Ízületvédőt, de melyiket?

Nem csak az idősödő populáció, de bizony a sportolók is manapság gyakran kutakodnak az ízületvédők széles termék-tengerében... mivel a választék bőséges, így könnyen érezhetjük elveszve magunkat, a tökéletes termék keresése kapcsán… eddig! Mert a mai cikkben megmutatjuk, hogy mire figyelj, ha ízületvédő vásárlásra vetemednél!

A fizikai megterheléseknek, és a mozgásnak nagyon sok pozitív élettani hatása van, de ez nem feltétlenül az ízületek élettartamára vonatkozik…

Sokan elfelejtik, hogy nem csak az izom kap terhelést ha edzel, hanem az ízületek is, illetve az is megemlítendő, hogy a fokozottan igénybe vett ízületek esetén sokszor nem elég hatékony a porcképződés. Az ízületvédő közvetetten segíti az izomépítést is. Erősítik a kötőszövetek, porcok, inak és szalagok regenerálódását, segít megőrizni azok egészségét és rugalmasságát.

A legtöbb komplex ízületvédő hatóanyag összetétele az MSM-Glukozamin-Kondroitin szenthármasán alapszik. Ez a kombináció megfelelően alkalmazva már számtalanszor bizonyította hatását, így emelve népszerűségüket.

Glükozamin: a 80-as évek óta kísérleteznek vele klinikai körülmények között, hogy milyen hatással van az ízületi gyulladásokra, illetve a porcképződésre. Az eredmények általában pozitívak: a Glükozamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.

Fontos! Mivel a glükozamin cukorból és aminosavból álló vegyület, így tartós szedése néha enyhe vércukorszint növekedést okozhat. Tehát cukorbetegek kérjék ki a diabéteszes orvos tanácsát!

Kondroitin: a kondroitin-szulfát a vízmegkötésért, így a rugalmasság megőrzéséért felelős, a glükozaminnal egymást erősítve még hatékonyban működnek a porcépítésben.

MSM: az MSM-nek gyulladáscsökkentő hatása jelentős: a gyulladást okozó toxinok ki- és beáramlását segíti, ezzel pedig a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg. 2006-os vizsgálatban végre hivatalosan, klinikailag is igazoltan kimutatták, hogy az MSM hatékonyan alkalmas a közepesen súlyos ízületi gyulladások kezelésére - egyaránt alkalmasnak bizonyult a rheumatoid arthritis, az osteoarthritis, a fibromyalgia, és köszvény kezelésére.

Prevenció vagy terápia?

Az ízületvédők nyilván nem csodaszerek, de nagyban felgyorsíthatják a felépülést,regenerálják a sérült porcokat, így Te hamarabb élvezheted a fájdalommentes mozgás örömét!

A komplex ízületjavító készítmények a már kialakult komoly problémák esetében is képesek segítséget nyújtani, természetes fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentőkkel vannak felszerelve. Ezek a plusz hatóanyagok a plusz MSM, bromelain, fehérfűz kéreg, kurkuma gyökér és a lucerna szokott lenni.

14 980 Ft -27% 10 980 Ft
universal_animal_flex_44.jpg

Kombináld az ízületvédődet az extra hatékonyságért!

Elsőként is a C-vitaminnal (napi 1000-3000 mg) szinergikusan működik a fenn említett alaphármas: együtt segíthetik a szervezetet a kötőszövetekben lévő kollagén termelésében, stabilizálásában. Ezen kívül más erős antioxidáns kiegészítők is kimagaslóan jól hatnak az izületek védelmét tekintve.

Végül, de nem utolsó soron: az izületet "gyulladáscsökkentő" táplálkozással is lehet segíteni: magas omega 3 (és kevesebb Omega 6) zsírbevitel!

15 580 Ft -15% 13 280 Ft
animal_omega_30.jpg

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

izuletvedo.jpg

Ízületvédők - A glükózamin

izuletvedo_1.jpg

Ízületvédők 2.0

Sokan elfelejtik, hogy nem csak az izom kap terhelést ha edzel, hanem csontok közötti összeköttetések, az ízületek is! Nézzük meg, milyen készítményekkel javíthatjuk még az ízületek egészségét?

tpkieg_idseknek_01_1.jpg

Edzés 50 év felett

senior_tapkieg.jpg

Nem csak a húszéveseké a világ

Lássuk most a táplálék kiegészítők áttekintését idősebb sportolóknál. Meglepő dolgok is vannak ám a listán!

multivitamin.jpg

Tegyük meg a minimumot a maximumért.

Bármi is a célod, csak szilárd alapokra lehet építkezni. És ez a szilárd alap valami olyan táplálékkiegészítő kombinációt takar, melyet mindig, mindenkinek, minden célhoz ajánlunk.

derekajdalom_03.jpg

Derékfájdalmak nyomában

Járjuk körbe az egyik leggyakoribb problémát, a derékfájdalmakat: hogyan enyhítsük az alsó háti panaszokat gyorsan és hatékonyan!

msm.jpg

MSM

Az MSM széles körben alkalmazott étrend kiegészítő, amit használnak egyaránt az izom- és ízületi fájdalom, illetve különféle gyulladások esetében.

tpkieg_idseknek_03.jpg

Sohasem késő! Avagy testformálás 50 felett!

"Két dologhoz nem lehetsz túl öreg: a sporthoz és a szerelemhez." Na már most a romantikus oldalunk erős hiányosságai miatt inkább maradjunk az elsőnél: vagyis a sportnál!

vitamin_idseknek_01.jpg

A legfontosabb vitaminok és nyomelemek 50 év felett

Íme a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok, amelyek bevitelére fokozottan ügyelnünk kell idősebb korban (még inkább)!

Időskori vitalitás: a mi "örök fiatalság" csomagunk!

Összeválogattuk azokat az étrend kiegészítőket, amelyek kifejezetten a vitalitást és az öregedés lassítását célozzák meg!

gyulladscskknet_telek_05.jpg

Milyen ételekkel tudod kezelni az ízületi gyulladást?

Ízületi gyulladás esetén kulcsfontosságú lehet a táplálkozásod! Megmutatjuk milyen ételeket vigyél be, és miket kerülj - hogy a gyulladásos folyamatokat minél hamarabb leküzdhesd!

tpllkkiegsztk_01.jpg

A táplálékkiegészítők ismeretlenebb oldala

A táplálék kiegészítőkben sokkal több van, mint hinnéd! Soron következő cikkben szeretném bemutatni a kiegészítők eddig talán ismeretlen oldalát és felhasználási aspektusát – mellyel mindenki beláthatja, hogy nemhogy nem károsak, hanem akár az "átlagember" is használhatja!