Ez a tuti: banános mogyorós protein fagyi – házi csoki darabokkal!

A fagyi világnapján mivel is dobhatnánk fel a kedvetek? Mondjuk egy minimális bűntudattal (se) járó, egészséges, adalékanyagoktól nem hemzsegő, hűsítő fagyi recepttel!

A fagyi elkészítése

3 közepes banán
150 ml görög joghurt
20 g vaníliás, mogyorós vagy banános protein
1-2 tk tejszínes mogyoró aroma vagy ugyanennyi evőkanál mogyoróvaj

A hozzávalókat turmixgépben alaposan turmixold össze homogén, pépes állagúra. Ha szükséges, akkor plusz édesítőt is tehetsz bele - bár a protein és a banán miatt ez nem mindig szükséges.

Ha van fagyi géped, akkor innentől móka és kacagás a történet. Ha nincs, az se probléma, csupán a fagyasztóban kell egy kis helyet logisztikáznod a bespájzolt csirkemellek közé. Szóval tedd fagyasztható tálkákba, aztán mehetnek a hűvösbe. Fontos, hogy ha nem egy masszív tömböt akarunk később nyalogatni, akkor célszerű 20 percenként villával kissé átkeverni, utána hagyni, hogy szépen megfagyjon. (Ez mennyiségtől függően 1-2 óra alatt meg is történik.)

27 580 Ft -15% 23 380 Ft
dymatize_elite_whey_4500.jpg

A csoki chips elkészítése

50 g kókuszzsír
50 g jó minőségű, zsírszegény, natúr kakaópor
ízlés szerint folyékony édesítő

Egyéb szükségletek: szilikonos vagy sütőpapíros felület… lehetőleg peremmel, hogy ne szökjön meg a csoki.

A felolvasztott kókuszzsírt óvatosan összekeverjük a natúr kakaóval és az édesítővel. Egy kiskanál segítségével töltsük meg a formát és tegyük őket a hűtőbe, … és pár óra után ha megszilárdultak a csokik, akkor könnyen kipattinthatjuk a formákból és óvatosan összetördelve bátran keverjük bele a fagyi-alapba. (Ha fagyi gépet használsz, akkor utána a tetejére, ha pedig a fagyasztót, akkor fagyasztás előtt!)

Így vagy úgy, de eljutunk a tökéletes, házi banános csokidarabos fagyi-mámorunkhoz - egészségtelen és felesleges kalóriák nélkül!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények