Mogyorós müzliszelet házilag

Aki akarja, az proteinnel is felturbózhatja!

Jó múltkorában bizony megelégeltük, hogy igazi kutatómunkával kell keresni olyan müzliszeletet a boltokban, amit nem a töménytelen cukor és (transz)zsír tapaszt össze. Ha Te is szeretnél végre egy tápláló, könnyen elkészíthető, bárhová magaddal hurcolászható és egészségesnek bátran felcímkézhető kis nasit, akkor tarts Velünk!

Hozzávalók:
- 20 dkg apró szemű zabpehely (de ha már a nagyon unott és nagyon íztelen puffasztott rizsed is ott figyel a sarokba, akkor azt is belehajíthatod. Új értelemet… azaz ízt fog nyerni!)
- 15 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva (mazsi, áfonya, sárgabarack)
- 10 dkg mogyoró apróbb szeműre darálva (vagy zacsiba teszed és jól ki kloffolod :D)
- 15-20 dkg méz
Opcionális: protein por (vaníliás, gyümölcsös, de a csokis is jó lesz!)

Elkészítés:
Olvaszd fel a mézet, majd keverd bele a hozzávalókat. A ragadós masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk – ezt vagy kisütjük (20-25 percig) vagy a hűtőszekrényben pihentetjük, amíg megkeményedik (szerintem szánj rá egy éjszakát). 

A sült verzió ropogósabb, de ugye kissé szárazabb. Ügyelj arra, hogy a sült müzliszeleteket csakis alaposan kihűlve szeleteld fel, különben szétmorzsálódnak. Tök jól feldobhatod azzal, ha kis vízzel kikevert proteinporral csokitalpat gyártasz rá!

Ha a sütésmentes verziónál maradsz, akkor viszont érdemes a proteines cuccot előre belekeverni, mert ezzel is jobban egybemarad a massza!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

ha_nincs_keznel_a_shaker_02.jpg

Ha nincs kéznél a shaker...

baratunk_a_tehenturo_10.jpg

Minden gyúrós jó barátja: a tehéntúró

sti_02.jpg

Edd ezt, és ne ezt! Lisztmentes sütés-tippek!

Így készülnek a "gyúrós-sütijeink"! :) Pár hasznos és ötletes tipp, hogyan szanáld ki a fehér lisztet a receptedből... és alkoss egy szénhidrátban akár jócskán szegényebb finomságot!

22.jpg

Gyúrós konyhatitkok: sütés-főzés fehérjével?

A fehérje kulacson túli életét általában egy kérdés szokta beárnyékolni: "Nem teszi tönkre a fehérjét, ha főzünk/sütünk vele?" Most megtudod a választ!

fehrje_stihez_01.jpg

A tökéletes proteines süti nyomában: melyik proteintől lesz a legjobb a recept?

Aki proteines sütiket, palacsintákat gyárt(ana) a konyhában, annak kötelező cikk!

gymlcsk_a_ditban_06.jpg

Gyümölcsök a diétában: barát vagy ellenség?

A nyár beköszöntével egyre könnyebben kaphatjuk azon magunkat, hogy betoltunk egy vödör meggyet, barackot, szilvát – és bár nem pálinka formájában küldtük le a gyomrunkba, mégis felmerülhet a kérdés… ártunk-e ezzel a diétánknak?

zab_02.jpg

Mindent a zabpehelyről: miért és miképp ZABáljuk?

A zab olcsó, egészséges, egyszerűen beszerezhető és sokrétűen felhasználható táplálék, mely rengetek konyhai manőveredhez jól jöhet. Bizony, nem csak a reggeli tejsavós kásában állja meg a helyét! Összeszedtünk Nektek 10 okot, amiért edd, és 10 tippet, hogy miképp edd!

protein_recept_01.jpg

Kezdők a konyhában: 5 pofonegyszerű protein recept!

Kezdő gyúrósok, csekély gasztro-múlttal rendelkező sportolók... kérlek fáradjatok a konyhába, és ismerkedjetek meg néhány pofonegyszerű proteines recepttel!