"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Relatív olcsó növekedési hormon, de vajon biztonságos?

Az egyik teremben a minap érdekes eseménynek voltam tanúja. Az egyik srác miután lepakolta a farmert és felvette a "játszós ruháját", előkapott szépen egy inzulinos tűt és egy fehér dobozt - amin kínai írásjelek voltak -, majd kivett belőle egy ampullát és szépen beadott magának belőle egy adagot. Bár a jelenetet kissé színpadiasnak találtam (mivel ha nem egy húszon éves forma srácról van szó, akkor nyilván diszkréten csinálná az ember ellenben ott és akkor megfogalmazódott bennem, hogy ez a téma amolyan pedagógiai jelleggel megérne egy cikket.

A növekedési hormon használata doppingként nem újdonság. Sokszor hallani lelkes véleményeket, hogy milyen drámai változásokat képes a növi okozni. A GH  (Szomatropin) az agyalapi mirigy által termelt hormonjai közül az egyetlen, ami önálló hatással bíró: nevéből fakadóan meglepő módon a növekedést fokozza. Ezen túl befolyásolja a zsír-izom arányt, az öregedést, a memória funkciókat, vagy épp a látást is. Sportolók elsősorban nyilván az izomtömeg növelő hatását és zsírégetést serkentő funkcióit aknázzák ki. Itt jegyezném meg, hogy senkit nem buzdítanánk a használatára, mert szemben az androgén hormonok hatásaival a növekedési hormon mellékhatásai (például akromegália) nem visszafordíthatóak!

Azonban a növekedési hormon fekete piaci ára magas! Borzasztóan magas, ami (szerencsére) sokakat visszatart a használatától. Viszont van egy derék nemzet, aki arról híres, hogy minden, ami a "nyugaton" drága, azt ők fillérekből lemásolják… ez pedig nem más, mint Kína! A kínaiak nagyon olcsón juttatták növekedési hormonhoz a feketepiacot. Sokan joggal teszik fel a kérdést, hogy ez a termék is minőségében a józsefvárosi piacon árult pipa logós pólókéval vetekszik-e. 

A távol-keleti Szomatropin Nemzetközi Egységenként fele vagy akár harmada a "megbízható" forrásból származó növinek. Ennek az az oka, hogy nem emberi, hanem sertés növekedési hormont tartalmaz! Nem szeretnék szteroid vásárlási kisokost írni, de megemlíteném, hogy a legolcsóbb GH-t a sertésekből vonják ki, és ez árban töredéke az emberi alapú vagy a szintetikus anyagoknak.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a kínai zug gyárak nem a legnagyobb higiéniájukról híresek. Közismert a botrány, hogy a kínai C-vitamin készítményekben fogamzásgátlókra jellemző hormont is találtak pár éve, mert a derék mandarinok nem takarítják a gyártósort, két termék között. Emiatt valahogy én fenntartásokkal adnék be injekcióban magamnak egy olyan szert, amit egy olyan ország laborjában csinálnak, ahol a WHO szerint 130 millió Hepatitis vírushordozó van nyilvántartva!


Zárszó: mi nem szeretnénk pálcát törni senki felett, mert biztosan megvan rá mindenkinek az oka, hogy miért nyúl a tiltott szerekhez. Ellenben mostani írásunkkal szerettünk volna egy kicsit rávilágítani, hogy amikor mondjuk a netről rendelsz néhány ampullányi növekedési hormont csilliárdos áron, akkor vajon mérlegeled-e, hogy egy hiányosan sterilizált, állati eredetű dolgot fogsz-e magadba injekciózni?

Gil/ FitBuilder Team

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

kezd_hibk_02_2.jpg

Növekedési hormon fokozás gyorstalpaló.

Szeretnénk most bemutatni az egyik nagyon közismert anabolikus hormonunkat: az emberi növekedési hormont: miért népszerű és miképp lehet természetes módon fokozni a termelését?

mitosz_1.jpg

Legnagyobb hazugságok amivel butítanak a teremben

dopping_06.jpg

Az erő sötét oldala

Doppingolás van, volt és lesz. De nézzük meg a történelmét a doppingnak, majd ezt követően, hogy mi számít annak.

anabolikus_szteroidok_01.jpg

Anabolikus szteroidok

szteroid_mellekhatasok_03.jpg

Szteroidok mellékhatásai

kokszolas_lelektana_05.jpg

A kokszok lélektana

A jót könnyű megszokni, aki mást mond, az hazudik. Mint Popey az ő spenótjával... Éppen emiatt az anabolikusakkal foglalkozó sorozat végére hagytam a legnagyobb rizikó faktort: a rászokást.

epo_04.jpg

EPO

Talán a létező legveszélyesebb doppingszer: nézzük meg hogyan hat, és miért is nagyon veszélyes az EPO használata.

izomdiszmorfia_01.jpg

Izomdiszmorfia - ahogy mi látjuk!

tömegnövelő

nvekedsi_hormon_04.jpg

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

b6_01.jpg

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

nvekedsi_hormon_020.jpg

"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Ez a cikk kifejezetten pedagógiai jelleggel íródott: vajon tényleg megéri relatív olcsón beszerzett kínai növekedési hormont alkalmazni?

steroid_4.jpg

Szteroidokat az interneten

Napjainra eljutottunk oda, hogy az internetnek köszönhetően gyakorlatilag bárki online rendelhet szteroidokat, ezért itt az idő, hogy pár mondatban tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy mivel is szembesülhetsz.