Koronavírus gondolatok.

Mi lesz velünk, mi lesz veletek, egyáltalán, mennyire változik meg az életünk a koronavírus hatására?

Sokan sokféleképp éljük meg ezt a megváltozott helyzetet. Van, akit meg sem karcol, van, akinek felborult a teljes élete, és vannak, sajnos nem kevesen, akiket teljesen a földbe döngölt. Mi is éreztük az elmúlt két hét pánikreakcióit. Egyrészt beszállítói oldalon pár partnerünk felborította a több éves megbízhatóan működő együttműködést. Másrészt minket is megrohantak az immunerősítő vitaminokat, növényi kivonatokat keresők. Nagyjából mostanra sikerült rendezni a sorainkat, nagyon sok termékből visszatöltöttük a készleteinket. A következő hónapban próbálunk valami akciót kitalálni erre a vonalra, hogy ha nem is nagyon, de legalább kicsit levegyünk az anyagi terhekből - ugyan sokan szkeptikusok vagytok a vitaminokkal kapcsolatban, de mi azért szedjük őket, mert hiszünk benne. Jelenleg annyit látunk, hogy néha ugyan egy kis kompromisszummal, de minden rendelést ki tudunk szolgálni. A GLS futárszolgálatnál nincsenek fennakadások. A külföldi beszerzéseink néha elakadnak, de sajnos ez benne van a mostani helyzetben - így néha bizonyos termékekből, márkákból előfordulnak sajnos hiányok, amiket nem tudunk 1-2 nap alatt megoldani. Ilyenkor kell egy kis kompromisszum :)


Mi lesz az edzéssel? Sokan, sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy a FitBuilder látogatói nagyon nagy számban súlyokkal edzenek. Nem kis súlyokkal :) A termek zárva, mindenféle közösségi oldalon elszaporodtak az otthon edzős videók, ahol kipattintott lányok-fiúk vezetnek le különböző edzéssorokat, gyakorlatokat, amiket otthon csinálhatunk. Ez mind szép és jó, nagyon sokunknak viszont a saját testsúlyos gyakorlat (vagy még az se) nagyjából bemelegítésre jó. Ha csak pár hetes kihagyásról lenne szó, még akár fel is foghatnánk izomregenerációnak, de félő, hogy ez jóval tovább fog tartani. A szerencsésebbek megoldják pár kettlebell-el, de aki életében nem csinált vele gyakorlatot nem biztos, hogy most kéne elkezdenie. Edző nélkül, nem az alapoktól indulva elég necces. Bárcsak lenne jó tippünk, de nem nagyon van… igazából Tőletek várnánk pár jó tanácsot, Ti, hogyan oldjátok meg? Vagy marad a kardió hónapokig? Ugrálókötél, pár kézi súly, felülés, fekvőtámasz, stb… Persze lehet otthonra gépeket venni, komoly súlyokat - mondjuk a mai lakáshelyzetet ismerve a sok 30-40 m2-es lakásba nem kevés helyet foglal egy gép :) vagy egy súlyzó szett.

Nincs meg a jól bevált napi rutin, sokunknál a gyerkőcök is a nyakunkba szakadtak egész napra, hétre, hónapokra… Na és persze ott vannak a szomszédok, idővel a bezártságtól egyre stresszesebben, mint ahogy saját magunk is. Sokkal jobban szükségünk lenne a napi mozgásra, mint korábban. Amíg ki lehet menni a szabadba, addig használjátok ki - természetesen szigorúan egyedül, távolságot tartva másoktól - mert lehet, hogy hamarosan már tényleg csak a négy falat nézhetjük egy ideig.

Sokan úgy gondoljátok, hogy ez csak egy influenza - sokunknál tényleg nem több egy egyszerű megfázásnál - de bárki, bármikor átadhatja olyannak, akinél viszont sokkal komolyabb következményei lehetnek.

Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre.

FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

otthoni_edzes_01.jpg

Otthoni edzésterv

Ha zárva a terem vagy csak más okok miatt nem tudsz lejutni - akkor is van megoldás! Négy hetes otthoni edzésterv, minimális eszköz beruházással!

otthoni_edzs_07.jpg

Otthoni edzésterv csajoknak: kezdőknek és újrakezdőknek

Az alábbi edzésterv gyors, egyszerű és eszközmentes – így igazán nem lehet kifogás! Nem leszünk hanyagok, minden izomcsoportot lehetőség szerint megdolgoztatunk… és még a kanapédtól sem kell eltávolodni…nem nagyszerű?

otthoni_edzs_020.jpg

Tippek a leghatékonyabb otthoni edzéshez 1.rész: így építs saját edző-birodalmat!

Most igyekeztünk összeszedni egy amolyan tipp gyűjteményt, hogy mire is lesz szükséged majd az otthoni edzőterem kialakításához - továbbá milyen alternatívák vannak arra, hogy lehetőleg a leggazdaságosabban, de mégis a legjobb eredményekkel gyere ki az otthon-edzős buliból!

otthoni_edzs_041.jpg

Tippek a leghatékonyabb otthoni edzéshez 2.rész: Még olcsóbban, még kisebb helyen!

Ahogy ígértük az előzőkben, adunk még egy esélyt az otthoni edzésnek. Most az anyagi keretet még lejjebb szorítjuk, és igyekszünk arra is ügyelni, hogy mondjuk egy kis lakásban is elférjen a szerelés.

otthoni_kardi_01.jpg

Otthoni intervallum kardió edzés – hely és eszköz nélkül!

Sokan vagytok, akik csak otthon tudnak edzeni, melynek egyik hátránya a hely és eszközhiány. Most megnézzük, miképp végezhetsz el úgy egy döglesztő intervall kardiót, hogy tulajdonképp nagyon helyet sem kell váltanod!

kayla_itsines_1.jpg

Gyors otthoni intervall edzés - az ünnepi kilók ellen

Ezzel az edzéssel az anyagcsere fel fog gyorsulni a terhelést követő 24-36 órában, és még sok időt sem kellett távol tölteni a karácsonyozó családtól!

otthoni02.jpg

Otthoni fitnesz videót, de melyiket?

Melyik a legjobb extrém fitnesz DVD?

otthoni01_1.jpg

Legyen saját konditermed: Otthoni edzés olcsón, praktikusan - mégis hatékonyan!

Mit vegyél, ne vegyél, vagy épp mire ügyelj, ha nem csak hatékonyan de költségkímélően akarod a lakásod egy részét privát edzőrészleggé avanzsálni?