Szeretem a hazám
Kosaram0
kedvenceim
Fitbuilder profilom
(Belépek | Regisztrálok)
MOST 15.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
rendeles@fitbuilder.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

Növekedési hormon fokozók

HGH

A biológiaóráktól kezdve a médiáig már biztos hallottál a sztárok és élsportolók kedvelt csemegéjéről, a növekedési hormonokról (Growth Hormone, GH). Sok hasznos dolgot írhatunk a számlájára: növeli a zsírmentes tömeget és az izomerőt, segít, hogy a zsír gyorsabb léptekkel szaladjon le a hasadról, ráadásul fokozza a regenerációt és még fiatalít is. Nem csoda, hogy ezen hatásokra pályázva megjelentek olyan kiegészítők, melyek veszélytelen módon próbálják a saját hormontermelésedet optimalizálni. Nézzük, mik is azok a rejtélyes, sokszor csodaszernek címkézett növekedési hormon fokozók – mit tudnak, és mi az, amit nem!

Növekedési hormonfokozók, Növekedési hormon, HGH, Growth Hormone, GH

Természetes előfordulásuk

Maga a növekedés hormon az agyalapi mirigyben tárolódik és a szervezet onnan szabadítja fel. Érdekesség, hogy a GH főként "éjjeli" hormon, azaz viszonylag nagy mennyiségű GH szabadul ki a véráramba alvás közben (EEG-n mért lassú hullámú fázisnál). Ezen kívül a táplálékmegvonás során és a megfelelő fizikai edzéssel is stimulálhatjuk a GH kiválasztódást – illetve bizonyos táplálékkiegészítők segítségével.

Ami még fontos, hogy az életkor előrehaladtával (nagyjából 30 év felett) a GH kibocsájtás egyre csökken, és ez kapcsolatot mutathat az idősebb éveinkben tapasztalható zsírnövekedéssel, izomszövet veszteséggel, illetve az izom növelésének nehézségével.

Hatásuk

Maga a növekedési hormon anabolikus (építő) hatása révén olyan folyamatokban játszik szerepet, mint például a fehérje-szintézis, lipolízis (zsírbontás), illetve a szénhidrát-anyagcsere. A növekedési hormon hatására tehát hatékonyabban épülnek be a fehérjék, illetve elősegíti a zsírtömeg csökkentését és a zsírok energiatermelésre való felhasználásával. Láthatjátok, hogy a növekedési hormon roppant sokoldalú: optimális szintje kedvez nemcsak az izomerő és tömeg fejlesztésének, hanem a szálkás fizikum kialakításának is.

A GH hatása azonban ennyiben nem merül ki. A fenti pozitívumokon kívül elősegíti az immunrendszer normál működését, támogatja a bőr, a porc és a kötőszövetek működését.

A növekedési hormonfokozók is a saját hormontermelésed serkentésével, javításával próbálják a fenti pozitívumokat előegíteni. Nem csak a sportolók és a fogyni vágyók, de a senior korosztály is profitálhat belőle - hiszen alkalmas az idősebb korban az izomleépülés megelőzésére, illetve a fenn említett korral járó negatív hatások mérséklésére.

Alkalmazásuk, használattal kapcsolatos tudnivalók 

A szervezet saját növekedési hormon termelését leginkább az arginin, az ornitin és a lizin aminosavak megfelelő arányával szokták fokozni, ugyanakkor ezek mellett egyre több új, természetes hatóanyag is folyamatosan felkerül az összetevők listájára a még jobb hatás érdekében!

A legtöbb növekedési hormonfokozó az argininra alapoz, ugyanis számos kutatási eredmény azt mutatja, hogy az arginin előnyös módon befolyásolhatja a szervezet növekedési hormon szintjét. Az arginin mellé mindig egy másik aminosvat, az ornitint is párosítanak 2:1-es arányban, melyek együtt szinergikus hatást fejtenek ki. Ezt a kombinációt még egy nagyobb adag B6 vitaminnal, cinkkel, lizin, glicin és glutamin nevű aminosavakkal is megfejelik, mivel egyre több olyan kutatás lát napvilágot amely ezen összetevők adott arányú kombinálásával hatékonyabb növekedési hormon kibocsátást tehetnek lehetővé. Persze - ahogy fentebb említettem - ezen felül mindig kerülnek még más új összetevők is a termékekbe, melyek a kutatások szerint hatékonyan képesek a szervezet növekedési hormonszintjét javítani.

Mikor érdemes bevenni őket?
Érdemes ezeket a kiegészítőket akkor fogyasztani, amikor a GH szint amúgy is emelkedett – vagyis lefekvés előtt, vagy edzés előtt éhgyomorra, már amennyire ez lehetséges.

Kell-e Neked növekedési hormonfokozó?
Csak hogy feleslegesen ne szórjuk a pénzt, megjegyzem, hogy huszonéves korig a tested el van látva kellő mennyiségű GH hormonnal, így seniorabb edzőtársainknál éri meg inkább ilyen jellegű kiegészítőkbe beruházni, hiszen a korral előrehaladva csökken az anyagcsere és lényegesebben nehezebben jön fel az izom! Tehát kedves fiatalok, akik izomtömegre sóvárogtok… inkább költsétek a pénzt még más csodaszerekre: megfelelő táplálékra, multivitaminra, egy jó kis tejsavófehérjére… esetleg kreatinra.

A növekedési hormonfokozókat viszont harminc év felett mindenkinek ajánljuk, akik nem szenvednek cukorbetegségben, hormonális zavarokban - különösen ajánlható azoknak, akik rendszeres fizikai aktivitást végeznek.

Mellékhatásuk

Általában a növekedési hormonfokozó készítménnyekkel főképp a saját hormontermelésünket optimalizáljuk és nem viszünk be hormonokat szervezetünkbe - így a használatuk NEM vezet a hormonális egyensúly felborulásához.

Kérdések, Vélemények
 Megjelenhet a nevem a kérdés mellett
Kérdések, Vélemények

szia.MStack-ről szeretnék megtudni többet.Van vásárlói viszajelzésetek esetleg.vagy pénzkidobás?

2017-12-14 19:02:36

Kapcsolódó cikkek
Természetes tesztoszteron fokozás

Nézzük meg, hogy milyen étkezési irányelveket érdemes betartani, hogy a teszto-szinted maximalizáld - szteroidok nélkül is!

Egy alulértékelt kiegészítő vallomásai

Nem csak erőt, javult kedélyállapotot, megnövekedett szexuális teljesítményt hozhat, hanem arra is részletesen ki fogunk térni, hogy a rák elleni kutatások mostanában ünnepelt csodafegyverként tekintenek rá!

Szteroidokat az interneten

Napjainra eljutottunk oda, hogy az internetnek köszönhetően gyakorlatilag bárki online rendelhet szteroidokat, ezért itt az idő, hogy pár mondatban tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy mivel is szembesülhetsz.

Telített zsírok: egészségromboló vagy tesztoszteron fokozó?

A telített zsírokról mindig csak a rosszat halljuk, így nem csoda, hogy mindenki kiátkozta az étrendjéből... de vajon biztos jól tesszük? Lehetnek a telített zsíroknak előnyei? Igen, kapásból kettő!

"Occsó" kínai növekedési hormon - és ami mögötte van!

Ez a cikk kifejezetten pedagógiai jelleggel íródott: vajon tényleg megéri relatív olcsón beszerzett kínai növekedési hormont alkalmazni?

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

Többet nem fogod ellógni a lábedzést!

Olvasd el ezt a néhány sort, és változtasd meg Te is végre a hozzáállásod arról az átkozott láb-napról!

EPO

Talán a létező legveszélyesebb doppingszer: nézzük meg hogyan hat, és miért is nagyon veszélyes az EPO használata.

A kokszok lélektana

A jót könnyű megszokni, aki mást mond, az hazudik. Mint Popey az ő spenótjával... Éppen emiatt az anabolikusakkal foglalkozó sorozat végére hagytam a legnagyobb rizikó faktort: a rászokást.

Az erő sötét oldala

Doppingolás van, volt és lesz. De nézzük meg a történelmét a doppingnak, majd ezt követően, hogy mi számít annak.

Akarod, hogy nagyobb legyen a karod?

El kell árulnom valamit: a hatalmas karok titka nem a bőrrepedésig pumpált ismétlésekben és a koncentrált karhajlításokban rejlik. Valóban nagy karokat akarsz? Akkor első körben ess neki a cikknek!

Miért nem tudok nagyra nőni? Az izomtöveg növelés (majdnem) 10 parancsolata

Az izomtömeg növelése nem mindenkinek olyan egyszerű folyamat. Jöjjön néhány kérdés, amit tegyél fel magadnak, még mielőtt végleg elkönyvelnéd a testedet egy genetikai kudarcnak.

Növekedési hormon fokozás gyorstalpaló.

Szeretnénk most bemutatni az egyik nagyon közismert anabolikus hormonunkat: az emberi növekedési hormont: miért népszerű és miképp lehet természetes módon fokozni a termelését?

A tesztoszteron és az edzés.

Tudj meg mindent a tesztoszteronról: hogyan optimalizálható a szintje edzéssel és táplálékkiegészítőkkel!