Lou Ferrigno

A hihetetlen Hulk

Lou volt az a 24 éves fiatalember, akiről a híres dokumentumfilmben (Pumping Iron, avagy magyar címén: Acélizom) ’77-ben Arnold azt mondta "Lou okos srác, de még csak egy gyerek." Végül a srác többszörös Mr. Universe, Mr. Olympia 2. helyezett lett, számos film szereplője és egy jól jövedelmező üzleti vállalkozást tudhat magáénak. Ergo mondhatjuk, hogy a gyerek már felnőtt... Ismerjük meg az embert, aki kellően hatalmas volt ahhoz, hogy mindenféle animációs trükk nélkül is hitelesen legyen a Hihetetlen Hulk... ismerjük meg Lou Ferrignot!

Néhány fontos adat:
Születési adatok: 1951. November 9. (New York-Brooklyn)
Magasság: 196 cm
Testtömeg: 130 kg szezonban, 140 kg szezonon kívül

Paraméterek:
mellkas: 147 cm
bicepsz:  58 cm
derék: 86 cm
comb:  75 cm
vádli:  51 cm

Érdekességek az életéből:

Ferrigno a kortárs  Franco Colombo-hoz hasonlóan olasz gyökerekkel rendelkezett, azonban Ő már az Államokban, Brooklynban született. Apja a New Yorki rendőrség kötelékében állt, és Ő maga is foglalkozott testépítéssel. Lou vézna, szemüveges srác volt, akinek ráadásul még hallókészüléket is kellett hordania - egy hallójárat fertőzés miatt a hallása 80%-át elveszítette gyermekkorában - ami egy kisfiúnak nem volt éppen túl kellemes gyerekkori élmény. Ezek miatt a sport amolyan menedéket jelentett számára. 13 éves korában került össze a súlyokkal - súlyemelő és testépítő edzéseket végezett édesapja szigorú felügyelete mellett.

Saját maga bevallása szerint a személyes ikonja Steve Reeves volt a Herkules filmekből, és ő maga is arról álmodozott, hogy egyszer majd olyan fizikuma lesz. A Herkules-mozik mellett a képregényeket is imádta, különösen a Pókember és Hulk voltak a kedvencei. Sokan már ismerik az életpályáját, így tudják, hogy Lou egyaránt lett Mr. Universe bajnok testépítő, világ legerősebb embere versenyén 4. helyezett és a filmvásznon Hulk - emiatt joggal mondhatjuk, hogy egyike azon keveseknek, akiknek a gyerekkori álmukat sikerült valóra váltaniuk!

1969-ben nyerte első címét tini kategióriában egy helyi versenyen, majd 1973-ba az első komolyabb címét az IFBB-nél. Mindössze 21 éves volt, amikor Mr. Universe lett, és 22 évesen már Mr. Olympia címért szállt versenybe.

Testépítő karrierjén kívül bőszen dolgozott erőemelő és strongman versenyszámokban is. 1977-ben a világ legerősebb embere versenyen is indult, igaz lecsúszott a dobogóról. A 198 centiméter magas és 130 kilós versenysúlyú Lou volt az egyik legnagyobb termetű és tömegű profi akkortájt, de még napjainkban is (sok szteroid-évvel később) is tiszteletet parancsoló a mérete.

Érdekesség, de a 70-es évekbeli "Hihetetlen Hulk" televíziós sorozat szerepét eredetileg Arnoldnak szánták, de mivel Lou magasabb volt emiatt hitelesebb lett a producerek szemében. Bár Arnoldot a színpadon nem tudta maga mögé utasítani, de ez az akkor éppen a színészkedés felé kacsintgató Arnoldnak biztosan nem esett jól.  Plusz poén a Hulk témához, hogy az Edward Norton főszereplésével készült Hihetetlen Hulk című filmben feltűnik Louie egy statisztaszerepben (Ő a biztonsági őr az egyik jelentben), illetve a tavalyi Avangers-ben Ferrigno adja Hulk hangját.

A 90-es években mérsékelt sikerekkel visszatért a Mr. Olympia versenyekhez és a profi testépítéshez. Magánélete rendezett, mondhatni példa értékű 1980-ban vette feleségül Carla Green-t, aki eredetileg gyógytornász végzettségű, de később mint férje menedzsereként tevékenykedett. Három gyermekük született: Shanna 1981-ben, Louie 1984-ben, és Brent 1990-ben. Jelenleg Californiában él családjával.

Rekordjai:
Guggolás: 675 lbs (kb. 306kg)
Kiemelés: 850 lbs (kb. 386 kg)
Fekvenyomás 560 lbs (kb. 254kg)

Eredményei:
•  1971: Pro Mr. America – WBBG, Teen 1.hely
•  1971: Teen Mr. America – AAU, 4th, Most Muscular 5.hely
•  1972: Pro Mr. America – WBBG, 2. hely
•  1972: NABBA Mr. Universe, Tall 2. hely
•  1973: IFBB Mr. America, Overall Winner
•  1973: IFBB Mr. Universe, Tall 1. hely, Overall Winner
•  1974: IFBB Mr. International
•  1974: IFBB Mr. Universe, Tall 1. hely, Overall Winner
•  1974: Mr. Olympia, Heavyweight 2. hely
•  1975: Mr. Olympia, Tall class, 3. hely
•  1992: Mr. Olympia, 12. hely
•  1993: Mr. Olympia, 10. hely
•  1994: Olympia Masters, 2. hely

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények