Multivitaminokkal a rák ellen

Vitaminokat szedni és életben maradni

Újabb és újabb kutatások mutatják, hogy a multivitaminok szedése csökkenti a rák kockázatát. Mára egyértelműen kijelenthető, hogy a vitamin bevitel mennyisége és a daganatok kialakulása között szoros összefüggés van. Érdekes tény, hogy a táplálék kiegészítők közül messze a legelfogadottabbak a vitaminok, ugyanakkor a gyúrós társadalomban valahogy a fehérje és kreatin még mindig megelőzi őket népszerűségben.

Sokan kérdeztek minket, hogy mi is legyen az alap kiegészítő, amit elsőként a kosaratokba pakoljatok. Mi pedig mind untalan hangsúlyozzuk – bármi is a célod, a vitamin legyen ott! Most ki is derül, hogy miért sulykoljuk ezt olyan kitartóan!

A vitamin hatását nem érzékeljük sokszor, hiszen ha kellő mennyiségben állnak rendelkezésre, akkor éppenséggel optimálisan működik a szervezet. A vitaminokat vizsgálatával kapcsolatban az egyik leghosszabban tartó kísérlet az egészségügyben több mint 11 éven át zajlott: felnőtt férfiak kaptak naponta vitaminokat, illetve a csoport egy része csak placebo-t. A kísérletet az Amerikai Orvosok Szövetsége végezte, és több mint egy évtizeddel később büszkén jelentették ki, hogy a multivitaminokat kapott csoport 8%-al kevesebb esetben lett áldozata daganatos betegségeknek. Tehát egyértelműen kijelenthető, hogy a multivitamin kiegészítés valóban hatással van a rák kialakulására.

16 080 Ft -19% 12 980 Ft
universal_animal_pak_44.jpg
10 580 Ft -19% 8 580 Ft
musclepharm_armor_v.jpg

Elsősorban mivel a vizsgált alanyok 40-60 év körüli férfiak voltak, emiatt a prosztata rák kockázata volt a legnagyobb. Erre vonatkozólag azonban már voltak korábban is kutatások, kiváltképpen a mostanában sokat emlegetett (sztárolt?) D-vitamin mutatott erősen rák megelőző hatását vizsgálták.

A vizsgálatokat például olyan országokban is végezték, ahol a napsütéses órák száma kisebb (Angila, Hollandia) - így a rák kialakulásának kockázata pedig sokkalta nagyobb. (Igaz az is, hogy ezen területeken a rák kialakulásának a kockázata akár tízszerese is lehet, ugyanakkor a gyógyulási ráta is az "átlag" sokszorosa – ami mondjuk már az orvosi ellátás minőségi kérdéseivel van összefüggésben.)

A rák ellenes vitamin és nyomelem kombinációnak a D-vitamin, Cink, Magnézium, és B-vitamin komplexet tartja az orvos társadalom.

14 080 Ft -15% 11 980 Ft
now_vitamin_b_50_250_caps.jpg

Az érem másik oldala, hogy bár a vitaminok valóban 8 egész százalékot javítanak a rák kialakulásának esélyén, mégis ez a szám kevesebb, mintha egyszerűen csak edzenél, abbahagynád a dohányzást és nem ennél össze mindenféle szintetikus szemetet. Ugyanis a rendszeres edzés akár 30%-kal is csökkentheti a rák kialakulásának esélyét. Az olyan diéták, amelyek pedig finomítatlan élelmiszerekre hagyatkoznak, azok akár újabb 20%-al is csökkenthetik.


Ha kicsit matekozunk tehát, akkor máris összejön, hogy az edzés, a diéta és az étrend-kiegészítés máris a felére csökkentette az esélyét, hogy daganatos betegség alakuljon ki!

Gil / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

vitamin_031_1.jpg

Nyomelemek összefoglaló

multivitamin.jpg

Tegyük meg a minimumot a maximumért.

Bármi is a célod, csak szilárd alapokra lehet építkezni. És ez a szilárd alap valami olyan táplálékkiegészítő kombinációt takar, melyet mindig, mindenkinek, minden célhoz ajánlunk.

repa01_1.jpg

Vitaminok összefoglalása

Összeszedtük nektek a legfontosabb vitaminokat, azok legfontosabb élettani szerepét, hiányukban előforduló tüneteket, ajánlott napi mennyiséget, természetes előfordulásukat.

antioxidnsok_03.jpg

Az antioxidánsok és a hosszú élet - 1. rész

Vajon mik is azok a szabadgyökök, és miért az az álláspontja a tudományos világnak, hogy a szabadgyökök kordában tartása a hosszú élet titka?

antioxidns_02.jpg

Az antioxidánsok és a hosszú élet 2. rész

Nézzük meg, hogy mit is tehetünk a szabadgyökök túlzott felszaporodása ellenében: ismerkedj meg a legfontosabb antioxidánsokkal!

bpa__02.jpg

Hormonszintünket megbolygató adalékok?!

Van egy vegyület, amely széles körben használt - viszont korántsem veszélytelen, mivel képes arra, hogy hormonális zavarokat okozzon! Ismerd meg, majd fogadd meg tanácsainkat, melyekkel száműzheted ezt az anyagot az életedből!

cink_01.jpg

Egy alulértékelt kiegészítő vallomásai

Nem csak erőt, javult kedélyállapotot, megnövekedett szexuális teljesítményt hozhat, hanem arra is részletesen ki fogunk térni, hogy a rák elleni kutatások mostanában ünnepelt csodafegyverként tekintenek rá!

bio_04.jpg

Mindennapi mérgeink

Vajon tényleg érdemes-e a drágább bio zöldségre és ásványvízre költeni az egészségért?

omega_3_01.jpg

Omega zsírsav kiegészítőt - de melyiket?

Nem elég az esszenciális zsírsavak beviteli mennyiségére odafigyelni - hanem az arány is ugyanolyan fontos!

Vitaminrabló betegségek és szokások: kinek kell több C-vitamin?

Vajon Te is azon személyek közé tartozol, akiknek emelt szintű c-vitamin bevitel szükséges? És ha igen, akkor vajon mennyi lenne az optimális adag?

vitamin_012.jpg

Miért kötelező vitamint szedni?

A vitaminok fontosságát már ezernyi cikk hangoztatta - úgyhogy most más irányból közelítjük meg a témát: elmondjuk, hogy konkrétan mely vitaminok segítik elő a zsírvesztést, illetve a teljesítmény javulását erő- és állóképességi sportokban!