Guggolás kihívások edzés végére!

Ha úgy érezzük, hogy nem tudtuk megadni a farizmoknak a kellő törődést, vagy csak szeretnék egy kis extra izomlázat bezsebelni, akkor mindenképp próbáljátok ki az alábbi aljasan gyors, kicsinálós gyakorlatsorokat!

Az első kihívásod!

A módszer lényege, hogy 40 másodpercnyi folyamatos, saját testsúlyos guggolás váltakozik 20 másodperces pihenőkkel – mindezt több körön keresztül. A kezdők 5 körrel induljanak, haladók elmehetnek 10-15-ig is. Nehezíteni lehet azzal, ha plusz terhelésként egy plusz súlyt tartasz a kezedben, illetve a pihenő időkben lehet állva vádlizni (sarokemeléseket végezni). 

…és a második!

Ereszkedjünk le negyed guggolásba, és kezdésnek tartsuk ki a helyzetet legalább 10-15 másodpercig. Ezt követően fél guggolásban ismét álljunk meg ennyi időre, majd háromnegyed és végül teljes guggolásban is. Aztán amikor felállunk, akkor is hasonló módot követve, minden negyed úton állítsuk meg és tartsuk ki a mozdulatot. Ha már minden ponton 1 percig is képes vagy megállni, akkor ideje nehezíteni! Próbáld ki plusz súllyal, vagy esetleg elkezdheted gyakorolni az egy lábas verziót.

A guggolásoknál fontos, hogy térd és a lábfej mindig egy irányba nézzen, illetve a térd vonala ne kerüljön a lábfej vonala elé. A súlypontot mindig hátra vidd, és ne a térdre.

A két kihívást nyilván ne egymás után csináld, és nem kell minden edzés végén… de olykor nem árt beiktatni valami mást! Ne feledd! A változatos edzések nemcsak a lelkednek, hanem a testednek is jót tesznek. Az edzések nem válnak monotonná, így talán nagyobb erőbedobással tudsz edzeni, ráadásul ne feledd!...: a változatosságért az izomszövet is hálás lehet.

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

guggolas_11.jpg

Érdemeld ki a guggolást!

Guggolni jó, guggolni kell, guggolni mindenki szeret(ne)... Nézzük gyorsan át, hogy melyek ezek a képességek, melyet a guggolás kikövetel tőlünk!

leg_matrix_02.jpg

Alig három perc a pokolból: egy rövid csattanó... a lábedzés végére!

Jöjjön egy rövid gyakorlatsor, mellyel a kondíciód és az alsótested állóképességét is fokozhatod!

regenerci_01.jpg

10 tipp a gyorsabb regenerációért: avagy élet a lábedzés után!

Bár egy enyhébb izomlázat minden veterán röhögve kihord, ugyanakkor komolyabb fájdalmakat előzhetsz meg vagy csökkenthetsz az alábbi módszerekkel!

guggols_klinika_02_1.jpg

7 bemelegítő tipp a tökéletes guggoláshoz!

Hét egyszerű bemelegítő tipp, mely testileg és lelkileg is ráhangol egy kőkemény lábedzésre!

futs_010.jpg

Extra erősítő lábizom gyakorlatok a futás után!

A következő tippeket középhaladóknak javaslom – vagyis azoknak, akik már futnak egy ideje, viszont szeretnék egy kis plusz ingerrel futás után még lebombázni a testüket!

irodai_13_1.jpg

Irodai meló? Napi 4 óra legalább a gép előtt? Így alakítsd az edzésterved!

Naponta legalább 4 órát ülsz számítógép előtt? Akkor nézd meg, melyek azok a gyakorlatok, melyeket mindenképp be kell iktatnod az edzéstervedbe!