Erő, állóképesség, több szufla, kevesebb savasodás!

A legjobb kiegészítők a funkcionális edzésekhez!

A legtöbb cikk a hagyományos "gyúrós" vonalat célozza be, így aki tömeget növelni, esetleg szálkásodni szeretne, az körülbelül két kattintással megtalálja a szükséges infókat azokról a kiegészítőkről, melyek meggyorsíthatják a célba jutást. Azonban vannak itt bőven más érdekeltségű sportolók is, akiknek egészen mások a céljaik. A kinézet helyett sokkal inkább a fizikai paramétereket helyezik előre: erő, állóképesség, gyorsaság, fáradhatatlanság…

Nekik szól a cikk. Alapvetően CrossFit-es sportolókat céloz be a Trec új vonala – de úgy gondolom, hogy ezek a pakkok más sportágakban is javíthatják a teljesítményt, ahol a kondíció áll mindenek felett. Funkcionális edzés szerelmesei, atléták, küzdősportolók, labdajátékosok mind kapacitálhatnak belőle!

Mi is kell a maximális teljesítményhez? Az, hogy Te az edzésen töretlenül, fáradságot nem érezve teljesíts. Edzés végén pedig újratöltsd magad, hogy a kellő regenerálódás után újra erőre kaphass. Ezen a két ponton segítenek a kiegészítők!

Edzés előtt és közben: töltsd be magad aminosavakkal, energizálókkal és savasodás-gátlókkal!

A magas intenzitású edzéseknél igazi kincs az izomzatot védő aminosav (főképp BCAA, glutamin), a savasodás ellensége, a béta-alanin, az erőt adó kreatin, és persze az energizáló koffein!

A BCAA nemcsak a katabolizmust hívatott megelőzni, hanem intenzív fizikai munka során az izomzat képes a BCAA aminosavakat energianyerő folyamatokban is felhasználni, ennek köszönhetően a BCAA aminosavak energizáló hatásúak. A BCAA másik hihetetlenül hasznos tulajdonsága, hogy képes kitolni a fáradság kialakulását. Aminosavakból érdemes plusz kiegészítőt venni, de a többi összetevő mind megtalálható a Trec CROSSTREC PRE-W BOX csomagjában!

A CROSSTREC PRE-W BOX-ot kifejezetten a funkcionális edzésformák gyakorlói számára fejlesztettek ki, hogy a legmegerőltetőbb edzések és versenyek előtt használhassák. A béta-alanin, citrulin, arginin és agmatin különleges kombinációja a termék, hozzáadott taurinnal, tirozinnal és L-karnitinnel, valamint nagy mennyiségű koffeinnel. A CROSSTREC PRE-W BOX három különböző típusú kreatint tartalmaz, amelyek fokozzák a teljesítményt a rövid, intenzív igénybevételek során.

Edzés után: indítsd be rögtön a regenerációt!

A napi fehérjebeviteltől függően edzés után, illetve a nap közben mindenképp javasolt egy fehérje turmix elfogyasztása. A funkcionális edzések esetén fontos a relatív (a saját testsúlyodhoz viszonyított) erő, így nem feltétlenül hasznos rögtön a cukros tömegnövelőkkel betárazni az éléskamrát. Tehát, ha könnyen jön fel rád a zsír, maradj a tiszta fehérje poroknál!

A CROSSTREC PROT BOX egy kiemelkedően tápláló fehérje-komplex, amely optimális arányban tartalmazza a legjobb minőségű marha és tejsavófehérjéket, izolátum és koncentrátum formában. A CROSSTREC PROT BOX magas fehérjetartalma mellett különösen alacsony cukor és zsírtartalommal rendelkezik, kiemelten ajánlott intenzív edzést végző sportolók számára, hogy hozzájáruljon a megfelelő izomtömegnöveléshez és fenntartáshoz.

Minden nap! Védd az immunrendszered és az ízületeidet!

Mivel ez az edzésforma is igen nagy igénybevételt ró a szervezetre, így itt sem hiányozhatnak az alapvitaminok és az ízületvédők. A kimerítő edzések ellen fel kell vértezni az immunrendszert és a csontrendszert egy kellő hatóanyag tartalmú vitamin-pakkal és ízületvédő csomaggal – hiszen egy húzósabb betegség vagy sérülés több hétre, hónapra elválaszthat a teremtől. Az pedig igazi érvágás minden szívvel-lélekkel küzdő sportolónak…

A CROSSTREC VITAL BOX egy fejlett táplálkozási készítmény, amely könnyen emészthető formában tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek nagyon fontosak a sportolók étrendjének kiegészítésére. A CROSSTREC VITAL BOX revitalizáló kivonatokként guaranát, ginzenget tartalmaz, és szintén gazdag természetes antioxidánsokban, citrus bioflavonoidok kivonatokban és a Q10 koenzimben.

A CROSSTREC FLEX BOX egy multi-komponensű formula, amelyet olyan sportolók számára fejlesztettek ki, amelyekben magas a sérülésveszély; például a funkcionális edzésformák esetében. A termék könnyen felszívódó I és II-típusú kollagén hidrolizátumot, glükozamint, kondroitint és hialuronsavat tartalmaz. A CROSSTREC FLEX BOX további összetevői a koncentrált omega-3 zsírsavak halolajból, valamint a C-vitamin, amely segíti a megfelelő kollagéntermelést. Ez biztosítja a csontok és ízületek megfelelő működését.

Ajánlott beviteli séma:

Reggel:

CROSSTREC FLEX BOX: Oldj fel egy adagot a termékből – 15g (1tasak) 300 ml vízben, shaker segítségével, lehetőség szerint étkezés után.

CROSSTREC VITAL BOX : Oldd fel az ajánlott napi adagot - 15 g (1 tasak) 300 ml vízzel egy shakerben. Fogyassz egy adagot rögtön étkezés után.

Edzés előtt és edzés közben:

 CROSSTREC PRE-W BOX: Oldd fel az ajánlott napi adagot - 15 g (1 tasak) 300 ml vízzel egy shakerben, 30 perccel a tervezett edzés előtt.

 CROSSTREC BCAA BOX: Oldj fel egy adagot a termékből - 15 g (1 tasak) 300 ml vízben vagy shakerben. Egy adagot mindenképp edzés előtt, közben fogyassz, de javasolt még egy adag fogyasztása is edzés után is!

Edzés után:

CROSSTREC PROT BOX: Oldj fel egy adagot -30g (1 tasak) – a termékből 200 ml vízben vagy tejben, shaker segítségével. Igénybevételtől függően fogyassz még 1-1 adagot reggel, illetve lefekvés előtt is akár!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények