Harcosok táplálék-kiegészítői

A bunyósok bevásárló kosara miket tartalmazzon?

Egy küzdősportosnak nem elég az átlagos szinten kondiban lennie. Akár tetszik akár nem, a harcművészet és küzdősport igenis veszélyes, ezért fel kell készíteni a testet még a technikai képzés előtt arra, hogy ellen tudjon állni a szélsőséges behatásoknak.

Másfelől a fizikai felkészültség kritikus lehet a győzelem vagy vereség szempontjából is. Ha két egymással szemben álló küzdőfél nagyjából azonos technikai tudással vág neki a harcnak akkor 95%-ban az veszít, amelyik hamarabb elfárad. Emiatt nem mindegy, hogy milyen kiegészítőket használnak az edzések mellett, ezért most összeválogattunk egy rakás olyan termékcsaládot, amikkel átlagon felüli eredményeket érhetnek el.

AMINOSAVAK
Küzdősportosok szempontjából azért lehet hasznosabb ha közvetlenül aminosavakat szednek szemben a fehérjével, mert a szervezetnek ezt jóval egyszerűbb, gyorsabb beépíteni, mintha a fehérjét kellene bontani vissza aminosavvá. A bunyósoknál a sajátos terhelések miatt még fontosabb, hogy lehetőleg minél hamarabb regenerálódjanak az edzés után, hogy a következő alkalomra ismét terhelhetők legyenek. Mint minden kemény edzést végző sportoló számára a harcosok számára is az aminosav készítmények szedése kardinális kérdés. Különöse tekintettel két termékcsoportra hívnám fel a figyelmet ezen belül is BCAA azaz elágazó láncú aminosavakra és a Glutaminra.

A BCAA három komponensének az izomszövet alkotásában van jelentősége, emiatt segít az izomszövet helyreállításában.

5412,8392,1358,5014,5875,5214

Glutamin az állóképességet igénylő sportok legnagyobb támogatója. A ringben és a tatamin leginkább erő-állóképességre van szükség. Vagyis arra, a szervezet ellen tudjon állni a fáradtságnak és közel azonos erőt tudjon kifejteni a mérkőzés végéig. Természetesen lehetetlen azonos erővel végigtolni több menetet. A Glutamin segít elkerülni a túledzettséget azoknál a sportolóknál, akik nagy mennyiségű állóképességi munkát végeznek.

7639,695,4738,1383,1587,1623,5243,9589,3869

MULTI-VITAMINOK
A fokozott igénybevétel miatt  a szervezetből sokkalta több nyomelem és vitamin űrül ki, mint átlagos életvitel mellett. Ezért az volna az alap, hogy valamilyen erősebb vitamin csomag ott legyen mindenkinek a polcon a gi mellett!

3849,992,8981,4941,4030,1988

NO-FOKOZÓK
A Nitrogén-monoxid nem csak átmeneti  pumpáltság érzetet okoz, hanem változásokat indít el az izomszövetben, segíti az izomépülést. Másfelől az erek tágulásával gyorsul a keringés, több tápanyag jut el a szervekhez, ami a felpörgetett körülmények között igencsak jól jöhet. A legtöbb NO fokozóban serkentők is vannak, amelyek javíthatják a reakció időt. Emellett élénkítő hatásuk van.

4377,881,991,3880,8397,3612

TERMÉSZETES HORMON FOKOZÓK
Tesztoszteron stimulálókon belül mindegyik formula jól jöhet, a tribulus kivonatok, a ZMA, az újabb generációs pro-hormon készítmények.  Mivel mindenkinek más a szervezete, emiatt lesz aki erre mások meg arra reagálnak jobban. Kísérletezni kell! A növekedési hormontermelést indukáló készítmények drágák általában ez tény. Viszont az állóképességi sportok profi szinten már lassan elválaszthatatlanul összefonódtak az növekedési hormon szedésével. Elég egyértelmű, hiszen az emberi növekedési hormontól (HGH-tól) javul az állóképesség, csökken a testzsír, sejtszintű fiatalodás indul meg, csak, hogy a legfontosabb hatásait kiemeljem. A HGH serkentők soha nem látott állóképességet fognak eredményezni.

8680,5510,1611,1182,1033,1241

ZSÍRÉGETŐK és VÍZHAJTÓK
A súlycsoportba belefogyás egyik legkedveltebb módja a vízhajtózás évtizedek óta. Mára, mivel lehet kapni a patikai termékeknél kevésbé veszélyes, ugyanakkor hatékonyságban azok szintjét nyaldosó kiegészítőket, adja magát, hogy mivel fogsz kilókat fogyni a mérlegelésre. Ennél hosszabb távú megoldás a zsírégetők használata, amikor tartósan szikár és zsírmentes szeretnél maradni.

PEAK Fighter Fuel és PEAK Fighter Fuel 2

2007,2009

A végére hagytam a PEAK sajátos termékeit, akik eleve harcosoknak szóló designer termékekkel rukkoltak elő.
- PEAK Fighter Fuel ami kifejezetten úgy lett megtervezve, hogy egyszerre adjon erőt, állóképességet és kitartást. Teljesítményfokozás kifejezetten egy célcsoportra. Talán a legjobban sikerült termékek egyike! Itt jegyezném meg, hogy nem csak bunyósoknak hanem bármilyen erő-állóképességi sportban (evezősöknek, középtávosoknak, tornászoknak) egyaránt hatékony kiegészítője lehet.
- PEAK Fighter Fuel 2 pedig a robotáló szer, a készítmény ami segít abban, hogy a szétgyilkolt izületek és megzúzott csontok erőre kapjanak. Olyan vegyületekkel megtámogatva amik javítják a regenerációt erősítik az immunrendszeri választ.

Gil / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

vitamin_012_1.jpg

Vitaminok az izomláz ellen.

Számos kutató (izom)lázasan próbálkozott felderíteni, hogy vajon mely vitaminok, illetve kiegészítők lehetnek hatékonyak az izomláz csökkentésében. Nézzük meg mire jutottak!

sportserules.jpg

Enyhébb sportsérülések otthoni kezelése

Nézzük át a leggyakoribb sérüléseket és azoknak a kezelését!

edzs_utni_turmix_03_4.jpg

Glutamin

A glutamin az izomszövet aminosav tartalmának mintegy 60%-át alkotja. Nagyobb megterhelés esetén - intenzív edzés; műtét után; illetve betegségek folyamán - mindenképpen a külső pótlása szükséges.

tolas_01_2.jpg

Béta-alanin

A Béta-alanin nem csak a testépítők, erőemelők és állóképességi sportolók körében népszerű, hanem egyszerűen azon hobbisportolók számára is kiváló, akik növelni szeretnék a teljesítményüket és egy izmosabb formára vágynak.

bcaa.jpg

BCAA

A BCAA az egyik legfontosabb kiegészítő, nemcsak izomépítő folyamatok katalizálásához, hanem diétához is elengedhetetlen. Akiknek hosszú és kemény edzései vannak, azoknak pedig egyenesen kötelező!

fehrje_stihez_01_2.jpg

A nagy kihívás: Hogyan válasszak proteint?

Kezdőként elég hamar meghozzuk a döntést: bizony nekünk is kell egy vödör protein! De a sok-sok lehetőség közül vajon melyik lesz számodra az ideális? Most segítünk dönteni!

citrullin_malat_01.jpg

Citrullin-malát

Őrült, mindent elsöprő energia. A fáradság nem áll többé az utadba. Érzed, ahogy az ereidben tombol a vér, az izmok feszülnek, az erőd végtelen. És mindezt EGY ÖSSZETEVŐNEK köszönheted...

fight_gone_bad_02.jpg

Fight Gone Bad

Öt kemény perc, öt gyakorlat, három menet, majd a teljes elhalálozás. Egyeseket padlóra küld, de a legkitartóbbak végigcsinálják. Induljon a fight gone bad…

edzs_utni_turmix_03_3.jpg

Kapcsold a regenerációt magasabb fokozatra!

Az edzettséget és a túledzettséget egy nagyon vékonyka határvonal választja el egymástól, amin könnyű átbillenni. Emiatt is kiemelkedően fontos, hogy milyen kiegészítőkkel támogatjuk meg a szervezetünket az edzést követően!

tomegnovelo_vagy_feherje_02.jpg

Melyiket válasszam: tömegnövelőt vagy fehérjét?

Hogy mindenkinek rend legyen a fejében, nézzük meg, mi a különbség a fehérje és a tömegnövelő használata között, mire jó a fehérje, illetve, hogy kell-e Neked egyáltalán tömegnövelő por!

a_sulyzos_edzes_kuzdoes_massportokhoz_01.jpg

A súlyzós edzés küzdő (és más) sportokhoz: előny vagy hátrány?

Tatamiról az edzőterembe? Tévhitek, problémák és megoldási kísérletek: gyorsaság, robbanékonyság és erőfejlesztés súlyzós edzéssel!

allokepesseg_04.jpg

Speciális kiegészítő kombinációk a tornádó erejű állóképességért!

Mivel számos sportágban kiemelten fontos a megfelelő szufla és állóképesség, így nézzük meg, milyen kiegészítők segíthetnek abban, hogy mindent elsöprő intenzitással tudd teljesíteni a célod!

11.jpg

Állítsd össze a saját NO-fokozó, edzés előtti energizálódat – stimulánsok nélkül!

Energia, NO-fokozás, bedurranás az edzéshez... stimulánsok nélkül?! Igen, erre is van megoldás! Ha egészségügyi-, illetve más okok miatt kerülöd a pörgetőket, de szeretnél egy kis plusz löketet... akkor ez a cikk Neked szól!

sszetev121.jpg

BCAA-t, de melyiket?

Az egyik por, a másik kapszula, ez itten cseresznyésen pezseg, a másikban van még más okosság is… nem beszélve az árak közötti különbségről… vajon ez csak a márka miatt jelentős, vagy tényleg annyival többet tud? Most kiderül!

musclepharm_02.jpg

MusclePharm: kiegészítők harcosoknak, atlétáknak, hobbisportolóknak!

Rendhagyó módon most nem egy konkrét terméket, hanem egy márkát szeretnék Nektek bemutatni.

ni_mma_01.jpg

Csajok grappling és MMA edzése

Erősítő edzésterv és mellette sok hasznos tudnivaló a harcos amazonoknak!

sportspecifikus_edzs_02.jpg

Ne fáradjunk a sport-specifikus edzésekkel?!

Hozd ki a legtöbbet az erősítő edzéseidből - és növeld a teljesítményedet a fő sportágadban!

kreatin_023.jpg

Kreatin-monohidrát használati kisokos

Ismét a beérkező kérdésekre szeretnék választ adni egy cikkel – mivel úgy látom, hogy sok kezdőbb sportoló számára még komoly hiányosságok és végeláthatatlan kérdések sorozata merült fel a kreatin és használatát illetően.