EGY EDZŐCIPŐ MINDENEK FELETT: ITT A REEBOK NANO 9

A CrossFit közösség előtt tiszteleg a Nano sorozat legújabb darabja.

Amikor CrossFit edzésre adod a fejed egy olyan területre tévedsz, ahol szinte kényszer a folyamatos fejlődés. Előbb utóbb eljutsz arra a szintre, hogy nem bírod nem komolyan venni, még nehezebbet akarsz emelni, még több burpeet csinálni és egyre jobban bírni az edzés végén a gyilkos WOD-okat. És persze jönnek szépen a kiegészítők, egy jó crossfit ruha, hosszú zokni és persze a cipő. A cipő, amivel gyorsabb lehetsz, biztosabban állsz a lábadon, javíthatod a technikád és hát persze legyünk őszinték, egy jó cipő ultra menő tud lenni.


Mivel a Reebok a CrossFit és a CrossFit Games kizárólagos ruházati partnere, a folyamatos fejlesztési kényszer a cégnek is alapelve. Ezt szem előtt tartva készült el a Nano sorozat legújabb darabja, egy edzőcipő mindenek felett: a Reebok Nano 9. A Nano 8 egy hihetetlenül jó cipő volt, de a 9-essel egy újabb szintet lépett a Reebok, melyhez nem kellett más, „csak” nagy hangsúlyt fektetni a globális CrossFit közösség sportolói visszajelzéseire. Az eredmény egy minden eddiginél kényelmesebb és praktikusabb cipő.


A Reebok Nano 9 modell legfontosabb jellemzői:

  • Praktikum: kifejezetten CrossFitre fejlesztett talpbordázat MetaSplit technológiával a jobb tapadás érdekében
  • Biztos tartás: kiszélesített lábujjrész a kényelem és a hatékony erőátvitelért
  • Elnyűhetetlen komfort: lélegző, mégis strapabíró felsőrész, a Flexwave technológia minden előnyével és lábujjaknál párnázott kialakítással a tökéletes futásélményért
  • Kiváló stabilitás: alacsony sarokrész a minden eddiginél jobb talajfogás érdekében


Az új Flexwave felső rész egy igazán finom és könnyű lélegző anyag, egy kis extra nyúlással pedig besegít a könnyed mozgásba, megőrizve a tartósságot és a stabilitást. A lábujjaknál párnázott kialakítás pedig nagyobb komfortérzetet ad a rövid futásoknál és sprinteknél. Ezért kicsit talán úgy néz ki, mint egy normál cipő, de nem kell félni, ez nem megy a stabilitás rovására. Természetesen ezzel nem kell azt gondolni, hogy felér egy speciális futócipővel, vagy akár egy súlyemelő cipővel, nem lenne tisztességes összehasonlítani ezekkel, ettől függetlenül a Nano 9 egy csúcsminőségű CrossFit edző cipő, mely kifejezetten jól teljesít ezeken a területeken is. Rugalmas és stabil, amit nem egyszerű kivitelezni, de az új fejlesztésekkel sikerült megugrani ezt a lécet, tehát ha egy igazán jó CrossFit cipőre vágysz, a Jézuskától Nano 9-et kérsz Karácsonyra :)


És végezetül egy vélemény Pat Vellner-től, a Reebok CrossFit Games háromszoros dobogósától: „Ha valaki olyan sokat és olyan keményen edz, mint én, megbízható cipőre van szüksége, ami nem csak kényelmes és strapabíró, de a lábat is stabilan tartja. Csak így hozhatjuk ki magunkból a maximumot. Hozzászoktam már, hogy a Reebok Nano cipőitől mindent megkapok, amire az edzés során szükségem lehet, de a Nano9 mégis meg tudott lepni. Jól látható, hogy a tervezők tényleg ismerik a CrossFit közösség igényeit, és komolyan is veszik azokat. Az egészben az a legjobb, hogy megtartották a korábbi modellek legjobb elemeit, de bevezettek olyan új feature-öket, mint a jobb talajfogású talprész, vagy az orrnál elhelyezett párnázás. Így egy minden tekintetben jobb élményt nyújtó cipőt használhatok, legyen szó bármilyen CrossFit edzésről.”

Gyuri / FitBuilder TEAM


Felteszem a kérdésem, elmondom a véleményem.

Kérdések, vélemények

Kapcsolódó cikkek

erdekessegek_a_crossfit_vilagabol_04.jpg

Érdekességek a Crossfit világából

rich_02_1.jpg

Hatékony táplálékkiegészítők a CrossFit edzésekhez

A CrossFit elterjedésével sokan érdeklődtök, hogy milyen táplálékkiegészítők lennének a leghasznosabbak kifejezetten ehhez az edzésmódszerhez. Íme egy kis segítség!

crossfit_01.jpg

Kezdő(bb) CrossFit gyakorlatsorok

Még akkor is, ha nem vagy jártas a CrossFit edzésvilágában, akkor is kiválón belekóstolhatsz az anaerob zónán túli életbe ezzel a pár feladattal.

crossfit_030.jpg

Haladóbb CrossFit gyakorlatsorok

Jöjjenek újabb gyakorlatsorok, melyek kivitelezése még mindig nem olyan bonyolult, viszont már követel némi sportos előéletet. Kitűnő lehetőség az állóképességed fejlesztésre, akár a monoton kardió helyett!

crossfit_2.jpg

Hasznosíthatunk-e bármit a CrossFitből - "gyúrósként"?

Szereted? Irritál? Hidegen hagy? Bárhová is tartozol, érdemes elolvasnod a mai cikket!

cf01.jpg

Miképp tervezzük a szénhidrátbevitelt a Crossfit és a HIIT edzéseknél?

Teljesítményalapú sportot űzöl? Ennyi szénhidrát kell!