Szeretem a hazám
Kosaram0
kedvenceim
Fitbuilder profilom
(Belépek | Regisztrálok)
20.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
rendeles@fitbuilder.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

Csuklya-fejlesztés ... hiperfokozattal!

Hogyan emeljünk egy izomhegyet a vállunk és a nyakunk közé?

Ha szavazásra bocsájtanánk, hogy melyik izomcsoport az, ami valóban tiszteletet parancsol, akkor sokan valószínűleg a mellizmokat és a felkart választanák. Azonban van még egy olyan izom, ami a férfi felsőtest éke lehet, ha kellően nagy… nem más, mint a m. trapezius, azaz a csuklyásizom! Amennyiben Te is tekintélyes, vállak felett kiemelkedő csuklyával szeretnél rendelkezni, akkor olvass tovább!

csuklyásizom, csuklya, trapézizom, trapezius, gyakorlat trapézizomra, gyakorlat csuklyára, vállvonogatás, felső hát, csuklyásizom edzése

Hogyan néz ki és egyáltalán mi szerepe a csuklyásizomnak?

Amikor valamelyik izmunkat fejleszteni szeretnénk, akkor bizony nem árt, ha pontosan ismerjük annak felépítését. Tehát a csuklyásizom a felső nyaki csigolyától, a fejgyámtól indul és hosszan fut lefelé, végig az összes nyaki és háti csigolyán, végezetül a vállcsúcson, a kulcscsonton és a lapocka tövisen tapad le. Az alakja háromszögre emlékeztet, a két egymás mellett elhelyezkedő trapezius jellegzetes "papírsárkány" formában rajzolódik ki a hát felszínén.

Sokan tévesen úgy tudják, hogy a csuklyásizom egyetlen feladata a vállvonogatás. Ez azonban nem teljesen igaz, mert egy sereg más feladatot is ellát - a teljesség igénye nélkül: a fejet hátra húzza rögzített vállak esetében, a vállakat lefelé és hátra húzza, továbbá részt vesz a mászásban, függeszkedésben, mivel rögzített lapockák esetén a törzset emeli.
csuklyásizom, csuklya, trapézizom, trapezius, gyakorlat trapézizomra, gyakorlat csuklyára, vállvonogatás, felső hát, csuklyásizom edzésecsuklyásizom, csuklya, trapézizom, trapezius, gyakorlat trapézizomra, gyakorlat csuklyára, vállvonogatás, felső hát, csuklyásizom edzéseLáthatjuk, hogy nagyon sokrétű működésre képes, erős és nagy tömegű izomról van szó, amit nem lehet padlóra küldeni egy-két vállvonással! 2-3 sorozatnyi vállvonogatás az edzés végén… az finoman szólva is kevés lesz ahhoz, hogy akkora csuklyád legyen, amely szinte átböki a pólódat. Sajnos ennél több kell a megfelelő eredmények eléréshez.

Vállvonogatás újraértelmezve! Egy őrült módszer, ami garantáltan működik!

Végezz minden sorozat között egy vállvonogatás szettet is. Bármilyen edzést is csinálsz éppen, - lábak, hát, mell...nem számít... - minden gyakorlat sorozata között végezz el 8-10 ismétlés vállvonást, közepesen nehéz terheléssel! Csak ügyelj arra, hogy ne a végkimerülésig hajszold magad, hanem a tökéletes technikai végrehajtásra koncentrálj.

csuklyásizom, csuklya, trapézizom, trapezius, gyakorlat trapézizomra, gyakorlat csuklyára, vállvonogatás, felső hát, csuklyásizom edzése

Az edzés elején sajátíts ki két egykezest, és azt hurcolászd magaddal a teremben, bárhová is mész, bármilyen gyakorlathoz.  Ekkor kéznél lesz, hogy a kézisúlyzós vállvonásokat szuperszettbe pakold mindennel, amit aznap végzel… Ha valaki megkérdezi, hogy használod-e őket, akkor kiálts rá egy határozott "igen"-t, esetleg ha el akarják vinni, akkor kapd fel őket és bújj vele a sarokba és onnan kiabáld: "enyém, enyém, enyém". Na jó ez utóbbi csak vicc volt.

Az egész módszer azon alapszik, hogy szépen - szándékosan túlterheljük a trapézizmot, és így kényszerítjük növekedésre. Nem kell hozzá két hét, és szemmel láthatod az eredményt.

A mottó tehát: kézisúlyzós vállvonásokat szuperszettbe... MINDENNEL!

Gil / FitBuilder TEAM

Kérdések, Vélemények
 Megjelenhet a nevem a kérdés mellett
Kérdések, Vélemények

Ezt egy héten hányszor? Gondolom nem minden edzésen.

Ádám Czapáry | 2012-09-12 17:41:31

Nekem-nekem-nekem:D

Rúzsa Roland | 2012-09-12 18:52:32

hát sztem mindig mert nem írta a cikk h csak minden másnap pihenő napokon úgy is pihen relatíve én kipróbálom 2 hétig csak lesz változás ha már ennyi se kell hozzá :P

Richárd Bodor | 2012-09-12 19:15:39

De minden edzésen azt íta fennebb: "Bármilyen edzést is csinálsz éppen, - lábak, hát, mell...nem számít... - minden gyakorlat sorozata között végezz el 8-10 ismétlés vállvonást,"

Sándor Ferenc | 2012-09-12 20:37:23

Kapcsolódó cikkek
Tedd meg ezt a pár lépést az erősebb törzs, kar és trapézizmokért!

Egy gyakorlat több variációját ismerheted meg, hogy még célzottabban fejleszd a törzsed, a trapézizmokat vagy akár a karodat!

Hogyan edzünk sérült vállakkal?

Beszéljünk így most arról, miképpen edzünk vállsérülés után, hogy lehetőleg kíméljük a területet, azonban mégsem legyen az, hogy totál inaktívak maradjunk.

Fitbuilder edzésterv 3. rész: Fókuszban a hát!

Következik a FitBuilder edzésterv harmadik része: ahol a cél nem más, mint a hátad szekrény méretűre növelése!

Tippek, hogy Te is szárnyra kapj!

Nem tudod a hátadat kellően kifárasztani edzésen? Nincs meg a megfelelő izom-érzet, nem jut el hozzá a vágyott stimuláció? Most a probléma nyomába eredünk és számos tippel segítünk!

A széles hátizom

Itt van a legjobb útmutató ahhoz, hogy őrületes hátizmokat építs!

A trapézizom

A megfelelő, minden izomrostját megcélzó edzésével nem csak a csuklyád növekedhet tiszteletet parancsoló méretekre, hanem a hátizmod vastagsága, fejlettsége is szembetűnő változásokon mehet át!

Nincs is egyszerűbb és nagyszerűbb gyakorlat a világon!

Ki ne szeretne tanulni egy új, igazán fain kis gyakorlatot, amely pofonegyszerű, rendkívül hatékonyan fejleszti az erőt, a teljesítményt és az akaratod – mindezt a sérülés legcsekélyebb kockázatával? Mondjuk Te? Akkor olvass tovább!

Nyak mögé húzódzkodás és nyak mögül nyomás - a feketelistás gyakorlatok!

Két gyakorlat, amely nem feltétlenül javasolt az átlag ember számára... ennek ellenére nagyon sokan csinálják, pedig nem biztos, hogy megérik meg a kockázatot. Megválaszoljuk a miért, és azt is, hogyan helyettesítsd őket!

Virtuális felhúzó - szeminárium

Remélem minél többen részt vesztek ezen a kis virtuális FitBuilder szemináriumon, ahol elsőként alaposan átnézzük a gyakorlatot, majd a végén választ kaptok az összes fontos, hasznos és debil kérdésre is!

Támadd hátba az izomrostokat - új húzódzkodás variációkkal!

Ha már rendszeresen ott lógtok lelkesen a húzódzkodó rúdon, akkor ideje kicsit változtatni! A csúcsra több út is felvihet, és egyik izgalmasabb mint a másik! Szemezgessünk ezek közül!

A húzódzkodás a felsőtest guggolása! Te is kellő tiszteletben tartod?

Két komoly hiba van, amit a húzódzkodás során a legtöbben elkövethetünk. Lefogadom, hogy Te is. Ha érdekel mi az, akkor kttint a cikkre!

A hátedzés tíz parancsolata

Úgy érzed, hogy tökéletes a hátedzésed? Lehet. Lehet, hogy fejlődsz az eddigi módszereddel. Viszont rengeteg időt megspórolhatsz, ha betartod ezeket a szabályokat. És hamarabb szárnyra kapsz, mint hinnéd.

Hogyan FOGJUNK hozzá? – avagy jöjjenek a terítékre a különféle fogások.

Szűken, szélesen, befelé, vagy kifelé? Merj hátat fordítani eddigi hát edzéseidnek... mert a hátad megérdemli, hogy minden irányból és különféle fogásvariációkkal dolgoztassuk meg.

Merj hátat fordítani eddigi hát edzéseidnek

Itt és most azt szeretném, ha elfelejtenéd az eddigi hanyag hátedzésed, és kipróbálnál valami újat, ahol a hátad - minden egyes porcikájára maximális figyelmet fordítva - végre kiélheti a benne rejlő adottságokat.