Szuper vacsora tippek! 300 kalória alatt!

Most olyan vacsi ötleteket szeretnék Nektek bemutatni, melyek relatív alacsony kalóriát tartalmaznak, könnyedek, könnyen összedobhatóak – és magas fehérjetartalmukkal még az izomzatunkat is ellátják hasznos tápanyagokkal!

Bár az emberi faj nagyszerűen szájról-szájra elterjesztette az este 6 után már "nem eszünk és így nem hízunk" aranyszabályt... aki okos, az mégsem követi! Ahogy már hangsúlyoztuk és fogjuk is: ami fontos, az az egész napi kalória bevitel (még precízebben: a bevitt makrotápanyagok mennyisége és minősége) - és nem az időpont, amikor elfogyasztjuk.

Sőt, kifejezetten ajánlatos az esti étkezés, még akkor is, ha éppenséggel a fogyásról álmodozunk... hiszen a megfelelő tápanyagellátás segít minket az izomzat megtartásában, építésében - főképp éjjel, amikor több órán át nem jutnánk aminosavakhoz -, illetve az alapanyagcserénk szinten tartásában/gyorsításában.

Ami fontos, hogy az utolsó étkezés mindenképp tartalmazzon magas fehérjetartalmú és lassan felszívódó elemózsiát – például zsírszegény túró, sovány húsfélék zöldségkörettel, illetve a táplálékkiegészítők között pedig egy finom kis kazein "puding" is elsöprő íz-élményekkel zárja a napod. 

Íme néhány példa, 300 kalória alatt!

1. variáció
30 g protein
30 g kókuszliszt
150 g joghurt

Kalória: 274,2 kcal
Fehérje: 34,35 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 8,25 g

2. variáció

200 g grillezett csirkmell
200 g vegyes saláta

Kalória: 288 kcal
Fehérje: 51 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 4 g

3. variáció

2 tojásból rántotta
1-2 db puffasztott rizs vagy abonett
1 paradicsom, 1 paprika

Kalória: 294 kcal
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 14 g

4. variáció

100 g túró
20 g protein
20 g dió vagy mandula
2 dl víz

Kalória: 293 kcal
Fehérje: 34 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 14 g

5. variáció

100 g túró
1 tojás és 1 tojásfehérje
50 g light trapista sajt

Kalória: 271 kcal
Fehérje: 36 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g

6. variáció

100 g mozzarella
1 tojás és 1 tojásfehérje

Kalória: 298 kcal
Fehérje: 36 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 14 g

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

reggeli_tvhitek_01.jpg

Reggeli - tévhitek, meg az aljas gabonapelyhek

Azok az aljas reggeliző pelyhek régóta próbálták belénk verni, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése… Ez tényleg így lenne? Szkeptikus banda vagyunk, így ennek is próbáltunk utánajárni.

toltott_paprika_01.jpg

Ilyen egy igazi "gyúrós" nyári vacsora: töltött paprika másképp!

Nemcsak kedvenc csirkemellünket ágyazhatjuk új ízekbe, hanem visszahozhatjuk gyerekkorunk nyári ízeit - egy egészségesebb, diétásabb formában!

tojssrgja_05.jpg

A nagy tojássárgája mentő-akció!

Diétázó körökben legtöbbször csak a tojásfehérjék kerülnek felhasználására, de most az újrahasznosítás jegyében összegyűjtöttünk pár ötletet a szerencsétlen sárgák megmentésére!

protein_recept_01.jpg

Kezdők a konyhában: 5 pofonegyszerű protein recept!

Kezdő gyúrósok, csekély gasztro-múlttal rendelkező sportolók... kérlek fáradjatok a konyhába, és ismerkedjetek meg néhány pofonegyszerű proteines recepttel!

testpt_reggeli_01.jpg

Királyi "gyúrós" reggelik!

Zab és a protein. Rendszeres látogatói a reggeliző tányérunknak… Nem fogunk elszakadni alapvetően a jól bevált párostól, ugyanakkor arra gondoltam, hogy adok néhány egyszerű tippet, amivel kissé változatossá teheted a szent alapkombinációt!

tojspalacsinta_05.jpg

1 tojás 5 recept-ötlet? Igen!

Minimális munka, mégis maximális élvezet – már ha kellően kreatív vagy! Igen, ez a tojáspalacsinta művészete! Nézzük, milyen nagyszerű, diétás fogásokat lehet kihozni... végtelenül egyszerű módon!

vacsora_02.jpg

Vacsora tippek diétázóknak!

Most olyan vacsi ötleteket szeretnék Nektek bemutatni, melyek relatív alacsony kalóriát tartalmaznak, könnyedek, könnyen összedobhatóak – és magas fehérjetartalmukkal még az izomzatunkat is ellátják hasznos tápanyagokkal!

chiamag004.jpg

Proteines puding receptek - a chia maggal!

Gyors, "gyúrós" fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag finomságok, melyet akár diéta alatt vagy edzés előtti nasiként is fogyaszthatsz!

reggeli03.jpg

5 villámgyors reggeli - és csak 300 kalória!

Az alábbiakban pár gyorsan elkészíthető, 300 kalóriás kis reggeli nasikat ajánlok – melyet nem nagy idő belapátolni, viszont magas fehérje és rosttartalmával megadják a kellő teltségérzetet a következő normális kosztig!