Időskori vitalitás: a mi "örök fiatalság" csomagunk!

Az élet vize(k)

Az idősebbeknek a sport és a mozgás nemcsak nem "tiltott", hanem egyenesen kötelező: élethosszabbító és életminőség javító hatása lehet számukra a testedzésnek. Azonban, csakúgy mint mindenki más esetében, a megnövekedett terhelés megnövekedett igényeket jelent a szervezet részéről. Az általános kiegészítők után a számukra kiemelten fontos nyomelemekkel és vitaminokkal foglalkoztunk, ellenben most megpróbáljuk összeválogatni azokat az étrend kiegészítőket, amelyek kifejezetten a vitalitást és az öregedés lassítását célozzák meg. Lássuk tehát a mi saját "fiatalság kútja" pakkunkat!

A ginseng

Bevallom, amikor először próbáltuk a ginsenget, akkor azt teszteltük vele, hogy valóban a kialvatlanságra is működik-e. Sok leírás szerint már-már amfetamin szerű hatással bír: éberséget, szellemi frissességet és boldogságérzetet hoz. Aki próbálta az tudhatja, hogy ez azért erős túlzás… viszont tény, hogy a koncentrációt és a mentális képességeket fokozhatja.  Akár edzés alatt, akár csak a mindennapokban fókuszáltabb leszel.

A ginseng kivonatok másik hatása - amiatt világhírnévre tett szert - az, hogy széles körben használt potencianövelő. Ha a szexualitás rendben van, akkor az élet más területein is érezhető lesz a javulás, szóval ezen tulajdonsága sem elhanyagolható a ginsengnek!

Növekedési hormonserkentők

A , de itt azért még egyszer kihangsúlyoznánk, hogy 40 felett már mérhetően csökken mindenkinek a hormon kiválasztása, így ezek a kiegészítők jó szolgálatot tehetnek!

növekedési,8698,5519,1611,26657,2417,1241

A lúgosítók

Ahogy idősödünk, megváltozik a sav-bázis egyensúly is. Az öregedési folyamatok velejáróit kísérő folyamatok közül talán ez az, amiről legtöbben megfeledkeznek. Egyik kollégám hívta fel a figyelmet a neten keringő képre, amin állítólag Usian Bolt lába látható. Ez a kép lehetne az elrettentő példa, hogy mi történik a túlzott savasodás miatt. Annyival konstatáltam a képet, hogy "ez úgy néz ki mint nagyapám lába" - erre a kollégám lelkesen bólogatni kezdett és azt mondta "Érted már? Ez a túlzott savasodás eredménye: csak az időseknél általában ugye nem a határterhelésnek kitett szervezet az oka (lásd élsportoló), hanem a kor előrehaladtával megváltozott sav-bázis egyensúly megbomlásának."

Ez a kollegám mellesleg többszörös Iron Man, és ahogy mondta az a titka hogy a folyadék pótlás során kecsketejet visz be a szervezetébe. Ezzel nem csak szimplán hidratál, hanem egyúttal lúgosít is. Érdekes feltevés, bevallom mivel nem vagyok hosszútávos versenyző, emiatt nem próbáltam még ezt a technikát, de itt a lehetőség, hogy akinek van erre vonatkozó tapasztalata az megoszthatja.

A cikk előző részét !

Gil / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

vitamin_031_1.jpg

Nyomelemek összefoglaló

ginseng_1.jpg

Ginseng

Ki ne kutatná azt a csodaszert, mely meghosszabbíthatja az életünket, erőt, egészséget és boldogságot adva? Nos, egyesek úgy vélik, megtalálták a megoldást egy kis növény formájában. Ő lenne a ginseng, vagyis az "élet gyökere".

kreatint_nagyinak_02.jpg

Kreatint a nagyinak!

Táplálékkiegészítő a nagyinak? Miért ne?! Bizony sokkal kevésbé lenne káros, hogyha a töménytelen mennyiségű gyógyszerek helyett inkább egyszerű étrend kiegészítőkkel próbálnák orvosolni a helyzetet.

tapkieg_idoseknek_020.jpg

Tesztoszteron fokozót a nagypapának!

Sok esetben az idősebb korosztály is nyugodtan szétnézhetne az étrend kiegészítők között, hiszen a marékszám beszedett gyógyszerek helyett a táplálékkiegészítők egy egészségesebb, mellékhatásoktól jóval mentesebb utat jelentenének.

nvekedsi_hormon_04.jpg

A Mágikus Növekedési Hormon

Egy mellékhatásoktól mentesebb, olcsóbb és természetes utakat próbálunk Nektek megmutatni, amivel a szervezeted saját növekedési hormontermelését optimalizálhatjátok!

no_fokoz_03.jpg

NO-fokozóval az érrendszer egészségéért!

Az NO-fokozók népszerű edzés előtti kis motyók, mellyel jobban durran a mell, a láb… eresebb a bicepsz, motiváltabb az edzés… Viszont ezen kívül van ám az NO-nak egy másik, szintén fontos és nem figyelmen kívül hagyható oldala!

b6_01.jpg

Növekedési hormonszint növelés B6 vitaminnal?!

Egy érdekes kutatási eredményre bukkantunk, amit most kicsit körbe is járunk: valóban lehet-e B6 - vitaminnal fokozni a növekedési hormonszintet? És ha igen, mennyi lenne a hatásos adag?

hgh_04.jpg

Növekedési hormon fokozók

Nézzük mik is azok a rejtélyes, sokszor csodaszernek címkézett növekedési hormonfokozók – mit tudnak, és mi az, amit nem!

fehrje_07.jpg

Fehérje – nem a gyúrósok kulacsába való?!

Ez írás nem(csak) aktívan sportolóknak szól, hanem átlagemberek olyan célcsoportjainak is, akik szintén nem tudják, mire jó a fehérje bevitel!

tpkieg_idseknek_03.jpg

Sohasem késő! Avagy testformálás 50 felett!

"Két dologhoz nem lehetsz túl öreg: a sporthoz és a szerelemhez." Na már most a romantikus oldalunk erős hiányosságai miatt inkább maradjunk az elsőnél: vagyis a sportnál!

vitamin_idseknek_01.jpg

A legfontosabb vitaminok és nyomelemek 50 év felett

Íme a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok, amelyek bevitelére fokozottan ügyelnünk kell idősebb korban (még inkább)!

gyulladscskknet_telek_05.jpg

Milyen ételekkel tudod kezelni az ízületi gyulladást?

Ízületi gyulladás esetén kulcsfontosságú lehet a táplálkozásod! Megmutatjuk milyen ételeket vigyél be, és miket kerülj - hogy a gyulladásos folyamatokat minél hamarabb leküzdhesd!

teszto_01.jpg

Természetes tesztoszteron fokozás

Nézzük meg, hogy milyen étkezési irányelveket érdemes betartani, hogy a teszto-szinted maximalizáld - szteroidok nélkül is!

zletvdt_de_melyiket_02.jpg

Ízületvédőt, de melyiket?

A mai cikkben megmutatjuk, hogy mire figyelj, ha ízületvédő vásárlásra vetemednél!

gluten_05.jpg

Élelmiszerek, melyektől gyorsabban öregszünk?!

Az alábbiakban olyan ételeket fogunk bemutatni, amelyek gyulladásos folyamatokat okozhatnak, rontják a regenerációs képességet és gyorsítják a sejtszintű öregedést. A témát kutató orvosokat amúgy Nobel-díjjal "fenyegetik", tehát igazán érdemes beszélni róla!

tpllkkiegsztk_01.jpg

A táplálékkiegészítők ismeretlenebb oldala

A táplálék kiegészítőkben sokkal több van, mint hinnéd! Soron következő cikkben szeretném bemutatni a kiegészítők eddig talán ismeretlen oldalát és felhasználási aspektusát – mellyel mindenki beláthatja, hogy nemhogy nem károsak, hanem akár az "átlagember" is használhatja!