Pörögj a maximumra!

Egy igazán rövid, atletikus edzésrutin a nagyobb teljesítményért!

A legtöbben megelégednek a hagyományos edzéssel, amikor akár 3 órán keresztül is lenn vannak a teremben és nyomják (valljuk be alacsonyabb intenzitással) az edzésüket. Abban az esetben, ha a egy dinamikus, robbanékony, és emellett mozgékony fizikum a célod, akkor nem ez a Te utad! Most bemutatunk három olyan rutint, melyek során valóban a maximumra fogsz felpörögni!

Szakítunk a hagyományokkal: egyből lássuk az edzésnapokat és gyakorlatokat, aztán majd elmagyarázzuk miért is jó ez nekünk!

Elöljáróban annyit, hogy heti három edzésről beszélünk, melyek kellőképpen rövidek, ugyanakkor ha betartjuk a szabályokat, akkor roppant intenzívek. Minden edzés előtt melegítsünk be 10-15 percet legalább!

A tempó megjelölés a következőket jelenti: hogyha mondjuk azt írtuk 2/0/1, akkor az annyit tesz 2 mp alatt engeded le, nem tartod ki a végponton, hanem egyből emeled a súlyt vissza 1 mp alatt. Ha viszont mondjuk a végpont száma nem nulla, hanem 1 vagy több, akkor azt jelenti ki kell tartanod és ráfeszíteni a végponton!

Még egy magyarázat a harmadik (vagyis C) napon látsz majd olyat, hogy két gyakorlat esetében is nem ismétlés számot írtunk, hanem annyit, hogy 60 sec. Ebben az esetben keress egy olyan súlyt amivel normális esetben olyan 15 ismétlést tudnál elvégezni, és próbáld meg vele 1 teljes percen át szabályosan ismételni a gyakorlatot. Természetesen nem fog végig menni, ha kellően nagy a súly, de erőltesd, állj meg az ismétlések végén, vegyél 2-3 mély levegőt vagy többet ha kell, és forszírozd!

Na de mit adtak nekünk a rómaiak, akarom mondani, mit adhat nekünk a fenti edzés?

Erőt, méghozzá ha a divatos kifejezéssel akarunk élni, akkor funkcionális erőt - mivel a húzódzkodás, vagy éppen evezés variációk hatékonyabbak a mindennapi életben mint mondjuk a Scott pados bicepszezés.

Egyensúlyt és koordinációt - mivel számos gyakorlat van benne, ami nagyobb koncentrációt igényel, Itt van példának az egylábas felhúzás vagy a gimnasztikai labdán egykezes nyomás, amik kivétel nélkül fejlesztik a balanszot!

Hajlékonyságot, méghozzá aktív hajlékonyságot! - A flexibilitást nem csak statikus nyújtásokkal fejleszthetjük, hanem a teljes mozgástartományban végrehajtott erőgyakorlatokkal is!

Robbanékonyságot - mivel számos gyakorlat az edzésrutinban dinamikus, explozív, ezzel szakítva a hagyományos konditermi tendenciákkal!

Gil / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények