Protein Bounty szelet

Bounty rajongók figyelem! Most egy igazán népszerű kedvencünket, a full-kókuszos, csokival bevont bounty szeletet alakítjuk át egészségesebb, proteinesebb kiadássá. Vigyázz, függőséget okoz!

Hozzávalók

A kókuszmasszához:
120 g kókuszreszelék
2 dl zsírszegény vagy növényi tej
50 g natúr, kókuszos vagy vaníliás protein
1-2 tk kókusz aroma
édesítő ízlés szerint

A csoki bevonóhoz:
80 g kókuszzsír felolvasztva
80 g natúr kakaópor
pár csepp folyékonyédesítő

Elkészítés

Elsőként is ki kell választanunk egy protein féleséget, melyek a szilárdabb vázát fogják alkotásunknak képviselni. Fontos, hogy jó minőségű és finom proteint válassz, hiszen csokink egyik meghatározó íze lesz! A legjobban nyílván a kókuszos vagy natúr protkó passzol bele, de vaníliással vagy süti krémessel sem lősz mellé!

Én ezeket a márkákat kóstoltam, és nem csalódtam bennük - ha nem vagy otthon a témában, ezeket csak ajánlani tudom!

27 580 Ft -15% 23 380 Ft
dymatize_elite_whey_4500.jpg
20 680 Ft -15% 17 480 Ft
pvl_mutant_whey_4540.jpg
14 280 Ft -18% 11 680 Ft
musclepharm_combat_powder_1814g.jpg
39 980 Ft -25% 29 980 Ft
bsn_syntha_6_4540.png

Ha ez megvan, akkor keverd hozzá a kókuszreszeléket, majd ha szilárd édesítőd van, akkor azt is.

Kezd el hozzáadagolni a tejet – fontos, hogy elsőre ne a teljes mennyiséget löttyintsd bele (mert a proteintől függ, mennyi vízet vesz pontosan fel), hanem fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan azon dolgozol kis mancsaiddal, hogy a massza egybeálljon.

Ha egybeálltunk, és minden hozzávaló egy test és egy lélek lett, akkor lecsippentünk közepes méretű nudlikat és csokiszelet formára kilapítjuk… vagy az is remek megoldás, ha egy nagy szabályos téglalappá formáljuk és abból vágjuk le a tetszőleges méretű darabokat. Tedd őket hűtőbe egy órára!


Közben – ha kell - olvaszd fel a kókuszzsírt, majd keverd bele a kakaóport, és az édesítőt. (Ki ne hagyd! Én már jártam úgy… nem kívánom senkinek!) Elvileg sűrűn folyós lesz a csokid, így beledobva a szeleteket könnyen bevonhatod minden oldalukat… ha megvan, akkor rakd egy szilikonos lapra (más is megteszi, de innen cuppan le majd a legkönnyebben!) és ismét irány a frigó!

A végső lépés. A legnehezebb része az egész bounty szelet készítő ceremóniának. Amikor vár, vár, váááárunk… legalább egy óráig, hogy a fagyasztóba megdermedjen a kis szeletünk… hogy aztán előkapva boldogan bepusztíthassuk!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények
Sziasztok.A kókuszzsír és kakaó aránya nem igazán fedi a valóságot mert nem egy bevonóképes krémet kapunk hanem egy tészta állagú masszát mibe nem lehet beleforgatni a kókuszos alapot.Tipp.:80g kókuszzsírhoz max60g kakaópor kell a megfelelő állaghoz,vagy a 80-80g-os arányhoz keverjetek kb1dl tejet s akkor jó lesz az állag.
Sanyi Kovács | 2015-06-27 04:25:12
Ilyen arányban valóban jó lett a csokimáz :)
Melinda Holp | 2015-06-30 05:18:23
Nagyon finom lett,én nem méricskéltem,nagyon jó lett a máz.Kókuszoson kívül,készítettem még epres-proteinnel,túrósat is....:D
Anita Sepsi | 2015-09-17 04:03:16
Ez lehet "egészségesebb" mint a bounty, de attól függetlenül egy nagy kalóriabomba!
Fekete Macska | 2016-05-09 05:11:04
szia! Van, akinek belefér, mert nem diétázik... nem minden a folytonos fogyás, aki szinten tart vagy tömeget növel, annak is fontos az egészséges étkezés - ahhoz pedig ez egy kiváló alternatíva!
Tőke Szilvia | 2016-05-31 11:18:20