)
Hatebreed - I will be heard!
Feindflug - Stukas im Visier
Sepultura - Refuse/Resist, Mass Hypnosis
Cypress Hill - Lightning Strikes
Maximum the Hormone - Zetsubou Billy
Ignite - A place I called home / A csitári hegyek alatt
Kalapács - Bűnöm a rock (legyenek már hazaiak is :))
CombiChrist- Electrohead
Disturbed - Down with the sickness
Motörhead - Ace of Spades
Rammstein - Links 2,3,4
Children of Bodom - Hate crew deathroll, de a Final Countdown feldolgozás is ütni szokott…
Slayer - Raining Blood
De ne legyünk nagy igényűek… a klasszikus AC/DC, Metallica, Iron Maiden vonulat is már megtenné a hatását!

A fenti lista garantálja, hogy szét fogod szaggatni a vasakat, csak arra figyelj, hogy ne ugrálj és headbangelj két sorozat között, mert azt nem biztos, hogy jó szemmel néznék. Bár a nyakizmokat kezdő szinten tökéletesen megerősíti. ;) Ezek a mi kedvenceink… mondjuk gyakran tapasztaljuk, hogy aki nem indul be annyira erre a stílusra, edzés közben még Ő is megőrül tőle (valamilyen értelemben biztos :))...

Hát lehet, hogy sok teremből kirúgnának minket ilyen kívánság track listával, de addig is marad a füles, meg a remény, hogy találunk egy olyan termet, ahol szólhat testünknek, lelkünknek őrjítő ereje… a fémzene.

Ezek voltak a mi kedvenceink, de most rajtatok a sor! A posztokba várjuk a Ti legütősebb edző számaitokat – természetesen műfajtól függetlenül!

Gil és Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
Akkor jöjjön :D
Aurora-egy kis anarchia
Kalapács-Patkánymese
Metillca-die,die my darling
Rammstein-Zwitter
Zorall-Áletfogytig Rock and Roll
Sabaton-Blood of bannokcburn
Five finger death punch- Was it all away
Road- A fű
Twisted Sister- S.M.F
Rotting Cris-Dying
és még sorolhatnám napestig :D Edzés,nem edzés ezek mindig karban tartják a testet és szellemet :D
lius | 2017-03-07 11:02:50

Kapcsolódó cikkek

gyuros_rock_05.jpg

Gyúrós rockerek nyomában

arnold_schwarzenegger_01.jpg

Arnold Schwarzenegger

motivacio_01.jpg

Virtuális motivációs csoportterápia

Nézzük meg, hogyan lendüljünk át az őszi/téli holtpontokon, hogy jövő nyárra olyan testet építsünk, amit mindig is szerettünk volna!

ha_unod_az_edzst_01.jpg

Hogyan dobjuk fel az edzést, ha kezd már monotonná válni?

Játékos megoldások, ha unod a kommersz edzést!

clok_03.jpg

A legfontosabb dolog, ami meghatározza az eredményességedet!

Van egy dolog, ami MINDENNÉL fontosabb, legyen a célod akár tömegnövelés, akár szálkásítás, akár teljesítménynövelés. Ez lesz az, ami igazából meghatározza majd, hogy a munkád mennyire lesz eredményes. De sokan elsiklanak felette. Vajon Te is közéjük tartozol?