Protein problémásoknak: gluténérzékenység és a protein választás

A protein porok az egyik legnépszerűbb, legkeresettebb termékek a palettán. Fogyasztásuk a diétához, tömegnöveléshez elengedhetetlen… de akár a mindennapi élethez is használhatjuk, ha egészséges, könnyen hozzáférhető és fogyasztható édességre, plusz fehérjére van szükségünk. A mai világban sajnos sokan számos táplálkozási intoleranciával kell megküzdeniük – mely a protein választást is befolyásolja.

A laktóz érzékenység és a protein porok viszonyát már kielemeztük (), így most azt nézzük meg, hogy a glutén érzékenység miképp befolyásolja a protein kiválasztást.

Alapvetően a tiszta tejsavó, tojás, marha, stb. protein fogyasztása nem kéne, hogy gondot jelentsen a gluténérzékenyek számára. Azonban a gyártótól (illetve a gyártási technológiától) függően érdemes mindig megnézni, hogy a kiválasztott proteinedben a fehérjeforrásokon túl milyen adalékanyagok lapulnak – mert ahhoz, hogy a turmixod, krémes, habos és triplacsokis-babapiskóta ízesítésű legyen, bizony kerül bele némi plusz is a dobozba – illetve az előállítási folyamat során is szennyeződhet gluténnal.

Mindenképp nézd meg a doboz címkéit vagy a leírást, hogy tartalmaz-e allergént a számodra. Általában a gyártók nagy dobra verik, ha nem használnak semmilyen allergén anyagot, így már a termék leírásában feltüntetik a zéró glutén vagy gluténmentes feliratot.

Kérdéses szokott lenni a maltodextrin, mely nagyon sok fehérja alapú termékben található térfogatnövelő anyag. A maltodextrin ugyan búzából készült, viszont az előállítása során nagyon alacsonyra csökken a gluténtartalma. A valós életben gluténérzékenyek ezrei fogyasztják az ilyen termékeket, minden érzékelhető egészségkárosodás nélkül. Csak nagyon kevesen - nagyon hyper-szenzitiv eseteknél - jeleztek negatív hatásokat. ()

Most pedig bemutatok Nektek pár fehérjét, ahol a gyártó garantálta a glutén-mentességet. Lesz közte minden fajta felszívódású protein, így tudtok csemegézni!

MHP Paleo protein

Az MHP megalkotta az első olyan proteinjét, amelyet kifejezetten paleolit étrenden élő sportolóknak fejlesztett ki – így megfelel a gluténmentességnek is. A Paleo proteinje a legmagasabb biológiai értékű fehérje forrását egyesíti magában: a prémium minőségű marha fehérjét és tojás albumint. Ez a kombináció kiemelkedően gazdag elágazó szénláncú aminosavakban (BCAA) és esszenciális aminosavakban, melyek kiemelt szerepet töltenek be az izmok építésében és a megterhelő edzések utáni regenerációban!

Az MHP Paleo proteinje csak természetes színezéket és édesítő szert tartalmaz, nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, nem tartalmaz cukrot, laktózt, glutént és transz zsírsavakat!

14 380 Ft -15% 12 180 Ft
mhp_paleo_protein_908.jpg

Gaspari Nutrition Isofusion Elite

Az IsoFusion a legfinomabb, villámgyorsan felszívódó tejsavó izolátum, ami valaha is piacra került... a háromlépcsős hidegszűrés felhasználásával, egy roppant tiszta, "mindentől mentes" végterméket sikerült elérni! Az IsoFusion megalkotása során a cél egyértelműen az volt, hogy az extra magas minőség mellé, ahhoz a minőségi szinthez és a GASPARI NUTRITION nevéhez és hagyományaihoz méltó íz világot teremtsünk - az eredmény a piacon kapható legfinomabb tejsavó izolátum lett! Zéró glutén, helyette maximálisan finom, magas minőségű fehérje!

Musclepharm Combat Casein 

Ez pedig egy lassabb, kazein alapú - vagyis ideális esti fehérjeforrás, 28 g lassú felszívódású fehérjével és hozzáadott emésztőenzimekkel a tökéletes hasznosulásért. Tökéletes étkezés helyettesítéséhez, főképp diétázóknál, hiszen nagyon laktat, és az édesség utáni vágyat is csillapítja! A gyártó itt is feltünteti a gluténmentességet!

17 780 Ft -15% 15 080 Ft
musclepharm_combat_casein_1816.jpg

Gaspari Myofusion Probiotic

Hihetetlen ízű, könnyen oldódó formula!  A szabadalmaztatott probiotikum-komplexe támogatja az immunrendszer és az emésztőrendszer egészségét. Ez egy kevert fehérje, lassú és gyors felszívódású frakciókkal, mely több mint 9 gramm esszenciális aminosav adagonként (EAAs) a regenerálódás elősegítésére. A leírás kiemeli, hogy glutén-és aszpartám mentes formula!

Gaspari Myofusion Advanced Protein

Gaspari Myofusion Advanced Protein minden egyes adagja 25 gramm fehérjét tartalmaz a legmagasabb minőségű és biológiai értékű fehérjeforrások keverékéből, így tejsavó fehérje hidrolizátum, ultra-tiszta tejsavó fehérje izolátum, micelláris kazein és tejprotein mátrixából. 25 gramm első osztályú fehérje ZÉRÓ hozzáadott cukorral, ZÉRÓ mesterséges színezékkel, ZÉRÓ kukorica sziruppal és egyéb felesleges adalékkal...és ZÉRÓ GLUTÉNNAL...a formula 100%-ban glutén-mentes!

Remélem mindenki talált céljának megfelelő proteint, ha bármi kérdés lenne, akkor pedig írjatok nekünk üzenetet!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények