Szeretem a hazám
Kosaram0
kedvenceim
Fitbuilder profilom
(Belépek | Regisztrálok)
20.000 FT FELETT  INGYENES SZÁLLÍTÁS
info@sportnutrition.hu (0-24)  |  +36 20/486-6573 (9:00-17:00)  |  Shop info

Csak pár karhajlítás a kidolgozott felsőtestért! 1. rész

Avagy jöjjenek a kedvenc fekvőtámasz-mutációink!

Az előző részben körbejártuk, hogy milyen módszerekkel lehet hatékonyabbá tenni a szimpla, kissé megunt, ámde annál hatékonyabb fekvőtámaszunkat. Ebben a részben pedig tovább haladunk, és olyan módosított verziókat nézünk, melyekkel esetleg még Te sem találkoztál.

Az előző részt találod meg!

Ezeknek a módosított fekvőtámaszoknak nem csak annyi lenne az érdeme, hogy ne unjuk el magunkat egy idő után. Hanem! A mellizmokon túl más izomcsoportok is bevonódnak a munkába – így a karod, a vállad, de még a törzsizmaidban is kellemes, izomlázas emlékeket ébreszthetsz másnap.

"Hernyó" fekvőtámasz

Vállszéles állásban kezdesz, majd leteszed magad elé a tenyered és a kezeiddel addig mászol előre, míg fekvőtámasz tartásba érkezel (kar ugye nyújtva). Itt egy pillanatra megtartod a pozíciót, lenyomsz egy-két-hááá-akárhány fekvőt, majd visszatolod magad hátra, végül felállsz újra. Aki haladó, és még fainabb törzsizomzatot akar, az a fekvőnél nem áll meg, hanem tovább mászik egészen addig előrenyújtva a karjait, amennyire csak tudja. Végig csak a tenyereden és a lábujjakon támaszkodsz.

Pókember fekvőtámasz

A gyakorlat a következő érdekes mozdulatot takarja: oly módon kell kivitelezni a fekvőtámaszt, hogy a föld felé való közeledés során a térdünket a könyökünkhöz húzzuk. Kezdőként ne szégyelld, tedd le nyugodtan a térded, mielőtt visszanyomnád magad.

Haladó opció (szó szoros értelemben:)): krokodil-mászás

Vannak amolyan a boot-camp és bizonyos küzdősportok világában őshonos, közel sem bizalomgerjesztő hüllőkre utaló szlengek, mint például a krokodil. Az említett "pókember" mozdulatsort kell kivitelezni, annyi variációval, hogy itt nem egyhelyben vagyunk, hanem előrefelé haladunk – vagyis a kezedet nem ugyanoda, hanem kissé előrébb helyezed, és az azonos oldali lábaddal is előrefelé nyomod magad. Aki nem szégyelli, hogy körbe kell mászni a termet, az egy tökéletes és roppant ősi kis funkcionális gyakorlatot kap – hiszen a mellső végtagok egykoron közlekedési célokat is szolgáltak.

"A vidám krokodil"

Hasonló a fenti mozdulattal, annyi "apró" különbséggel, hogy az előre haladást nem mászással, hanem egy (vidám) szökkenéssel oldjuk meg. Természetesen, ha valami konzervatív gyúróterembe jársz, és nem akarsz ily módon a csattogó csigák között ólálkodni és furcsa tekintetek tárgyává válni, akkor egy helyben is kivitelezheted: egyszerűen erősen és gyorsan lökd fel magad a talajról és közben válts pozíciót!

Side-to-Side fekvőtámasz

Egy roppant kreatív változat, mely aszimmetrikus terhelésével és hosszabb kivitelezési idejével nehezíti a hagyományos verziót. Ugyanúgy támasztartásban vagyunk, és leereszkedünk, de nem toljuk vissza rögtön magunkat – hanem kimegyünk az egyik oldalra, majd onnan a másikra, végül pedig megtéve ezt a kis utat vissza.

Fekvőtámasz labdagörgetéssel

Az előzőhöz hasonló aszimetrikus terhelést kapunk, ráadásul a labda miatt a stabilizáló izmok is erőteljesen bekapcsolódnak a munkába. Helyezd az egyik tenyered a labdára, nyomj egy fekvőt, majd gurítsd át a túloldali tenyered alá, és ismételd meg itt is a karhajlítást. Ez volt egy (szép) ismétlés.

Tricepsz-gyilkos fekvő

Nagyon finom kis mozdulatról van szó. Végzel egy fekvőtámaszt, majd könyöktámaszba ereszkedsz úgy, hogy egyenes háttal a fenekedet kissé felfelé pucsítod. Innen újra előrenyomjuk magunkat a fekvőtámasz pozíció alsó pontjába, végül kiegyenesítjük a karunkat. A gyakorlat közben a tenyerünk ugyanott marad végig.

Lehet ismerkedni, barátkozni, szerelembe esni a gyakorlatokkal - és akinek ez még kevés, az nézzen vissza, hiszen még maradt a tarsolyunkban egy-két szadista, izomgyilkoló fekvőtámasz-mutáció! Szóval folytatjuk!

Szilvi / FitBuilder TEAM

Kérdések, Vélemények
 Megjelenhet a nevem a kérdés mellett