Szeretem a hazám
Kosaram0
kedvenceim
Fitbuilder profilom
(Belépek | Regisztrálok)
20.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
info@sportnutrition.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

Ronnie Colemant ismét operálták

A nyolcszoros Mr. Olympia bajnok pár hete ismét műtéti beavatkozásra szorult

A testépítő legenda Ronnie Colemant pár hete sokadjára is meg kellett operálni. Hetedik alkalommal kellett sebészkés alá feküdnie, azonban ezidáig ez volt a legkomolyabb beavatkozása. Az elmúlt tíz éveben sorra kaptuk a híreket, hogy a gerincsérülése miatt újra és újra kórházba kellett vonulnia, és ez ideáig szerencsére minden alkalommal sikeresek voltak a procedúrák. Most azonban az eddigi legkomolyabb műtéten van túl.


A bajnok instagrammján többször is azt írta nem bánta meg egyáltalán, hogy mindig feszegette a határait és ha újrakezdhetné, akkor is így tenne. A 8x-os bajnoki cím azonban az alábbi beavatkozásokat hozta magával, az alábbiak voltak a legfontosabb műtétei:

  • 2007 december- laminectómia (a csigolyaív eltávolítása) az L4-L5 csigolyákon
  • 2011 július- idegfelszabadítás az L3-L4 csigolyáknál
  • 2011 december- csigolyák rögzítése a nyaki szakaszon C4-C6 csigolyák közt
  • 2014 július- bal csípő protézis
  • 2014 augusztus-jobb csípő protézis
  • 2015 július-újabb csigolyarögzítés az ágyéki szakaszon L3-L4 csigolyákon

A mostani azonban még a korábbiaknál is komolyabb volt. Ugyanis itt amellett, hogy gerincéhez ismét hozzányúltak, most a beleihez is hozzá kellett nyúlni, hogy hozzáférjenek elölről a csigolyákhoz. Konkrétan el kellett átmenetileg távolítani a beleket a beavatkozás miatt, mert túl sok a hegszövet a hátsó oldalon, és emiatt most kénytelenek elölről operálni a gerincet.

Ronnie azt írta a hivatalos instagram oldalán a műtét előtt.

„Imádkozom Istenhez, hogy egy a műtét sikeres legyen, és hogy ez legyen az utolsó beavatkozás. Nagyra értékelek továbbá minden imát, amit ti srácok mondotok értem. A szívem mélyéről mondom, szeretlek benneteket! A szeretetetek sokat jelent számomra. Bár 7 műtétem volt ezidáig, de ez az első ami miatt igazán aggódom. Ez lesz az első alkalom, amikor a beleimet ki kell emelni az L4-L5 csigolyák körüli területről. Csak remélhetem, hogy körültekintőek lesznek, amikor majd visszahelyezik a testembe.” - Ronnie Coleman

Csodáljuk a kitartását és az elszántságot. Szintén az instagramján 6 napja a műtét után már feltett egy olyan képet, ahol egy pár 3-4 kg-os kézi súlyzóval végez fekvenyomást a kórházi ágyon, és ígéri, hogy mindent megtesz, hogy felépüljön!Jobbulást bajnok!

Gil / FitBuilder TEAM

Kérdések, Vélemények
 Megjelenhet a nevem a kérdés mellett