Gyúrós pizza – diétás trükkel kiegészítve

Bizonyíték arra, hogy minél hosszabb ideig diétázol, annál kreatívabb vagy!

Tudjuk jól, hogy a pizza mindannyiunk nagy kedvence, mégis sok atrocitás éri… hiszen valljuk be, hogy nem tartozik épp a legegészségesebb fogások közé. No, de nem a mi pizzánk! Aki nagyon szakítani akar a hagyományokkal: annak íme: gyúrós pizza - avagy a bizonyíték arra, hogy minél hosszabb ideig diétázol, annál kreatívabb vagy:)

Ez a pizza már igényel egyfokú nyitottságot felőled, mert csak felülről fog hasonlítani az eredetire, ráadásul a tésztáját sem fogod olyan látványosan pörgetni ... de aki diétázik és pizzát akar, az ne panaszkodjon. Punktum.

Első dolog, amit megtanulunk, az egyszerű, mégis tökéletes paradicsomszósz elkészítése! Hozzávalók:
80 g paradicsompüré
2 nagy fej, apróra vágott vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
1 pici édesítő
1 ek. olívaolaj

Elkészítés: Nagy serpenyőben, olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd beleaprítjuk a fokhagymát és belekanalazzuk a paradicsompürét. Ezután majd fűszerezzük. Ha nem szárított alapanyagokkal dolgozol, akkor csak az utolsó percekben add hozzá a fűszernövényeket!

Pizza - hozzávalók:
100 gr apró szemű vagy darált zabpehely
2 nagy tojás
kb. fél deci bubis ásványvíz
pici csipet szódabikarbóna
ízlés szerint só, oregano, bazsalikom
kis olíva olaj
+ A paradicsomszószunk
+ A feltét: itt aztán lehet ereszd el a hajam…amit a diéta megenged, az mehet rá! A mi kedvencünk a paradicsompüré + csirkemell sonka + töménytelen gomba (konzerv, vagy előtte ugye megfőzve) és hagyma kombó, és persze a szokásos fűszerek! No meg zsírszegény sajt, ésszel.

Elkészítés: mindent bele egy edénybe, és ha van még kéznél egy robotgép is, akkor azzal pofonegyszerűen kikeverheted viszonylag szép, sima állagúra.
Hagyományosabb verzió: a sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit, és szépen egyengessük el benne a művünket, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen. Dobjuk rá a feltétet, majd előmelegített sütőben süsd 15 percig 180 fokon megsütjük.
Koleszos verzió:
Olívaolajjal vékonyan kikent nagy serpenyőbe tegyél egy szép méretes adagot, vár…vár…megfordít, majd ügyesen rákenheted a paradicsomszószt, a feltéteket, kis sajtot, és fedő alatt 5 perc alatt készre sütöd.

A diétás trükk!
Az olasz konyha mestereit megbotránkoztató módon, még jobban átalakítjuk a receptet, és szénhidrátszegény étrendbe átkonvertáljuk a mediterrán ország kis kedvencét! Ebben az esetben a zabpehely mennyiségét lenyomjuk akár nullára és egy ízletes (?)… de legalább is kalóriában nem épp túltengő főtt karfiollal fogjuk kiváltani.

Nagyjából fél kg karfiolt főzz puhára, majd nyomd össze villával vagy turmixold össze. Adj hozzá két nagy tojást, és a fűszereket. Természetesen ezt a változatot is meg lehet szórni egy kis zabbal, ezt rád bízom, azaz arra, hogy mennyit enged meg a diétád! Érdemes ebben az esetben a karfiolos történetet elősütni, majd utána rátenni a feltétet és roppanósra sütni!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

fehrje_0323.jpg

A pácolt húsok titka

dieta_es_hus_2.jpg

A marinált húsok elkészítése

Lássuk miként tanácsos elkészíteni a húsételeket, lehetőleg minél kevesebb zsiradékkal.

olasz_07.jpg

A lehetetlen nem létezik…avagy az olasz konyha diétázóknak való?

rizs_helyett_04.jpg

Edd ezt rizs helyett! Top 5 FitBuilder kedvenc!

Most ellenszegülünk a csirke-rizs mantrával, és megmutatjuk, hogy opcionálisan milyen (kevésbé) ismert szénhidrátforrások állnak rendelkezésünkre!

csirke_helyett_03.jpg

Alternatívák csirkemell helyett!

Mutatunk két olyan proteinben gazdag köret-tartozékot, amit ehetsz változatosságképp, netalántán húsundor esetén... vagy csak akkor, ha épp sehol sem akciós a csibemell. :)

fitness_fasrt_01.jpg

Unod a sima csirkét? Készíts "gyúrós" fasírtot!

Aki unja már a hagyományos csirke-állagot, annak most mutatunk pár újítást!