Egy bevállalós gyakorlat! Csak a kemény magnak!

Unod a váll-edzés rutinod? Nem akar fejlődni a vállad? Akkor próbáld ki a következő intenzív gyakorlatot!

Remélem, bírod a gyűrődést, a fájdalmat és az égő-bizsergő savasodást…? Mert ha nem, akkor tovább se olvass! Azonban, ha keményfából faragtak, akkor itt a helyed! A technika intenzitásban hasonlatos a jó öreg 21-ezéshez, amit bicepszezésnél már bemutattunk…azonban itt az ismert 7-7-7 ismétlések helyett picit másképp dolgozunk!

Mi is lenne ez a módszer?

Ezek az ismétlések kifejezetten megterhelő technikai manővernek számítanak, hiszen az izomrostokat a szokásos fáradtságon túl is igénybe veszik, viszont ezzel még nagyobb növekedési potenciált generálva. Nemcsak mentálisan fog feltölteni ez az újdonság a válledzésen, de az intenzíven végzett sorozatok serkentik a szervezet növekedési hormon kiválasztását – ezáltal lehetőséget biztosítva a fejlődésre.

A módszer lényege, hogy a teljes mozgástartományt két szakaszra bontjuk – végzünk először egy sorozatot alulról indítva félútig, majd felső tartományból félútig, végül pedig egyet a teljes mozgástartományban.

Nézzük a példát!

Elsőként! Végezd el a szükséges bemelegítő sorozatot, majd válassz akkora terhelést, mellyel nagyjából 10-12 ismétlést tudsz végrehajtani. Ha megvan, jöhet a hármas gyilkos:

- 5 ismétlés úgy, hogy a súlyokat az alsó pontból csak félig nyomod ki
- 5 ismétlés úgy, hogy a súlyokat a felső pontból csak félig engeded le
- 10 ismétlés a teljes mozgástartományában
És most van 90 mp pihenő. Végezz összesen 3 szettet így!

Egy kis videós segítség-kedvcsináló :)

Fontos! A teljes ismétlésnél figyelj arra, hogy végig dolgozzon az izom, ne pihenjen egyik végponton sem! Vagyis ne engedd-nyomd olyan mélyre, illetve magasra, hogy kiakasztanád a kezed. A váll legyen folyamatos terhelés alatt, akkor lesz igazán bivaly a gyakorlat!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

10_vllkml_tipp_01.jpg

10 tipp az egészséges vállakért! - 1. rész

"A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott." Essünk neki, még mielőtt késő lenne! Váll-barát tippek!

vlltippek_02.jpg

Újabb tippek az egészséges vállakért! - 2. rész

corner_barbell_press_04.jpg

Egykezes váll-barát nyomógyakorlat rúddal? Igen, ilyen is létezik!

28_bicepsz_modszer_04.jpg

Az új bicepsz trend: avagy így végezd ki a karod 28 ismétléssel!

Akinek a 21-ezés már lerágott csont, az lépjen a bicepsz égetés új szintjére: 28-as módszer! Ezzel akár 1-2 sorozattal kivégezheted a bicepszed minden izomrostját.

vll_sokkol_03.jpg

Váll-sokkoló Joe DeFranco-val!

Építsd vállbarát módon a deltáidat a híres erőnléti edző gyakorlatsorával... sőt, egy hasznos bónusz gyakorlatot is kaptok, mellyel a vállfájós és/vagy számítógép előtt görnyedő társadalom is hasznot fog húzni!

vllsrls_02.jpg

Hogyan edzünk sérült vállakkal?

Beszéljünk így most arról, miképpen edzünk vállsérülés után, hogy lehetőleg kíméljük a területet, azonban mégsem legyen az, hogy totál inaktívak maradjunk.

tricepsz04.jpg

Brutál tricepsz edzés - váll-kímélő módon!

Eljött az ideje véget vetni a régi, kábeles gyakorlatokból álló tricepsz-rutinodnak... mert ezzel az edzéstervvel akár váll-kímélő módban, tolódzkodások nélkül is kivégezheted!

nyomas_01.jpg

Vállból nyomás - 6 különc variáció!

A rudas vállból nyomásoknak számos pikáns alfaja létezik, hiszen némi módosítással egész más terhelést érhetünk el a felsőtestben, illetve a törzsizmokban. Nézzük a hagyományos vállból nyomás gyakorlat kevésbé ismert testvérkéit!

vall01.jpg

Befagyott vállak - mi ez és mit tehetsz?!

A vállízület az egyik legproblémásabb testrésze sokatok számára. Sajnos nem csak a fájdalom, de gyakran a beszűkült mozgástartomány is meg tudja keseríteni az életünket. Nézzünk meg egy gyakori problémát, és annak lehetséges kezelését, megelőzését!