Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

... avagy mire jó még a Piridoxin?

Nem tudom Ti hallottatok-e róla, de volt régen egy közszájon terjengő "városi legenda" arról, hogyha gyorsan akarsz nőni, akkor próbáld meg azt, hogy a B6 vitamint átmenetileg túladagolod. A gyakorlatban úgy nézett ki ez a módszer, hogy egy havi B6-ot beszedsz 4-5 nap alatt, azaz olyan 200-600 mg-ot naponta. Én ezen annak idején egyszerűen csak megmosolyogtam… gondoltam, nyilván marhaság az egész...

Egészen addig tartott ez a nézetem, amíg nem találtam egy cikket az egyik legnevesebb online orvosi szakmagazinban arról, hogy egy bizonyos Dr. Carl Pfeiffer gyógyszerész szerint a B6 vitamin magas dózisa kiválóan alkalmas a növekedési hormon szint növelésére! Mivel ez a téma szerintem sokunknak érdekes lehet, emiatt igyekeztem kicsit kutatni a témában!

A Növekedési Hormonról szintén írtunk már több alkalommal is: című írásunkban, illetve korábban a című cikkünkben is - mivel a HGH hatásai az izomépítésre és a regenerációra elképzelhetetlenek.

Mit tudhatunk a B6 vitaminról?

Erről is egy régebbi írásunkat átolvasva felfrissítheted az ismereteidet: . Amennyiben nincs egy kattintásnyi időd sem, akkor annyit emelnék ki, hogy a B6 szedése bizonyítottan hat az állóképességre, növeli az aerob kapacitást. Az ajánlott mennyiség naponta 6-8 mg.

Vagyis a "legendánk" szerint az ajánlott dózis 100-szorosát fogyasszuk?

Ez kissé soknak tűnik, nemde? Azonban, ha belegondolunk, akkor több esetben van rá példa, hogy egy adott (gyógyszer) étrend kiegészítő esetén a klinikai dózisánál sokszorta több mennyiséget használnak a teljesítményfokozás érdekében. Gyakorlatilag a doppingolás többsége erre épít.  Mi határozottan nem javasoljuk az extrém magas dózist, viszont a Dr. Pfeiffer féle 50-200 mg/nap adagja már muszáj, hogy hasson… ha a módszer valóban működik.

Túl lehet-e adagolni a B6 vitamint? A válasz igen! Klinikai tesztek szerint napi 1000 – 3000 mg dózis átmeneti idegbénulást okozhat már. Tehát csak óvatosan!

2 780 Ft -18% 2 280 Ft
twinlab_b6_100_100.jpg

A másik újszerű felhasználási módja a B6 vitamin relatív túladagolásának, a prolaktin szintet csökkentő hatása. A prolaktin a tejelválasztást megindító női hormon - mondják, hogy az "anyasági hormon" is, ami a terhesség alatt fokozódik. A hormon hatására a tüszőérés gátlódik, emiatt marad többek közt ki a ciklus a terhesség alatt. Vagyis alapvetően meddőséget okoz, amikor nem várandós nőknél túlságosan magas lesz a prolaktin szint.

Férfiaknál is egyes kóros esetekben előfordulhat prolaktin túltermelődés. Ennek lehet oka egyaránt hormon zavar, vagy éppen bizonyos anabolikus szteroidok mellékhatása, amelyek a progeszteron receptorokhoz kötődnek (ilyen például a nandrolone vagy a trenbolon). Vagyis a magas B6 vitamin bevitel segít a progeszteron okozta problémákon is!

Gil / FitBuilder Team

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

A tesztoszteron serkentők.

A tesztoszteron termelés fokozóknak több fajtájával találkozhatsz, most ismertetném a két legnépszerűbbet, legszélesebb körben használtat mutatnám be.

nvekedsi_hormon_04.jpg

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

b6_01.jpg

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

hgh_04.jpg

Növekedési hormon fokozók

Nézzük mik is azok a rejtélyes, sokszor csodaszernek címkézett növekedési hormonfokozók – mit tudnak, és mi az, amit nem!

nvekedsi_hormon_020.jpg

"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Ez a cikk kifejezetten pedagógiai jelleggel íródott: vajon tényleg megéri relatív olcsón beszerzett kínai növekedési hormont alkalmazni?

cink_01.jpg

Egy alulértékelt kiegészítő vallomásai

Nem csak erőt, javult kedélyállapotot, megnövekedett szexuális teljesítményt hozhat, hanem arra is részletesen ki fogunk térni, hogy a rák elleni kutatások mostanában ünnepelt csodafegyverként tekintenek rá!

teszto_01.jpg

Természetes tesztoszteron fokozás

Nézzük meg, hogy milyen étkezési irányelveket érdemes betartani, hogy a teszto-szinted maximalizáld - szteroidok nélkül is!

izomlz_020.jpg

Kell-e a az izomláz a fejlődéshez?

Vajon szükséges-e az izomláz a fejlődéshez - és ha igen, akkor milyen arányban állnak egymással?