Természetes tesztoszteron fokozás

Mint az köztudott a férfi nemi hormonok közül a legerősebb izomépítő hatással a tesztoszteron bír, emiatt nem tűnik rossz ötletnek az, hogy lehetőleg a legoptimálisabb keretek közt tartsuk a szintjét. Az sem teljesen ismeretlen mára, hogy nagyjából 30 éves kor körül elkezd csökkenő tendenciát mutatni a termelése, emiatt fokozottabban oda kellene figyelni erre. A mostani írásunkban azzal fogunk foglalkozni, miképpen lehetséges szteroidok nélkül is emelni a hormon koncentrációt – úgy, hogy abból mi a lehető legtöbbet profitáljunk.

Ne kerüld teljesen a zsírokat és erősítsd az immunrendszered!

Az első szabály a hormon-optimizáló diétában az, hogy ne zárd ki a zsírokat. Mint az tudod, a koleszterin az alapanyaga a szteránvázas hormonoknak, amilyen például a mostani témánkban szereplő tesztoszteron is. Bebizonyított tény, hogy a zsírmentes diéták rossz hatással vannak a nemi hormonok termelésére. Nagyon jó zsírforrások az olívabogyó, a csonthéjasak, a hal és egyéb tengeri herkentyűk.

Másik dolog amire a táplálkozáskor érdemes odafigyelni, hogy nyers zöldséget és gyümölcsöt is tartalmazzon az étrend, ugyanis ezeknek az enzimei segítenek abban, hogy az immunrendszert javítsák. Ha az immun rendszer megfelelően működik, akkor csökkenti a gyulladásos folyamatokat a szervezetben, amelyek egyébként szintén a tesztó termelődés ellen dolgoznának!

Vigyél be több cinket!

A cink egy az emberi szervezet számára felbecsülhetetlenül fontos ásványi anyag, nem csak a tesztoszteron-, de a növekedési hormon és az IGF-1 szintet is befolyásolhatja.

A férfiakban a herék számára cink kell, hogy az androgén hormon termelés optimális legyen. Alacsony cink szint a tesztoszteron csökkenéséhez vezet, ugyanakkor vele párhuzamosan megnövekedett ösztrogén aktivitáshoz. Vagyis cink hiányában minden adott ahhoz, hogy zsírosodj és izomtömeget veszíts.

4 980 Ft -6% 4 680 Ft
weider_zinc_caps_120.jpg

Igyál kevesebb alkoholt!

Sajnos sokak számára a legfájóbb pont következik: a hormontermelés érdekében érdemes leszorítani az alkohol fogyasztást! Szörnyűséges tény, de az alkohol olyan enzimek termelését képes befolyásolni, amelyek segítségével a tesztoszteronból ösztrogén lesz.

Ugyanakkor az is ismeretes, hogy a vörösbor erős antioxidáns, ami pedig segít a szervezetnek a szabadgyökök elleni harcban. Mi a megoldás? Természetesen a mennyiségi mutatókkal játszadozva sikerülhet beállítani az egészséges egyensúlyt.

További tippek!

A fentieken kívül még számos más módszer is létezik, úgy mint a D-vitamin vagy éppen a magnézium pótlás.

Továbbá az étkezési kérdéseken túl még az is hatékony lehet, ha a napi periódusodat sikerülne egységesíteni. A hormon kiválasztása  mély álom fázisban a legjobb, emiatt a megszakításoktól mentes, napi 7-8 óra alvás valóban javasolt volna!

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

A tesztoszteron serkentők.

A tesztoszteron termelés fokozóknak több fajtájával találkozhatsz, most ismertetném a két legnépszerűbbet, legszélesebb körben használtat mutatnám be.

tribulus_terrestris_1.jpg

Tribulus terrestris

A Tribulus terrestris a legnépszerűbb tesztoszteron fokozó gyógynövény ami manapság kapható. Nem csak az erőszint növelésére, hanem mint szexuális egészséget fokozó afrodiziákumot is előszeretettel használják.

miert_nem_tudok_nagyra_noni_3.jpg

Miért nem tudok nagyra nőni? Az izomtöveg növelés (majdnem) 10 parancsolata

Az izomtömeg növelése nem mindenkinek olyan egyszerű folyamat. Jöjjön néhány kérdés, amit tegyél fel magadnak, még mielőtt végleg elkönyvelnéd a testedet egy genetikai kudarcnak.

labedzes_05.jpg

Többet nem fogod ellógni a lábedzést!

Olvasd el ezt a néhány sort, és változtasd meg Te is végre a hozzáállásod arról az átkozott láb-napról!

tomegnvels_zsrmentesen_05.jpg

Tömegnövelés zsírmentesen?

Nem azért küzdünk az edzőteremben, hogy aztán a zsír alá rejtett izmainkat senki se csodálhassa! Mi van akkor, ha nem akarjuk követni "tömegelek - leszálkásodok" periódust, hanem egész évben szeretnénk hozni egy sportos formát?

tapkieg_idoseknek_020.jpg

Tesztoszteron fokozót a nagypapának!

Sok esetben az idősebb korosztály is nyugodtan szétnézhetne az étrend kiegészítők között, hiszen a marékszám beszedett gyógyszerek helyett a táplálékkiegészítők egy egészségesebb, mellékhatásoktól jóval mentesebb utat jelentenének.

nvekedsi_hormon_04.jpg

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

b6_01.jpg

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

hgh_04.jpg

Növekedési hormon fokozók

Nézzük mik is azok a rejtélyes, sokszor csodaszernek címkézett növekedési hormonfokozók – mit tudnak, és mi az, amit nem!

nvekedsi_hormon_020.jpg

"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Ez a cikk kifejezetten pedagógiai jelleggel íródott: vajon tényleg megéri relatív olcsón beszerzett kínai növekedési hormont alkalmazni?

teltett_zsr_01.jpg

Telített zsírok: egészségromboló vagy tesztoszteron fokozó?

A telített zsírokról mindig csak a rosszat halljuk, így nem csoda, hogy mindenki kiátkozta az étrendjéből... de vajon biztos jól tesszük? Lehetnek a telített zsíroknak előnyei? Igen, kapásból kettő!

cink_01.jpg

Egy alulértékelt kiegészítő vallomásai

Nem csak erőt, javult kedélyállapotot, megnövekedett szexuális teljesítményt hozhat, hanem arra is részletesen ki fogunk térni, hogy a rák elleni kutatások mostanában ünnepelt csodafegyverként tekintenek rá!

izomlz_020.jpg

Kell-e a az izomláz a fejlődéshez?

Vajon szükséges-e az izomláz a fejlődéshez - és ha igen, akkor milyen arányban állnak egymással?

gina_s_a_testpts_02.jpg

A legújabb "divat": a Gina és a testépítés?!

Úgy éreztük, hogy kizárólag tájékoztató jelleggel, de szót kell ejtenünk a legújabb teljesítményfokozó "divathullámról": mi a történet alapja, és milyen komoly hátulütői vannak, ha ész nélkül kipróbálsz mindent, amit a fórumokon (vagy máshol) hallasz!