Haladóbb CrossFit gyakorlatsorok

Jöjjenek újabb gyakorlatsorok, melyek kivitelezése még mindig nem olyan bonyolult, viszont már követel némi sportos előéletet. Kitűnő lehetőség az állóképességed fejlesztésre, akár a monoton kardió helyett!

Azt ugye már leszögeztem az előző részben, de itt ismétlem: a CrossFit edzésmódszer jóval több, mint egy veszett mód gyorsasággal végrehajtott köredzés. Tartalmaz igen komoly erőt megkívánó gyakorlatokat, mint a felhúzás, a guggolás – de a súlyemelő versenyszámok is a repertoárt képezik.

A CrossFitben vannak úgynevezett "tesztfeladatok", melyet tökéletesen alkalmazhatóak saját állapotod, fejlődésed lemérésére is. Ezekből válogatunk pár egyszerűbbet!

"Angie"

Teljesítsd az alábbi feladatokból az összes ismétlést. Pihenj ha kell, de a következőbe csak akkor kezdhetsz bele, ha az előzőt végezted. Ja, és mindezt időre!

100 Húzódzkodás (invertált evezés)

100 Fekvőtámasz (magasított kéztartásban vagy térdepelve)

100 Felülés

100 Guggolás

"Fran"

A két feladatot egymás után kell végezni, időre. Az ismétlésszámok körönként így csökkennek: 21-15-9.

Thruster – azaz guggolás mellen tartott súllyal, majd felállásnál fejfölé nyomás (a súly kezdőknél lehet sima gumibot, vagy két könnyedebb kézisúlyzó/kettlebell)

Húzódzkodás

Murph

Csak egy kör, de azt végezd el időre, minél hamarabb:

1500 m futás

100 húzódzkodás

200 fekvőtámasz

300 guggolás

1500 m futás

Tipp! Ha szeretnéd a teljesítményedet javítani, akkor vannak olyan táplálékkiegészítők, melyek kifejezetten arra hivatottak, hogy növelje az energiaszintet, elősegítse az erő és izomfejlesztést, kitolja a fáradságot és gyorsítsa a regenerációt!

Az előző részt, és hasonló - valamivel könnyedebb, kezdőbb - gyakorlatsorokat !

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények