Királyi "gyúrós" reggelik!

Zab és a protein. Rendszeres látogatói a reggeliző tányérunknak… Nem fogunk elszakadni alapvetően a jól bevált párostól, ugyanakkor arra gondoltam, hogy adok néhány egyszerű tippet, amivel kissé változatossá teheted a szent alapkombinációt!

Banános fehérje goffri vagy palacsinta: édesszájúaknak, banánrajongóknak a legjobb választás!

1 nagy tojás (legalább L-es)
1 kisebb banán
30 g vaníliás vagy banános protein
60 ml tej vagy víz
50 g darált zabpehely

Mehet minden bele egy késes mixerbe, melynek segítségével pofonegyszerűen kikeverheted viszonylag szép, sima állagúra. Kis kókuszzsíron kisütheted palacsintaként, de enyhén kiolajozott goffri sütőben is megállja a helyét!

Kenyérpótló zablepény cottage cheese-vel...vagy amivel akarjátok!
Aki valamilyen kenyér imitációra pályázna kora reggel, annak igazi mentőötlet lesz a pikk-pakk mód elkészíthető zablepény!

60 g darált zabpehely
1 nagy tojás (legalább L-es)
ízlés szerint só
annyi víz, hogy ellepje (körülbelül 3-4 dl)

A zabpelyhet egy tálban összekeverjük a sóval, majd annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Pár percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a tojást is. Kókuszzsírral enyhén kikent palacsintasütőben kör alakú formát halmozunk, picit elsimítjuk, majd kisütjük mind a két oldalát. A frissen sült zabkenyeredre mehet cottage cheese, sonka, sajt… vagy bármi, amit a hagyományos klónjára pakolnál.

Majdnem tejbegríz: az életmódváltók egyik kedvenc reggelije: variálható, finom és olyan az íze, mint a tejbegríznek!

60 g zabkorpa
3-4 dl víz (sűrűségi preferencia függvényében)
édesítő ízlés szerint
Ha kihűlt: 20 g vaníliás protein - 1 dl vízben feloldva

Egy edénybe beleöntöd a vizet, fokozatosan belelapátolod a zabkorpát, elkevered, majd feldobod a tűzhelyre. Alacsonyabb lángon, némi kavargatás mellett felforrald. Amikor a zab és a víz egyesült egy sűrűn bugyogó iszap formátumban, akkor lehúzod a tűzről és várod, hogy szépen kihűljön. Ha ez megtörtént, keverd bele a vízben kikevert proteint majd lehet is eufórikus érzésekkel belapátolni.

Raffaello a tányérodba: egy kis kényeztetés a gourmandula gyúrósoknak! Raffaello élmény, reggelire!

125 g zsírszegény túró
30 g vaníliás fehérje
100 g natúr joghurt
1-2 ek kókuszreszelék
pár dió és mandula belevágva
édesítő ízlés szerint
pár csepp mandulaaroma

Keverd össze őket egy tálban, hagyd állni egy picit, hogy a összeérjenek az ízek, majd lehet kanállal nekiesni!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények