Szilvás fahéjas proteines pite

Szilva szezon kötelező eleme a gombóc és a pite. Most mi a könnyebb, ámde annál proteinesebb utat választottuk, és egy finom, túrós pitére helyeztük nyugalomra a fahéjas szemeket. Nyár esti sláger lesz...vagyis már nálunk az egy hete :)

Persze az igazi szilvás pite nekem csak és kizárólag a mama nevéhez köthető... ámde a régi emlékekkel ellentétben mi változunk. Manapság a lisztes cuccok ellenségek, a cukrot kerüljük...és hát, annak ki örül, ha több deci olaj fetreng a tésztában? Ugye senki. (Én nem :))

A pitét viszont imádom - és főképp mikor tombol a szezon, és finomabbnál finomabb gyümölcsökkel lehet megszórni. Meggyel, barackkal, áfonyával...és most szilvával! EZÉRT!

Kissé átalakítottam Nektek a retro receptet: a zsír helyett a túró fogja megdobni a krémességét - és a sok szénhidrát mellett protein port is csempésztem bele... nemcsak az íze, de bizony a fantasztikus tápértéke miatt is!

Természetesen a szilvához elengedhetetlen a fahéj kombó, amit pici mandulával bolondítunk! :)

Hozzávalók

- 250 g zsírszegény krémtúró
- 200 g cukornak megfelelő édesítő
- 4 tojás
- 200 g zabpehely liszt
- 50 g darált mandula
- 50 g vaníliás fehérje por
- 1 csomag sütőpor
- 15 db félbevágott, kimagozott szilva
- 2 tk fahéj
- édesítőszeres porcukor

Elkészítés: 

A szilvákat vágjuk félbe, magozd ki, és pácold be a fahéjas édesítővel.

Kikeverjük a túrót a tojások sárgájával és az édesítővel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert zablisztet és a fehérje port. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit sütőpapírral szépen kibélelünk.

A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas szilvával, és egy kávéskanálnyi eritrittel meghintjük. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes-alacsonyabb hőfokon (170 fok körül) 35-40 percig sütjük. Onnan tudod, hogy megsült a tészta, hogy ha egy villát vagy kést óvatosan beleszúrsz, már nem tapad rá semmi.

A tepsiben hagyjuk hűlni. Még langyosan felszeleteljük, tálra tesszük, és megszórjuk eritrites porcukorral.

Szilvi / FitBuilder TEAM

Ha diéta/étrend tervezés terén személyre szabott segítséget szeretnél, vagy személyi edzést-edzéstervet szeretnél, keress bátran: szilvi.toke@gmail.com

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

fehrje_stihez_01_2.jpg

A nagy kihívás: Hogyan válasszak proteint?

Kezdőként elég hamar meghozzuk a döntést: bizony nekünk is kell egy vödör protein! De a sok-sok lehetőség közül vajon melyik lesz számodra az ideális? Most segítünk dönteni!

alms_muffin_05.jpg

Almás proteines zabmuffin

Lisztmentes. Cukormentes. Almás-diós-fahéjas. Proteinben gazdag, nagyon puha, nagyon egyszerű. Kell ennél több? A kérdés költői, mert tudjuk rá a választ… más alig várod, hogy kipróbáld a hideg hónapok sztárját: a proteines almás muffint!

bannos_gofri_02.jpg

Banános protein gofri

Akár reggelire, akár elvitelre! Magas fehérje és minőségi szénhidráttartalmának köszönhetően tökéletes nasi edzések előtt vagy után! Banán-fanok előnyben! ;)

edzs_utni_turmix_03_2.jpg

A tejsavón túl... Tudj meg mindent a kevert proteinekről

Mindig csak a tejsavó proteinekről olvashattunk...azonban van még egy csoport, melyet előszeretettel dobnak a piacra: a kevert-multi fehérjéket. Ismerjük meg ezeket is előnyükkel, hátrányukkal!

mumentes01.jpg

A legtermészetesebb protein porok nyomában...

Létezik olyan fehérje por, mely mentes minden "mű-összetevőtől", allergéntől és mégis finom? Nézzünk utána!

shake01.jpg

Fekete erdő protein shake!

Ne legyen egy nap sem átlagos... dobjuk fel az egyik legjobb íz-kombóval! :)